13 Apr 2021  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

"Trump skal fjernes fra Det Hvide Hus"

Efter stormen på kongressen

"Trump skal fjernes fra Det Hvide Hus"

Både præsident Donald Trump og de medansvarlige i politi, hær og sikkerhedsapparat skal sammen med bøllerne fra stormen på kongressen retsforfølges med det samme, mener aktiv fagforeningsmand fra Los Angeles.

FOTO: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Alle deltagerne i onsdagens invasion af kongressen Capitol Hill i USA – inklusive Donald Trump og de medansvarlige i politi, hær og sikkerhedsapparat – skal retsforfølges.

Trump og hans fascistiske kohorter skal straks fjernes fra magten og arresteres.
Cliff Smith, tagdækker

Det mener Cliff Smith, der er formand for den aktive fagforening for tagdækkere i Los Angeles (United Union of Roofers Waterproofers and Allied Workers, Local 36).

"Trump og hans fascistiske kohorter skal straks fjernes fra magten og arresteres for sammensværgelse for at ville styrte den amerikanske regering. Der skal handles hurtigt og grundigt for at sikre, at dette fuldføres. Enhver forsinkelse er et udtryk for medvirken", skriver han i en sms til Arbejderen.

Politi medansvarlig?

Også Tafadar Sourov, der er aktiv i fagforeningen for bygningsarbejdere, Local 79 i New York, tilslutter sig kravet. Han vil ikke udtale sig om enkeltheder i de forvirrende begivenheder onsdag, men påpeger, at det er "mere end tydeligt", at en række politifolk sympatiserede med demonstranterne.

– Det er i forvejen velkendt, at politiforbundet har støttet Trump i de seneste år, lyder det fra Tafadar Sourov i en telefonsamtale med Arbejderen.

Det er afsløret, at en politibetjent i Kongressen onsdag tog sig tid til at tage en selfie med en af de demonstranter, som ulovligt havde tiltvunget sig adgang til bygningen.

Tafadar Sourov mener, at tilhængere af hvidt herredømme og ultrareaktionære og antidemokrater i høj grad har infiltreret politistyrken.

Ifølge en ny rapport – "Hidden in Plain Sight" – fra tænketanken Brennan Center for Justice trives racisme og fremmedhad i bedste velgående i USA's politikorps. Rent faktisk er fænomenet vokset støt i løbet af de sidste to årtier, skriver rapportens forfatter Michael German, der er tidligere specialagent i forbundspolitiet FBI.

Covid-19 og klimakrise

Ifølge John Catalinotto, der er redaktør af den kommunistiske webavis workers.org, "tilskyndede" Trump en pøbel af tilhængere af hvidt overherredømme til at reagere.

– Det foregår i en periode med amerikansk tilbagegang, ​​covid-19, den kapitalistiske verdenskrise og klimakrisen, siger han til Arbejderen.

>> LÆS OGSÅ: Højreekstrem bølge i USA

John Catalinotto mener, at stormen på Capitol Hill sker i en tilspidset situation, hvor republikanerne senest tabte senatsvalget i delstaten Georgia tirsdag. Tabet af to senatspladser til Demokraterne betyder, at Joe Biden og Demokraterne vipper flertallet i Senatet. De havde i forvejen kun flertal i Repræsentanternes Hus.

Redaktøren for USA's Kommunistiske Partis webavis, C.J. Atkins, mener at Trump er ved at blive isoleret.

"Mange republikanske embedsmænd og figurer fra amerikansk erhvervsliv forsøger nu at distancere sig fra Trump, men han er deres eget produkt. De skabte den situation, der førte landet til dette punkt", skriver han i en mail til Arbejderen.

Han mener, at Trump skal fjernes fra sit embede, selvom han kun har få dage tilbage i præsidentperioden

"At fjerne Trump er kun et første skridt i processen med at presse det ekstreme højre ud af regeringen og væk fra gaderne. Trumps massefascistiske bevægelse forsvinder ikke automatisk, når Joe Biden er svoret ind på præsidentposten. Der ligger stadig en hård og langvarig kamp forude", skriver C.J. Atkins, der er redaktør for peoplesworld.org.

Han mener at Demokraternes valgsejr i delstaten Georgias senatsvalg tirsdag er et konkret eksempel på den fremadrette kamp.

"I vid udstrækning var valgsejren drevet frem af mange stemmer fra sorte amerikanere. Det var et første svar på Trumps krig mod demokratiet", slutter C.J Atkins.

Smagte egen medicin

Onsdagens voldsomme begivenheder er en pinlig sag for den amerikanske herskende klasse og bringer den i forlegenhed, mener Tafadar Sourov.

– Det er ikke bare pinligt. Dele af den herskende klasse er simpelthen rædselsslagne og rystede. Det har fået vigtige arbejdsgiverorganisationer som National Association of Manufacturers og den nationale byggeriforening til at ryste i bukserne og tage afstand fra Trump, bemærker han.

Torsdag tweetede Trump: ”Selv om jeg er helt uenig i resultatet af valget, og fakta giver mig ret, vil der ikke desto mindre ske en ordnet overgang den 20. januar".

Her tiltræder Joe Biden præsidentskabet.

Trump-støtterne på Capitol Hill blev sent onsdag fordømt af vicepræsident Mike Pence og Mitch McConnell – leder af det republikanske flertal i senatet.

En række af Trumps ansatte i administrationen har sagt deres stillinger op i protest siden onsdag. Washington Post kan skrive, at en række kongresmedlemmer arbejder på at få vicepræsident Mike Pence til at fjerne Donald Trump fra embedet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. jan. 2021 - 11:37   09. jan. 2021 - 11:18

USA

ah@arbejderen.dk