21 Mar 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 6 °C

Tusinder marcherer til støtte for Maduro

Efter attentatet mod Venezuelas præsident

Tusinder marcherer til støtte for Maduro

Titusinder gik mandag på gaden for at støtte Venezuelas præsident Nicolas Maduro efter lørdagens attentatforsøg.

FOTO: Federico Parra/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Titusindvis af venezuelanere gik mandag på gaden i hovedstaden Caracas for at vise deres støtte til landets præsident Nicolas Maduro. Bag demonstrationen stod regeringspartiet PSUV.

Sådan noget er aldrig sket på live-tv før, intet retfærdiggør sådan et angreb på præsidenten.
Melanie Diaz, demonstrant

Demonstrationen udgik fra centrum i Caracas til præsidentpaladset Miraflores, hvor Nicolas Maduro talte til forsamlingen. Baggrunden for støttedemonstrationen er et attentatforsøg mod Nicolas Maduro, som fandt sted lørdag den 4. august.

Her samledes en stor menneskemængde for at fejre 81-årsdagen for oprettelsen af Den Bolivariske Nationalgarde, og midt under Nicolas Maduros tale blev to droner med sprængstoffer bragt til sprængning tæt på præsidenten, skriver den latinamerikanske TV-station TeleSur.

Præsidenten er uskadt, men syv militærpersoner blev såret.

– Os, arbejdere er her for at støtte præsidenten. Sådan noget er aldrig sket på live-tv før, intet retfærdiggør sådan et angreb på præsidenten, sagde den 40-årige demonstrant Melanie Diaz, der arbejder i fødevareministeriet, til TeleSur.

Samtidigt har Nicolas Maduro modtaget solidaritetserklæringer fra en række lande, organisationer og enkeltpersoner. Blandt landene er Cuba, Bolivia, Ecuador, Uruguay, Dominica, Nicaragua, Rusland, Tyrkiet og Spanien, mens EU intet har foretaget sig.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. aug. 2018 - 11:22   07. aug. 2018 - 12:27

Venezuela

mj@arbejderen.dk