17 Feb 2019  

KBH: Overskyet, dis, 6 °C

Italien vil ikke have flere kampfly

Efter ny regering:

Italien vil ikke have flere kampfly

Italien vil i første omgang ikke købe flere kampfly fra USA, og vil undersøge om man kan opsige den eksisterende kontrakt.

Det første italiensk-producerede F–35 kampfly smuttede til USA. Italien vil genoverveje om landet skal gennemføre købet af de 90 fly af typen, der er bestilt af en tidligere regering.
FOTO: Andy Wolfe
1 af 1

Italiens forsvarsminister Elisabetta Trenta har i fredags erklæret,at hendes land ikke vil købe flere af USA's F-35 kampfly. 

Vi vil ike købe flere F–35.
Elisabetta Trenta, italiensk forsvarsminister

– Vi vil ikke købe flere F–35. Vi vurderer hvad vi kan gøre med de kontrakter, der allerede er på plads, sagde Trenta til tv-stationen La7 i fredags. Hun fortalte endvidere, at kontrakten var sat sammen på en måde, så det kan være dyrere at opsige den, end at gennemføre købet, beretter nyhedsbureauet AP. 

Iølge AP er Trenta imod køb af flyene fordi Italien bedre kan bruge pengene andre steder. Men overfor magasinet Defensenews.com, forklarer Trenta, at Italien nok ender med at købe de 90 F–35, bare over længere tid end først planlagt. 

Italien har kontrakt på at købe 90 F–35 i forskelige versioner til deres flyvevåben og flåde. En del af flyene skal produceres i landet, men de første, der blev produceret, endte i USA, beretter AP.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. jul. 2018 - 12:32   13. jul. 2018 - 08:59

Italien

rj@arbejderen.dk