15 Nov 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 7 °C

Rusland holder kæmpe militærøvelse

300.000 soldater

Rusland holder kæmpe militærøvelse

Kina og Mongoliet deltager, når Rusland i dag går i gang med den største militærøvelse siden 1981. Også Tyrkiet er inviteret med.

Kinesiske specialtropper – som dem der her ses borde en helikopter – vil få chancen for at lære det seneste nye om krig, når de deltager i den store russiske militærøvelse Vostok 2018.
FOTO: Zhang Yan/ China military
1 af 1

Med op mod 300.000 soldater, 3200 pansrede køretøjer og 1000 fly er den russiske militærøvelse Vostok 2018 den største landet har afholdt, siden Sovjetunionen. Øvelsen vil finde sted i Sibirien og Trans-Bajkal i det østlige Rusland, rapporterer nyhedsbureuet Tass. 

Kina deltager med godt 3000 tropper, udrustet med kampvogne og fly. Også Mongoliet deltager. NATO–landet Tyrkiet er ifølge mediet Ahvalnews inviteret med, men har endnu ikke afgjort om de vil deltage eller blot observere. 

For Kina er det en chance for at lære om de seneste erfaringer.
Song Zhongping, militæranalytiker

– For Kina er det en chance for at lære om de seneste erfaringer med krig, mener militæranalytikeren Song Zhongping ifølge avisen South China Morning Post. Kina har som den eneste store militærmagt ikke været i krig i over 40e år. 

Vestlige militæranalytikere er splittede. Nogle, som for eksempel Jack Watling fra det britiske militære analyseinstitut RUSI, mener ikke, at Rusland overhovedet formår at gennemføre øvelsen. Andre, som Stephen Blank i netmediet the Interpreter mener, at det er en øvelse for en global krig og led i Ruslands agressive adfærd overfor Vesten. 

10. sep. 2018 - 11:47   12. sep. 2018 - 16:17

Rusland, Kina

rj@arbejderen.dk