19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Iran udsteder international arrestordre mod Donald Trump

Efter USA's drab på Soleimani

Iran udsteder international arrestordre mod Donald Trump

Iran tager nye skridt for at retsforfølge de ansvarlige for USA's dronedrab af en iransk general i januar. De iranske myndigheder har bedt Interpol om hjælp.

FOTO: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix
1 af 1

Iranske myndigheder har bedt Interpol om at efterspore en række personer, som mistænkes for at stå bag mordet på Qassem Soleimani, den iranske general og leder af Irans Revolutionsgarde.

USA's præsident Donald Trump topper listen, der rummer 36 personer, som Iran eftersøger og kræver udleveret til retsforfølgelse, skriver lokale iranske medier ifølge den russiske TV-station RT.

Soleimani blev dræbt i et amerikansk droneangreb i starten af januar ved den internationale lufthavn ved Iraks hovedstad Bagdad. Soleimani var ifølge iranske Press-TV arkitekten bag den militære nedkæmpelse af al-Qaeda og Islamisk Stat i Syrien. Han var generalmajor i Irans Revolutionsgarde og leder af dens Quds-styrke, der primært er ansvarlig for udenlandske militære og hemmelige operationer.

Soleimani blev myrdet, to timer før han skulle mødes med Iraks premierminister. Ifølge libanesiske embedsmænd – med kendskab til Soleimanis rejserute – blev iraneren dræbt, mens han var passager i en bilkonvoj på vej fra Bagdads internationale lufthavn til byens centrum.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. jun. 2020 - 13:48   29. jun. 2020 - 14:11

Iran

mj@arbejderen.dk