16 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 22 °C

Trump-rådgiver skaffede penge til bosættelser

Støtter Israels ulovlige bosættere

Trump-rådgiver skaffede penge til bosættelser

Trumps svigersøn og rådgiver for Mellemøsten Jared Kushner ledte en fond, der sendte penge til skoler i bosættelser på palæstinensisk land.

Som rådgiver for Trump rejser Jared Kushner ofte til Mellemøsten og forhandler på vegne af USA.
FOTO: James Lawler Duggan/Reuters/Scanpix
1 af 1

Præsident Donald Trumps nærmeste Mellemøstrådgiver ledte fond, der finansierede ulovlige israelske bosættelser.

Sendte mindst 58.000 dollars til seminarium og andre skoler i israelske bosættelser

Jared Kushner, der er Trumps svigersøn og præsidentens øverste rådgiver om udenrigspolitiske spørgsmål i Mellemøsten, var mellem 2006-2015 leder af Charles and Seryl Kushner Foundation, som indsamlede penge til bosættelser i de israelskbesatte områder på Vestbredden, skriver magasinet Newsweek og det israelske dagblad Haaretz.

Kushner oplyste ikke om sin pro-israelske direktørpost, da han blev udspurgt om sit CV op til udnævnelsen som Trums rådgiver.

Fonden sendte blandt andet mellem 2001-13 38.000 dollars til et seminarium i i bosættelsen Beit El på Vestbredden og 20.000 dollars til andre uddannelsesinstitutioner i bosættelser, rapporterede Newsweek.

Som rådgiver for Trump rejser Kushner ofte til Mellemøsten og forhandler på vegne af USA. Han besluttede i sidste måned at lukke den palæstinensiske befrielsesorganisations kontor i Washington, og ifølge Haaretz overvejer Trump-administrationen stadig at flytte USA's ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

>> LÆS OGSÅ: USA VIL LUKKE PALÆSTINENSER-KONTOR

04. dec. 2017 - 10:33   05. dec. 2017 - 11:02

USA

ah@arbejderen.dk