20 Oct 2018  

KBH: Let skyet, 11 °C

Stor strejke på vej

Protest mod dårlig økonomi

Stor strejke på vej

Argentinas lastbilchauffører forsøger at lægge landet stille i dag, når de går i storstrejke.

Lastbiler i Argentina står stille landet over som led i en stor strejke.
FOTO: Hermann Luyken/ CC 1.0
1 af 1

Lastbilchauffører i Argentina, fordelt på flere fagforeninger, går i dag i fælles strejke. Strejken kommer som protest mod regeringen, der nægter at forhandle med chaufførerne. 

Vi er i en økonomisk krise med større ulighed.
Hugo Yasky, leder af fagforeningen CTA

De strejkende lastbilchauffører kræver en lønstigning på 27 procent. Strejken bakkes op af andre fagforeninger, heriblandt flere fagforeninger for undervisere, beretter den sydamerikanske TV-station TeleSur. 

– Vi er i en økonomisk krise med større ulighed, og vi har folk, der lider under strukturreformer, der nu bliver værre, når vi kastes i armene på IMF, sagde Hugo Yasky, leder af fagforeningen CTA, op til strejken. 

Strejken kommer netop midt i en økonomisk krise, som den nyliberale regenring med præsident Mauricio Macri i spidsen forsøger at afbøde ved et lån fra det Internationale Valutafond IMF på 50 milliarder dollars. Prisen på eleltricitet, vand og gas er steget med omkring 1300 procent siden november, desuden har regeringen med præsident Mauricio Macri i spidsen sænket skatten for de rigeste, skåret i regeringens sociale programmer.

13. jun. 2018 - 11:03   15. jun. 2018 - 15:07

Argentina

rj@arbejderen.dk