21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Ryanair ramt af strejker i Tyskland

150 fly stod stille

Ryanair ramt af strejker i Tyskland

Piloter og kabinepersonale hos Ryanair i Tyskland strejkede onsdag. 150 flyvninger blev aflyst. Aktionen er en del af en række strejker i Europa.

Her fra en strejke blandt Ryanairs ansatte i Tyskland den 10. august.
FOTO: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Onsdag fulgte piloter og kabinepersonale hos Ryanair i Tyskland opfordringen fra deres fagforening, Vereinigung Cockpit, om at strejke i 24 timer.

Vi føjer os ikke, hver gang vi er truet af strejker. Fortsat strejke betyder fyringer.
Michael O'Leary, Ryanair.

Fagforeningen truer med at fortsætte strejken, hvis ikke virksomheden forbedrer arbejdsvilkårene. Det irske lavprisflyselskab oplyser, at strejken betød, at 150 ud af 400 afgange til og fra Tyskland blev aflyst.

I august strejkede ansatte i Ryanair i flere lande med krav om lønforhøjelse og bedre arbejdsvilkår. Strejken ramte Tyskland, Sverige, Irland, Belgien og Holland, hvor 450 fly blev aflyst, rapporterer TV-stationen TeleSur.

Samme måned lindgik Ryanair en aftale med henholdsvis irske piloter og italienske piloter, men fagforeninger for kabineansatte i Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland presser alle på for en aftale, skriver Deutsche Welle. Nu truer de med at strejke i slutningen af denne måned, medmindre deres krav bliver opfyldt.

Ledelsen i Ryanair, der er EUropas største lavprisselskab, truer med fyringer, hvis "medarbejderne ikke genoptager deres arbejde".

Michael O'Leary, Rayairs administrerende direktør, siger i en pressemeddelelse, at firmaet "ikke føjer sig, hver gang vi er truet af strejker".

Ryanair blev stiftet i 1985 og har hovedkvarter i Dublin, men opererer i 28 lande. Firmaet er berygtet for lav løn og dårlige arbejdsforhold og har afvist forhandlinger med fagforeninger.

Europæiske fagforeninger for piloter og kabinepersonale beskylder firmaet for en del-og-hersk-politik, hvor Ryanair laver aftaler med enkelte landes fagforeninger og ikke alle, skriver det tyske dagblad junge Welt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. sep. 2018 - 11:25   13. sep. 2018 - 14:44

Tyskland

ah@arbejderen.dk