11 Dec 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 4 °C

Millioner har lært at læse og skrive i Venezuela

Millioner har lært at læse og skrive i Venezuela

Under Chávez blev Venezuela som det andet land i Latinamerika erklæret fri for analfabetisme af FN's organisation for uddannelse og kultur, UNESCO.

I de Latinamerika var den folkelige støtte til Hugo Chavez stor og sorgen over hans død er åben og synlig. Her er det skolelærere fra Tegucigalpa i Honduras, der tænder lys ved deres skole til minde om Chávez.
FOTO: Stringer/Reuters/ScanpixDenmark
1 af 1

- Chavez lever videre i de venezuelanske skolebørns smil over, at de nu har skoler. Og i arbejdernes smil over, at de nu er herrer i eget hus, hvor de skaber det nye fædreland, siger Ecuadors præsident Rafael Correa i forbindelse med Chávez' død. Ecuador har erklæret landesorg i tre dage 

For mere end fem år siden blev Venezuela erklæret fri for analfabetisme, og blandt andet inden for ALBA-samarbejdet breder alfabetiseringskampagner sig til flere lande.

Ecuador er et af de otte lande, der er med i ALBA-samarbejdet, der ud over Ecuador omfatter Cuba og Venezuela samt Bolivia, Nicaragua, Dominica, Antigua og Barbuda samt Sankt Vincent og Grenadinerne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. mar. 2013 - 13:47   06. mar. 2013 - 22:48

Venezuela

se@arbejderen.dk