18 Feb 2020  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Israel undgår at vise sine atomvåben frem

Møde i FN atomenergi-agentur

Israel undgår at vise sine atomvåben frem

Det formodes, at Israel har mellem 75 og 400 atomvåben. Men Israel nægter at give oplysninger om sine atomvåben, og USA går imod forsøg på at styr på dem.

Iran føler sig stærkt truet af Israels atomvåben, som iranerne mener er en trussel mod freden i hele regionen. Her Irans ambassadør Reza Najafi ved FN's atomenergiagenturs møde i Wien.
FOTO: Alexander Klein/AFP/Scanpix
1 af 1

Arabiske lande kræver, at Israel lader FN få indblik i det israelske atomvåbenprogram. Derfor har en række lande rejst krav om, at Israel tilslutter sig den såkaldte 'Ikke-Sprednings-Aftale' (NPT) om atomvåben. Forslaget var i sidste uge til afstemning på årsmødet i FN's atomenergiagentur (IAEA). Men her stemte 51 imod forslaget, mens 43 lande støttede det.

USA satte al sin diplomatiske styrke ind på at få et flertal til at stemme nej til forslaget, skriver nyhedsstationen Russia Today.

Israel har aldrig bekræftet, at det råder over atomvåben, men det betragtes som et faktum. Blandt andet har den israelske atomtekniker Moderchai Vanunu helt tilbage i 1980'erne fremlagt dokumentation.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. sep. 2013 - 14:15   24. sep. 2013 - 14:15

Atomvåben

se@arbejderen.dk