25 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Hårdt såret palæstinensisk dreng anholdt

Israel tager Ahed Tamimis fætter

Hårdt såret palæstinensisk dreng anholdt

I alt 11 palæstinensere er blevet kidnappet på den besatte palæstinensiske Vestbred. En af dem er den svært tilskadekomne skoledreng Mohamad Tamimi på 15 år.

Franske specialister skal mandag prøve at sætte en stor del af Mohamad Tamimis kranium på plads.
FOTO: Abbas Momani/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Israelske besættelsesstyrker er i færd med en kidnapningskampagne på den besatte Vestbred. 

15-årig dreng skal opereres for femte gang, men er tilbageholdt af israelske soldater.

I alt 11 palæstinensere er blevet kidnappet midt om natten og fjernet fra deres familier, fem af dem i den palæstinensiske landsby Nabi Saleh ved Ramallah på den besatte Vestbred, rapporterer det palæstinensiske Maan News.

De tre er fra den berømte Tamimi-familie. Dermed er hele 10 medlemmer af Tamimi-familien blevet kidnappet siden december og er endt i de israelske fængsler.

En af dem af er den sårede skoledreng Mohamad Tamimi på 15 år, der natten mellem 25.-26. februar blev ført væk sammen med sin storebror Essam på 21 år.

Mohamad blev den 7. december sidste år skudt og ramt i hovedet af kugle fra en israelsk snigskytte uden for sit hjem i Nabi Saleh. Han overlevede, men fik fjernet store dele af sit kranium og skal 5. marts opereres for femte gang. Lægerne fraråder, at drengen bliver transporteret eller holdes i israelsk fængsel.

Det var netop beskydningen af Mohamad Tamimi, der i raseri fik hans kusine, den dengang 16-årige Ahed Tamimi, til at give en israelsk soldat en lussing, hvilket betød, at hun den dag i dag er tilbageholdt. Hun risikerer 11. marts af blive dømt fængsel i op til 18 år.

Nu benægter den israelske "koordinator for regeringsaktiviteter i territorierne" (COGAT), Yoav Mordechai, i et Facebook-indlæg, at Mohammed Tamimi overhovedet blev ramt af en kugle i hovedet. Han faldt på sin cykel, lyder det. 

28. feb. 2018 - 10:11   28. feb. 2018 - 14:16

Palæstina

ah@arbejderen.dk