26 May 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Soldater beordret til at skyde børn i Gaza

Israelsk general

Soldater beordret til at skyde børn i Gaza

Tidligere stabschef i den israelske hærs sydkommando afslører bramfrit, hvordan israelske soldater bevidst skyder palæstinensiske børn i Gaza.

ARKIVFOTO. I et radiointerview beskriver brigadegeneral af reserven Zvika Fogel, hvordan en snigskytte identificerer barnets "lille krop" og får tilladelse til at skyde.
FOTO: Israel Defense Forces/CC 3.0
1 af 1

En israelsk general har bekræftet, at når snigskytter langs den israelske grænse ved Gaza skyder på børn, gør de det bevidst og med klare og specifikke ordrer i øresneglen.

Der er en pris for overtræde reglerne. Hvis et barn eller andre kommer tæt på hegnet og vil infiltrere Israels territorium, så er straffen døden.
Zvika Fogel, israelsk general 

I et radiointerview beskriver brigadegeneral af reserven Zvika Fogel, hvordan en snigskytte identificerer barnets "lille krop" og får tilladelse til at skyde.

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium i Gaza er over 210 palæstinensere siden 30. marts blevet dræbt,  28 var børn.

>> Se israelske snigskytter ramme ofre. 

Omkring 10.000 palæstinensere er blevet såret siden marts i Gaza, her af over 1800 børn. En enkelt israelsk soldat er blevet dræbt i samme periode. 

Mord på 11-14-årige

I april dræbte en israelsk snigskytte den 14-årige Muhammad Ibrahim Ayyoub med et skud i hovedet.

Drengen deltog i palæstinensernes "Great March of Return", der siden 30. marts har protesteret fredeligt nær det hegn, der adskiller Israel fra Gaza. 

Den 29. september i år skød og dræbte en israelsk snigskytte den 11-årige skoledreng Nasser Musabeh, oplyste det palæstinensiske sundhedsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Den israelske general Zvika Fogel udtaler sig ikke specifikt om drabet på Nasser Musabeh eller den 14-årige Muhammad Ibrahim Ayyoub, men beskriver den omhyggelige proces, hvordan mål – herunder børn –- bliver identificeret og skudt.

– Jeg ved, hvordan disse ordrer bliver givet. Jeg ved, hvordan en snigskytte udfører et skud. Jeg ved, hvor mange tilladelser han har brug for, før han åbner ild, siger generalen i et interview i den israelske radiostation Kan.

Zvika Fogel er tidligere stabschef i den israelske hærs sydkommando, som omfatter det besatte Gaza.

– Det er ikke snigskytten selv, der identificerer et barns krop og beslutter at skyde. Nogen markerer målet for ham meget grundigt og fortæller ham præcis, hvorfor han skal skyde, og hvad truslen fra den enkelte er, siger den bramfrie general af reserven til radiojournalisten Ron Nesiel.

Sigter for højt

Dog tilføjer Zvika Fogel, at Israels hær kun plejer at skyde efter arme, skuldre og ben.

– Men til min store sorg må vi dog indse, at når man skyder mod en lille krop – og du har til hensigt at ramme hans arm eller skulder – går den (projektilet, red.) nogle gange endnu højere, tilføjer generalen og anvender i interviewet et hebraisk udtryk for, at "omkostningerne derved stiger".

Det er den israelske journalist Dena Shunra fra netsiden Electronic Intifada, der minutiøst har oversat interviewet fra hebræisk for at undgå misforståelser og eventuelle uklarheder.

>> Hør radiointerviewet her (hebræisk)

General Fogel er krystalklar om, at proceduren for snigskytter er bevidst fastlagt. Han udlægger i radiointerviewet de ubevæbnede palæstinensiske børn som farlige terrorister.

– Vi (Israel, red.) sender vore børn ud for at beskytte os. Soldaterne har modtaget meget nøjagtige instrukser om, hvem de skal skyde for at beskytte os. Lad os bakke dem op.

Ifølge Fogel er "enhver, der kommer tæt på hegnet en potentiel og måske fremtidig trussel mod Israel og dets indbyggere.

Israel har omringet Gaza fra alle sider med både pigtrådshegn, betonmure og en barriere ved søsiden.

– Der er en pris for overtræde reglerne. Hvis et barn eller andre kommer tæt på hegnet og for eksempel skjuler en bombe eller forsøger at undersøge "døde zoner", hvor de kan klippe i hegnet, så de kan infiltrere Israels territorium med det formål at dræbe os... ja, så er hans straf døden.”

Studieværten Ron Nesiel bryder forfærdet ind med ordene "Men, vi blev undervist i, at skarp ammunition alene må bruges, når soldaterne står over for umiddelbar fare?".

–  Hør nu her. Det er ikke et smukt billede. Men hvis det er den pris, vi skal betale for at bevare sikkerhed og livskvalitet for indbyggerne i staten Israel, ja, så er det prisen værd. Vi tolererer ikke, at nogen krydser vor grænse ulovligt, siger generalen

Skudt med koldt blod

Øjenvidner og video bekræfter, at den 14-årige Muhammad Ayyoub ikke på nogen måde udgjorde en potentiel fare for de stærkt bevæbnede israelske soldater ved grænsen. Drengen, der lige var fyldt 14 år to måneder tidligere, stod snesevis af meter væk fra hegnet på Gaza-siden.

>> SE VIDEOEN HER AF MORDET PÅ MUHAMMAD AYYOUB (ADVASEL MOD VOLDSOMT INDHOLD)

Men ifølge Israels FN-ambassadør Danny Danon var Muhammad Ayyoub en del af "palæstinensernes seneste voldelige oprør ved Gaza-grænsehegnet".

– Hamas fortsætter med at tilskynde til vold mod Israel, og uromagere anvendte i dag brandbomber og andre genstande i et forsøg på at beskadige hegnet og infiltrere vores suveræne territorium.

– Jeg opfordrer alle FN-embedsmænd til at fordømme Hamas' opmuntringer til vold og ustabilitet og deres foragtelige udnyttelse af kvinder og børn, der risikerer at komme til skade, sagde han den 21. april ifølge det israelske dagblad Jerusalem Post.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. nov. 2018 - 07:42   06. apr. 2019 - 10:07

Gaza belejret

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk
Børn i Gaza dræbt
  • Israelske soldater langs grænsen til Gaza skyder på børn
  • Det sker bevidst og med klare og specifikke ordrer i deres øresnegl.
  • Over 210 palæstinensere er siden 30. marts 2018 blevet dræbt,  28 var børn.
  • Omkring 10.000 palæstinensere er blevet såret siden marts i Gaza, her af over 1800 børn. 
  • En enkelt israelsk soldat er blevet dræbt i samme periode. 

KIlder: Kan, Haaretz, Gazas sundhedsministerium