25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Netanyahu bag hetz mod kommunist i Haifa

Zionistisk kampagne:

Netanyahu bag hetz mod kommunist i Haifa

Raja Zaatry, medlem af Israels Kommunistiske Parti, har valgt at trække sig som viceborgmester i Haifa efter en aggressiv kampagne fra blandt andet premierminister Benjamin Netanyahu. Han var ellers udpeget af den nyvalgte borgmester fra Arbejderpartiet.

Premierministeren blandede sig for at forhindre kommunist i at blive viceborgmester her i Israels tredjestørste by, Haifa.
FOTO: Danny Lyulyev/CC 3.0
1 af 1

Efter en ugelang og voldsom hetz-kampagne mod et medlem af Israels Kommunistiske Parti, der stod til at overtage viceborgmesterposten i storbyen Haifa, har kommunisten valgt at trække sig.

Vi har en regering, der forfølger en ung mand på grund af hans politiske synspunkter. 
Shahira Shalabi, Hadash

Torsdag i sidste uge trak Raja Zaatry sit kandidatur efter at Israels premierminister Benyamin Netanyahu nogle dage forud havde krævet, at Haifas nye borgmester dropper at udnævne en kommunist til viceborgmester.

I stedet opstiller et andet medlem af valgfonten Hadash til viceborgmesterposten, skriver dagbladet Haaretz.

Støtter Hamas?

Haifa er Israels tredjestørste by og borgmesteren Einat Kalisch-Rotem udpegede i sidste måned kommunisten Raja Zaatry som viceborgmester. Einat Kalisch-Rotem vandt borgmestervalget i juli, skriver det israelske netsted +972mag.com.

Netanyahu advarede om, at Zaatry "støtter Hizbollah og Hamas, organisationer, der ønsker at ødelægge staten Israel". 

– Jeg håber, at min henvendelse til borgmesteren bliver hørt og besvaret, siger premierministeren.

Kalisch-Rotem vandt borgmestervalget med koalitionen "Vi lever i Haifa", og han er medlem af det socialdemokratiske Arbejderparti. 

Selv sagde Raja Zaatry, at den virkelige fare for Israel ikke findes i Haifa, men på 10 Balfour Street, i Netanyahus hovedkvarter.

– Jeg er hverken medlem af Hizbollah eller Hamas, men af ​​Israels Kommunistiske Parti og Hadash-fronten, som går ind for fred, lighed og broderskab mellem folkene, siger han.

>> LÆS OGSÅ: Israelsk domstol kræver erstatning af udenlandske aktivister

Protesterne mod udnævnelsen af kommunisten har været anført af den stærkt højreorienterede, zionistiske gruppe Im Tirtzu, der har opnået sit mål om at få premierministeren til at reagere.

Ny kandidat

Afløseren for Raja Zaatry er ligeledes medlem af Hadash, som Israels Kommunistiske Parti arbejder i. Det drejer sig om Shahira Shalabi, der bliver den første palæstinensiske kvinde til at fungere som viceborgmester i Israel.

Selv siger borgmesteren Kalisch-Rotem, at den arabiske befolkning historisk set har været en del af ledelsen i Haifa.

– Det vil den fortsat være. Den personlige krig mod Zaatry er afsluttet. Og jeg vil ikke tillade, at de lokale Likud-medlemmer af byrådet fortsætter sin krig mod den arabiske befolkning i Haifa, siger hun ifølge dagbladet Jerusalem Post.

>> LÆS OGSÅ: Kæmpe protest mod apartheidlov i Israel

Shalabi beklager, at kollegaen Raja Zaatry måtte trække sig.

– Dette er en trist dag for det skibbrudne og fallerede israelske demokrati. Vi har en regering, der forfølger en ung mand på grund af hans politiske synspunkter.

Straks opfordrer den israelske kulturminister Miri Regev fra partiet Likud borgmesteren til ikke at udpege Shalabi "på grund af hendes terrorstøtte på de sociale medier".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. dec. 2018 - 12:43   18. dec. 2018 - 17:06

Israel

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk