20 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Mindst 12 dræbt i angreb på fransk satireblad

Paris i højeste alarmberedskab

Mindst 12 dræbt i angreb på fransk satireblad

Tolv personer meldes dræbt og mindst syv er alvorligt såret efter et angreb på det franske satireblad Charlie Hebdo i Paris.

Flere af de sårede ved onsdagens angreb befinder sig lige nu i en kritisk tilstand.
FOTO: Jacky Naegelen/Reuters/Scanpix
1 af 1

Tolv personer meldes dræbt og mindst syv er alvorligt såret efter et angreb på det franske satireblad Charlie Hebdo. Det skriver det engelske nyhedsbureau BBC.

Det er ikke første gang, at det kontroversielle blad udsættes for angreb.

Angrebet fandt sted i Paris i dag ved middagstid, hvor vidner så mindst to maskerede personer gå ind i bladets redaktionslokaler med automatvåben, hvorefter der blev affyret adskillige skud.

Ifølge BBC skulle vidner angiveligt have hørt gerningsmændene råbe "Vi har nu hævnet profeten Muhammed."

Nede på gaden udvekslede gerningsmændene efterfølgende flere skud med politiet, der i mellemtiden var nået frem. Herefter tog gerningsmændene flugten i en bil.

Ifølge det franske AFP er to af de dræbte netop politibetjente, og flere af de sårede befinder sig lige nu i en kritisk tilstand.

I en video frigivet af nyhedsbureauet Agence Premieres Lignes har en person, der flygtede fra angrebet og søgte tilflugt på et tag, filmet gerningsmændene, mens angrebet stadig var i gang.

Stadig på fri fod

De franske myndigheder er nu i gang med at lede efter gerningsmændene, der endnu ikke er identificerede.

Efter angrebet har fransk politi opfordret de øvrige franske medier til at være i alarmberedskab og være opmærksom på deres egen sikkerhed.

Franskrigs præsident Francois Hollande var på gerningsstedet mindre end to timer efter, at angrebet fandt sted.

I et interview til den franske presse på gaden foran bladets redaktionslokaler kaldte Hollande angrebet for "en exceptionel barbarisk handling".

Kontroversielt blad

Charlie Hebdo er et kontroversielt blad. I 2006 fik de store dele af de moderate muslimske organisationer i Frankrig imod sig, da de genoptrykte Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og offentliggjorde en erklæring mod "islamisk totalitarisme", men her var fokus på den ulovlige Irak-krig.

I november 2011 blev bladets tidligere lokaler brændt ned til grunden efter at være blevet angrebet med benzinbomber.

Angrebet skete efter, at man havde placeret en af de Muhammedtegningerne på forsiden af bladet.

Ifølge BBC spekulerer fransk politi netop nu i, om onsdagens angreb kan hænge sammen med, at Charlie Hebdos seneste billede på Twitter forestillede en tegning af Islamisk Stats militante leder, Abu Bakr al-Baghdadi.

07. jan. 2015 - 12:48   14. nov. 2015 - 14:01

Frankrig

ch@arbejderen.dk