26 Jan 2020  

KBH: Overskyet, dis, 4 °C

Græsk metro-strejke slutter

Metroarbejdere truet med fem års fængsel

Græsk metro-strejke slutter

Regeringen truede metroarbejderne i Athen med arrestation og fem års fængsel, hvis de fortsatte deres strejke. Det var niende gang i 40 år regeringen bruger en nødlov om undtagelsestilstand i fredstid.

Ikke kun metroansatte skal gå ned i løn. Den græske regering vil sænke lønnen for alle offentlige ansatte med op til 25 procent. Det er led i sparekrav fra EU, IMF og Den Europæiske Centralbank.
FOTO: Trust.org
1 af 1

Fredag sluttede 10 dages strejke på metroen i Athen. Strejken var en protest mod regerings krav om nedgang i lønnen på 25 procent.

Regeringen benyttede en lov om "nødsituatuon i fredstid" til at sætte politiet ind mod de strejkendes blokade af metro-stationerne. Den meddelte samtidig, at metroarbejdere, der ikke genoptog arbejdet, ville blive anholdt og risikere bøde eller fængselsstraf på op til fem år, skriver BBC.

- Arbejderne, som fik denne besked, havde ikke noget valg, siger generalskretær Manthos Tsakos fra metroarbejdernes fagforening, som nu vil forfølge sagen juridisk.

Det lille regeringsparti, Demokratisk Venstre, krititiserer brugen af nødloven, mens det socialdemokratiske regeringsparti, Pasok, støtter den konservative regeringsleders skridt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. jan. 2013 - 14:15   28. jan. 2013 - 14:15

Grækenland

se@arbejderen.dk