28 Jan 2021  

KBH: Overskyet, 1 °C

Regeringshæren går ind i Kobane

Krig i Syrien

Regeringshæren går ind i Kobane

Blot tre dage efter aftalen mellem den syriske regering og kurderne i det nordlige Syrien om at stå sammen i forsvarskampen mod Tyrkiet, er regeringshæren fremme ved grænsen.

Her rykker syriske regeringssoldater uden at møde modstand ind i byen Tal Tamr, som ligger tæt på grænsen til Tyrkiet.
FOTO: Delil Souleiman/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Torsdag morgen oplyser det statslige syriske nyhedsbureau SANA, at regeringshæren er rykket ind i byen Ayn Al-Arab på grænsen til Tyrkiet. Byen er kendt under navnet Kobane. Den ligger helt op til grænsen til Tyrkiet, nord for Aleppo og Raqqa.

Ankomsten af regeringshæren til Ayn Al-Arab bryder Erdogans plan om at skabe en såkaldt "sikkerhedszone" hele vejen langs grænsen med det mål at 'israelisere' regionen, skriver SANA.

De seneste tre døgn har den syriske regeringshær bevæget sig nordpå.

Det er nu lidt over en uge siden, Tyrkiets præsident Erdogan beordrede sit militær til at bombe det nordlige Syrien og sendte landtropper over grænsen til nabolandet.

Erdogan tog beslutningen efter en telefonsamtale med USA's præsident Trump, der meddelte Erdogan, at han ville trække USA's soldater ud af det nordlige Syrien, hvor disse i alliance med kurdiske og andre væbnede grupper har bekæmpet IS og holdt den syriske regeringshær ude.

Efter at USA har forladt området militært, og Tyrkiet angriber, har kurderne indgået en aftale med Assad-regeringen om forenet kamp mod Tyrkiets aggression.

De seneste tre døgn har den syriske regeringshær derfor bevæget sig nordpå og er nu nået helt til grænsen ved den strategisk vigtige by Ayn Al-Arab (Kobane).

>> LÆS OGSÅ: Syrisk regeringshær budt velkommen

Ingen støtte til Tyrkiet

USA's militære tilbagetrækning fra det nordlige Syrien banede vej for Tyrkiets angreb, men USA's FN-ambassadør, Kelly Craft, afviste under et møde i FN's Sikkerhedsråd, at Washington har godkendt Tyrkiets beslutning om at angribe Syrien, oplyser FN's nyhedscenter.

Efter et lukket møde i Sikkerhedsrådet lyder der kritik af Tyrkiet og en appel om, at Erdogan "stopper den militære aktion".

Tysklands FN-ambassadør, Jürgen Schultz, sagde efter mødet i Sikkerhedsrådet, at Tyrkiets angreb "yderligere vil underminere stabiliteten i hele regionen, medføre lidelser for civile og skabe flere flygtninge", skriver UN News.

USA's vicepræsident, Mike Pence, er på vej til et møde med præsident Erdogan. Efter besøget af Pence tager Erdogan på tirsdag til Moskva for at mødes med Ruslands præsident Putin.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. okt. 2019 - 12:10   17. okt. 2019 - 12:38

Syrien

se@arbejderen.dk