26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Israel bomber i Syrien

Optrapper krig

Israel bomber i Syrien

Varehus i Damaskus' lufthavn ramt af israelske missiler. En højtstående israelsk embedsmand siger, at Israel har gennemført mere end 200 angreb mod iranske mål i Syrien i de sidste to år.

Israel har i de seneste to år gennemført over 200 angreb i Syrien.
FOTO: U.S. Department of State from United States/CC 3.0
1 af 1

I weekenden gennemførte Israels luftvåben flere luftangreb på påståede iranske mål i Syrien. Angrebene med missiler bliver bekræftet af den israelske premierminister Benyamin Netanyahu.

Vi er ikke villige til at acceptere en iransk forankring i Syrien, rettet mod os.
Benyamin Netanyahu

Blandt andet blev et iransk våbenlager i Damaskus lufthavn angrebet, hævder Netanyahu.

Ifølge det syriske nyhedsbureau SANA affyrede Israel  en række missiler mod Damaskus, men af det syriske luftforsvar skød de fleste missiler ned.

Israel vil med angrebene imødegå Irans indflydelse i Syrien, meddelte Netanyahu. Iran har siden 2011 bistået Syriens regering i krigen mod den væbnede opposition.

– Forsvaret af hjemlandet starter med at udrydde store fjendtlige trusler. Vi er ikke villige til at acceptere en iransk forankring i Syrien, rettet mod os, sagde Netanyahu ifølge Jerusalem Post søndag.

Israel angreb også Syrien den 25. december, da et missilangreb sårede tre syriske soldater. En højtstående israelsk embedsmand sagde i september 2018, at Israel har gennemført mere end 200 angreb mod iranske mål i Syrien i de sidste to år.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. jan. 2019 - 11:01   15. jan. 2019 - 09:30

Syrien

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk