13 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Fodboldspillere i Gaza må ikke spille på Vestbredden

Israelsk forbud vækker harme

Fodboldspillere i Gaza må ikke spille på Vestbredden

Selv om det palæstinensiske mesterskab i fodbold er anerkendt af det internationale fodboldforbund, FIFA, forbyder Israel spillere fra Gaza at deltage.

Den Gaza-baserede Khadamat Rafah-fodboldklub kan ikke møde spillere fra Vestbredden. Her spiller børn og unge fodbold i Gaza.
FOTO: Justin McIntosh/CC 2.0
1 af 1

International menneskerettighedsgruppe beskylder det internationale fodboldforbund for at ignorere det israelske forbud mod, at palæstinensiske fodboldspillere fra Gaza deltage i opgøret om det palæstinensiske mesterskab.

Mens fodbold er kendt for at skabe bro, brænder de israelske myndigheder disse broer under falske påskud.
Muhammed Shehada

Euro-Mediterranean Human Right Monitor fordømte onsdag, at de israelske myndigheder har nedlagt forbud mod, at 30 spillere fra Rafah-klubben i Gaza kan spille finale mod holdet Balata FC fra vestbred-byen Nablus.

Det rapporterer TV-stationen TeleSur.

Krænker FIFA-love

Den Gaza-baserede Khadamat Rafah-klub havde officielt anmodet om rejsetilladelse til 35 personer til returkampen, men kun fire personer, heraf tre fra klubbens ledelse, kunne få lov til at rejse til Vestbredden, hvor Balata FC har hjemme.

>> LÆS OGSÅ: Palæstina vil give Israel det røde kort på FIFA-kongres

– Israelernes afgørelse er urokkelig, beklager Susan Shalabi, vicepræsident i det palæstinensiske fodboldforbund PFA (Palestine Football Association.)

Men forbuddet er at krænke international lov og FIFA's egne principper om, at "alle har en ret til at spille," mener Euro-Mediterranean Human Right Monitor.

– Mens fodbold er kendt for at skabe bro, brænder de israelske myndigheder disse broer under falske påskud, udtaler Muhammed Shehada fra Euro-Mediterranean Human Right Monitor i en pressemeddelelse.

"Sikkerhedstrussel"

Hvert år arrangerer palæstinensiske fodboldklubber Palestine Cup, hvor hold fra Gaza og Vestbredden spiller mod hinanden. Turneringen er anerkendt af FIFA.

>> LÆS OGSÅ: Palæstinensere: Spil ikke mod racistisk hold!

De israelske myndigheder på sin side fastholder, at fodboldspillere fra Gaza ikke kan rejse til Vestbredden på grund af sikkerhedsspørgsmål.

Dét afviser Euro-Mediterranean Human Right Monitor som et politisk dække for den israelske kollektive afstraffelse af Gazastriben, der sigter mod at undertrykke palæstinenserne på alle mulige måder.

Euro-Mediterranean Human Right Monitor protesterer også imod, at de israelske myndigheder "aktivt begrænser palæstinensiske bodybuildere og volleyballspillere i at deltage i internationale turneringer".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. aug. 2019 - 14:12   27. aug. 2019 - 21:14

Palæstina

ah@arbejderen.dk