23 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Trump giver til militæret

Ny finanslov i USA

Trump giver til militæret

Finansloven for 2020 giver ekstra billioner til militæret og murbyggeriet ved grænsen til Mexico og tilsvarende nedskæringer for syge, ældre, pensionister og studerende.

Donald Trump vil give 861 milliarder dollars ekstra til at udbygge og vedligeholde eksisterende militære baser i USA i løbet af de næste 10 år.
FOTO: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
1 af 1

Mandag kom USA's præsident Donald Trump med sit forslag til finanslov for 2020. Trump kalder den "Finansloven for et bedre USA", og den indebærer massiv stigning i militærudgifterne og nedskæringer til sundhedsprogrammerne Medicare, Medicaid og socialprogrammet Social Security.

Donald Trump lovede, at han ville være i en anden type republikaner og forsvare den almindelige arbejder. Det skete ikke.
Bernie Sanders, præsidentkandidat

Trump har afsat 8,6 milliarder dollars til at bygge grænsehegnet på grænsen til Mexico. Og militærudgifterne stiger med 34 milliarder dollars næste år, så det kommer op på 750 milliarder dollars.

Til gengæld skal Medicaid skæres med 1500 milliarder dollars. Programmet er et statsligt sundhedsprogram, der hjælper med at dække medicinske omkostninger for borgere med lav indkomst ifølge Vermonts senator Bernie Sanders, der sidder i Senatets budgetkomite.

>> LÆS OGSÅ: En procent ejer 38 procent af rigdommene

Medicare bliver beskræet med 845 milliarder dollars. Det er et nationalt sygesikringsprogram, de giver sundhedsforsikring for ældre amerikanere over 65 år samt til yngre med handicap.

Social Security nedskæres med 25 milliarder dollars. Det betyder lavere pensioner til visse grupper ældre, handicappede og mindre bistand til udsatte familier. Det vil også ramme sundhedsforsikring til børn og "lavindkomstborgere".

Miljøbeskyttelsen skal beskæres med over 31 procent næste år.

>> LÆS OGSÅ: Antallet af strejker stiger i USA

Finansloven giver desuden 861 milliarder ekstra til at udbygge og vedligeholde eksisterende militære baser i USA i løbet af de næste 10 år.

Det skal ifølge Trump-regeringen finansieres ved at skære 1000 milliarder på uddannelser, boliger og støtte til familier over de næste 10 år. 

Blandt andet skal programmet The Public Service Loan Forgiveness helt afskaffes. Det gav gældsplagede borgere mulighed for at komme ud af gældsbyrden fra studielån.

>> LÆS OGSÅ: Trump brød sine løfter

Til sidst skærer Trump 220 milliarder dollars af Food Stamp-programmet over de næste 10 år. Programmet, som  40 millioner amerikanere benytter, giver støtte til køb af udvalgte fødevarer via brune, blå og grønne kuponer.

– Donald Trump lovede det amerikanske folk, at han ville være i en anden type republikaner og forsvare den almindelige arbejder. Men det er ikke sket, siger  Bernie Sanders, der er en af Demokraternes præsidentkandidater i 2020.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. mar. 2019 - 10:45   12. mar. 2019 - 15:50

USA

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk