22 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

FN klager over filippinsk præsident

"Mentalundersøg ham".

FN klager over filippinsk præsident

Filippinernes præsident Duterte har sat FN's specielle rapportør for minoriteters menneskerettigheder på en terrorliste.

Præsident Rodrigo Dutertes justitsministerium har oprettet en liste over 600 personer, der angiveligt har udført "terrorhandlinger" for at undergrave præsidenten.
FOTO: Ted Aljibe/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

FN's højkommissær for menneskerettigheder mener, at den filippinske præsident Rodrigo Dutertes psykiske tilstand skal undersøges.

Denne handling er fuldstændig uacceptabel. Præsidenten må undergå en mentalundersøgelse.
Zeid Ra'ad Al Hussein, FN

Forslaget kommer, efter at FN's specielle rapportør Victoria Tauli-Corpuz for minoriteters menneskerettigheder i Filippinerne er kommet på en liste over "terrorister". Tauli-Corpuz har rapporteret om regeringshærens forfølgelse af Lumad-folket, der modsætter sig minedrift på deres jord.

Dutertes justitsministerium har oprettet en liste over 600 personer, der angiveligt har udført "terrorhandlinger" for at undergrave præsidenten. Listen markerer især medlemmer af landets kommunistiske parti eller dets væbnede fløj, NPA, rapporterer tv-stationen Channel News Asia.

– Dette er uacceptabelt og kan ikke stå uimodsagt. Præsidenten må undergå en mentalundersøgelse, foreslår FN's højkommissær for menneskerettigheder Zeid Ra'ad Al Hussein. 

Præsident Dutertes svar til FN kom prompte i weekenden, hvor han i en tale til soldater i Zamboanga i weekenden sagde følgende:

– Hvis disse tåber (fra FN red.) kommer her... så er der krokodiller, der spiser mennesker. Kast disse "sons of bitches" ned til dem," sagde præsidenten.

16. mar. 2018 - 10:44   16. mar. 2018 - 14:33

Filippinerne

ah@arbejderen.dk