25 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Ingen hjælp til orkanramte, der boykotter Israel

Boykot Israel

Ingen hjælp til orkanramte, der boykotter Israel

I Dickinson, Texas, skal man skrive under på ikke at boykotte Israel for at få økonomisk hjælp til genopbygning efter orkanen Harvey.

Dokumentet, der kan downloades på Dickinsons hjemmeside.
FOTO: Jette Gnudtzmann
1 af 1

Hvis du vil søge offentlig hjælp til at genopbygge dit hus efter orkanen Harveys raseren i Dickinson, Texas, skal du først skrive under på, at du hverken nu eller indenfor kontraktens gyldighedsperiode vil boykotte Israel. 

Inden man kan sætte sin signatur på kontrakten, skal man også kunne svare ja til, at man ikke boykotter Israel

På den texanske by Dickinsons hjemmeside kan ansøgere om genopbygningshjælp downloade et officielt ansøgningsskema om vilkårene for at modtage støtten. Som ansøger skriver man under på, at man vil bruge pengene til genopbygning af sit hjem eller sin forretning i overensstemmelse med gældende regler på byggeområdet og indenfor en rimelig tid.

Men inden man kan sætte sin signatur på kontrakten, skal man også kunne svare ja til, at man ikke boykotter Israel, og til at man ikke har tænkt sig at gøre det indenfor kontraktens løbetid.

Det er endnu ikke gjort til lov, at man ikke må boykotte Israel i USA, men så sent som i juli underskrev 45 senatorer og 237 kongresmedlemmer "Israel Anti-Boycott Act", der vil kunne medføre bøder på op til 250.000 dollars til borgere, der bedriver handel imellem stater eller med andre nationer, hvis de boykotter Israel.

23. okt. 2017 - 14:30   23. okt. 2017 - 15:23

USA

jg@arbejderen.dk