10 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Forbyder protester mod Obama i Athen

Græsk regering overrasker

Forbyder protester mod Obama i Athen

Grækenlands forbyder demonstrationer imod Barack Obama. Men fagforeninger vil trodse forbudet mod at samle sig i Athens centrum og fastholder protest mod Barack Obamas statsbesøg.

USA's præsident Barack Obama ankom i går morges til Athen, hvor han blandt andet skal tale på Akropolis om globaliseringens udfordringer.
FOTO: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix
1 af 1

Græsk politi har med opbakning fra Alxis Tsipras' regering forbudt demonstrationer og protester i det centrale Athen i går og i dag mod Barack Obamas to dages statsbesøg. Alligevel fasthold fagforeninger, at i går ville samle sig på Omonia-pladsen, rapporterer nyhedssiden amna.gr.

Barack Obama er og bliver en repræsentant for de stærkeste imperialistiske kræfter i verden.
PAME HELLAS

Allerede tirsdag morgen samlede tusinder af politikfolk sig omkring pladsen for at blokere for eventuelle demonstranter.

Arrangøren af protesten er den faglige arbejderfront PAME, der ligger tæt på kommunistpartiet KKE. Arbejderfronten kritiserer regeringens forbud og opfordrer til "massedeltagelse i demonstrationen".

De mener, at Obama er en "repræsentant for de stærkeste imperialistiske kræfter", der udelukkende kommer til Grækenland for at sikre, at landet deltager mere i oprustning og flere krige, står der i løbesedler, som er delt ud i Athen.

Barack Obama talte tirsdag med premierminister Alexis Tsipras fra det radikale venstreparti Syriza. i dag rejser Obama til Tyskland for at mødes med Angela Merkel.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. nov. 2016 - 10:47   25. jan. 2017 - 17:15

Grækenland

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk