20 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Stort fransk ja til et selvstændigt Palæstina

To ud af tre støtter

Stort fransk ja til et selvstændigt Palæstina

Et stort flertal i det franske parlament har stemt ja til anerkendelsen af en palæstinensisk stat. Israel raser, selvom afstemningen ikke er bindende.

En kvinde sidder foran sit smadrede hus i Gaza ved siden af et blafrende palæstinensisk flag.
FOTO: Suhaib Salem/Reuters/Scanpix
1 af 1

Parlamentet i Frankrig har som det seneste af en række europæiske parlamenter stemt for at anerkende Palæstina som en selvstændig stat. 339 stemte for, og 151 stemte imod. Det skriver BBC.

Vi ønsker ikke en symbolsk anerkendelse, som blot vil resultere i en kunstig stat. Vi ønsker en reel palæstinensisk stat.
Harlem Desir, Frankrigs europaminister

Parlamenterne i blandt andet Spanien og Storbritannien har også stemt ja i tilsvarende ikke-bindende afstemninger. Israel reagerede prompte og sagde, at resultatet af afstemningen ville "skade fredsprocessen", skriver BBC.

– Vi ønsker ikke en symbolsk anerkendelse, som blot vil resultere i en kunstig stat. Vi ønsker en reel palæstinensisk stat, så vi vil give forhandlingerne en chance, udtalte Frankrigs europaminister Harlem Desir.

Udenrigsminister Laurent Fabius udtalte ifølge den internatinale russiske tv-station, Russia Today, at Frankrig officielt vil anerkende Palæstina om to år, hvis der ikke er oprettet en selvstændig stat inden da.

>> LÆS OGSÅ: Massiv opbakning til palæstinensisk stat i FN

Foran parlamentet var der i forbindelse med afstemningen organiseret en demonstration imod anerkendelsen af Palæstina. Det konservative oppositionsparti UMP stemte nej.

– Det er at smide brænde på bålet i region, som slet ikke har brug for det, udtalte UMP's formand Christian Jacob.

Her hjemme skal Folketinget stemme om anerkendelse af Palæstina den 11. december.

>> LÆS MERE: Anerkend Palæstina!

Palæstina er i dag anerkendt som en stat af 135 ud af FN's 193 medlemslande. Senest anerkendte Sveriges regering officielt Palæstina den 30. oktober.

05. dec. 2014 - 14:56   07. dec. 2014 - 00:17

Frankrig

rrj@arbejderen.dk