11 Dec 2019  

KBH: Spredte skyer, let regn, 4 °C

Iran svarer igen på Trumps terrorstempel

Efter USA's angreb

Iran svarer igen på Trumps terrorstempel

Iran har erklæret USA's militærkommando i Mellemøsten for en terrororganisation. Erklæringen kommer i kølvandet på USA's terrorstempling af Irans Revolutionsgarde.

Tirsdag vedtog det iranske parlament at styrke landets revolutionsgarde og iklædte sig symbolsk enhedens karakteristiske mørkegrønne uniformer.
FOTO: HO/Islamic Consultative Assembly News Agency/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Iran har svaret igen, efter at USA mandag erklærede Irans Revolutionsgarde for en "udenlandsk terrororganisation".

USA ønsker gennem denne form for global arrogance at hævne dets mange nederlag og fejl.
Hassan Rouhani, Irans præsident

Irans nationale sikkerhedsråd (SNSC) erklærer ifølge dagbladet The Dawn USA's militærkommando i Mellemøsten, US Central Command (CENTCOM), for en terrororganisation.

Samtidig stemte 189 ud af 198 parlamentarikere i Irans parlament for et forslag om at styrke revolutionsgarden, der går under forkortelsen IRGC.

Den iranske beslutning betyder, at alle USA's tropper, der opererer i den vestasiatiske region, anses som terrorister – og enhver økonomisk eller teknisk bistand til dem vil blive betragtet som en terrorhandling.

Den iranske præsident Hassan Rouhani er trodsig.

– USA ønsker gennem denne form for global arrogance at hævne dets nederlag og fejl, siger han ifølge iransk Press TV.

Revolutionsgarden (IRGC) er en eliteenhed indenfor den iranske hær, som blev oprettet i 1979 for at beskytte den iranske revolution. Den tæller omkring 125.000 mand. USA anklager en del af styrken for at operere i eksempelvis Syrien og Libanon.

Sidste år trak præsident Donald Trump USA ud af atomaftalen mellem flere stormagter på den ene side og Iran på den anden. I stedet genindførte USA sine sanktioner mod Iran, men den iranske regering har svaret igen og forfølger sagerne ved internationale domstole.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2019 - 08:29   11. apr. 2019 - 09:15

Iran

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk