21 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

Kina og Vietnam på kollisionskurs

Det Sydkinesiske Hav

Kina og Vietnam på kollisionskurs

En vietnamesisk fiskekutter er sunket efter kollision med kinesiske fartøjer. De to lande giver hinanden skylden for sammenstødet.

Vietnam har i maj måned været præget af anti-kinesiske protester.
FOTO: Ted Aljibe/AFP/Scanpix
1 af 1

En vietnamesisk fiskekutter er sunket i det Sydkinesiske Hav efter kollision med kinesiske fartøjer, skriver BBC.

Kinesiske fabrikker er blevet brændt ned, og flere tusind kinesisk statsborgere er blevet evakueret fra Vietnam.

Ifølge Vietnams kystvagt blev kutteren først omringet af 40 kinesiske fartøjer, hvorefter et af dem sejlede ind i kutteren. Mandskabet blev reddet uden at komme til skade.

Fra kinesisk side lyder det ifølge Al Jazeera, at den vietnamesiske båd chikanerede en kinesisk kutter og derefter sejlede ind i den.

Spændingen mellem de to lande har været stigende, siden Kina tidligere på måneden oprettede en boreplatform i en del af det Sydkinesiske Hav, som Vietnam gør krav på.

Sammenstødet er blot det seneste i løbet af den sidste måned, men repræsentant for Vietnams Fiskeindustri Tran Van Linh siger ifølge Al Jazeera, at det er første gang Kina har sænket et vietnamesisk skib.

Sammenstødet skete 30 kilometer fra den omstridte boreplatform.

Vietnams har i løbet af maj måned været præget af uroligheder i forbindelse med antikinesiske protester. Kinesiske fabrikker er blevet brændt ned, og flere tusind kinesisk statsborgere er blevet evakueret fra Vietnam.

28. maj. 2014 - 14:20   28. maj. 2014 - 14:27

Konflikt

rrj@arbejderen.dk