21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Ukrainsk parlamentariker hylder Hitler

Højreekstreme i offensiven

Ukrainsk parlamentariker hylder Hitler

Andriy Parubiy, formand for det ukrainske parlament beskriver Adolf Hitler vil indføre, som historiens "største demokrat".

Andriy Parubiy, formand for det ukrainske parlament, hylder Adolf Hitlers ideer om demokrati.
FOTO: Vadim Chuprina/ CC BY–SA 4.0
1 af 1

I et talkshow på ukrainsk TV kalder formanden for parlamentet, Andriy Parubiy, nazisten Adolf Hitler for "historiens største demokrat".

Den største mand der praktiserede direkte demokrati var Adolf Hitler i 1930'erne.
Andriy Parubiy, formand for Ukraines parlament

– Den største mand, der praktiserede direkte demokrati, var Adolf Hitler i 1930'erne, sagde Andriy Parubiy til TV-stationen ICTV ifølge det britiske dagblad Morning Star. 

Parubiy tilføjede, at han har "videnskabeligt studeret" demokrati og advarede sit publikum om ikke "at glemme førerens bidrag til udvikling af demokrati.

Det "nødvendigt at introducere direkte demokrati i Ukraine med Hitler som "fakkelbærer", fortsatte  Andriy Parubiy, der var medstifter af det Socialnationale Parti, som i dag er kendt som Svoboda. I dag er han medlem af Vort Ukraine. 

Udtalelserne har fået formanden for det ukrainske kommunistparti, Petro Symonenko, til at opfordre parlamentet til at fratage Parubiy titlen som formand. Parlamentsmedlemmet Vadim Rabinovich fra partiet For Livet vil anmelde parlamentsformanden for nazistiske udtalelser. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. sep. 2018 - 09:54   11. sep. 2018 - 11:07

Ukraine

rj@arbejderen.dk