13 Apr 2021  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

Hundredetusinder vil gå på gaden for klimaet

Stort optog i Paris

Hundredetusinder vil gå på gaden for klimaet

Frem til i går havde 266.296 mennesker skrevet under på, at de er klar til at gå på gaden den 29. november for kravet om en ansvarlig klimaaftale ved COP21 i Paris.

Nedtælling til klimatiomødet COP21 på Eiffeltårnet i Paris.
FOTO: 1sun4all.org
1 af 1

Klima- og miljøorganisationer forbereder at lægge maksimalt pres på politikerne, når de fra 29. november i år mødes til klimatopmødet COP21 i Paris. Frem til i går havde 266.296 mennesker skrevet under på, at de er klar til at gå på gaden den 29. november for kravet om en ansvarlig klimaaftale.

De store industrilande har siden COP15 i København insisteret på, at landenes klimaindsats – herunder reduktionen i CO2-udledning – skal være en frivillig sag.

Der vil blive brug for et stærkt folkeligt pres:

"Det bliver vanskeligt at vinde en sejr, men hvis vi får de politiske ledere til at føle styrken i bevægelsen, så er det muligt", skriver netværket AVAAZ, der har taget initivtivet til underskriftskampagnen.

AVAAZ.org formidler også informationer om de aktiviteter, der forberedes af klima- og miljøorganisationer i landene.

>>>LÆS HER OG SKRIV UNDER 

FN's klimaeksperter understreger at den globale temperaturstigning skal holdes under to grader, hvis en klimakatastrofe skal undgås.

Men de store industrilande har siden COP15 i København insisteret på, at landenes klimaindsats, herunder reduktionen i CO2-udledning, skal være en frivillige sag. Derfor er der særligt behov for at lægge pres på regeringerne:

"Paris er ikke vores endestation i kampen for at stoppe klimaforandringerne, men der er grund til at håbe, at der her vil lykkes at bryde den fastlåste situation. Over hele verden vinder klimabevægelsen frem og presser på for ren energi og for at stoppe millioninvesteringer i fossilt brændstof", skriver AVAAZ.

Organisationen henviser til, at Paven nu også støtter kravet om en ansvarlig klimaaftale.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. aug. 2015 - 11:35   10. aug. 2015 - 09:22

Klimabevægelse

se@arbejderen.dk
Her er klimaproblemet
  • Jo mere CO2 vi udleder, des mere stiger temperaturen, hvilket øger risikoen for ukontrollable, katastrofale klimaændringer.
  • CO2 i atmosfæren virker som glasset i et drivhus. Det tillader solens varme at trænge ind og lukker derefter varmen inde.
  • I 2010 udledtes globalt 50 milliarder ton CO2.
  • I 2020 vil verden udlede 59 milliarder ton, hvis de nuværende tendenser fortsætter.
  • I 1997 vedtog landene under Kyotoprotokollen at sænke den samlede CO2-udledning i verden med 5,2 procent (i forhold til udledningen i 1990) mellem 2008 og 2012. Målet blev ikke nået.
  • I december 2015 vedtog knap 200 lande Parisaftalen om at holde den gennemsnitlige globale temperaturstigning under to grader.

Kilder: COP19, COP21, FN’s miljøprogram UNEP