15 Nov 2018  

KBH: Overskyet, dis, 9 °C

Flyt ikke ambassader til Jerusalem

Appel fra Mahmoud Abbas

Flyt ikke ambassader til Jerusalem

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas opfordrer latinamerikanske lande til ikke at følge USA's eksempel og flytte deres ambassader i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Mahmoud Abbas, palæstinensernes præsident, håber, at resten af de latinamerikanske lande ikke følger Guatemalas og Paraguays eksempel og flytter deres ambassade i Israel til Jerusalem.
FOTO: Majdi Mohammed/AP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas opfordrer latinamerikanske regeringer til ikke at følge USA og flytte deres ambassader i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Vi håber, at nogle lande i Latinamerika ikke vil flytte deres ambassader til Jerusalem, fordi det er i strid med international lov.
Mahmoud Abbas

Appellen fra Abbas kom under et to-dages besøg i Venezuela og kommer i kølvandet på, at Paraguay og Guatemala begge har annonceret, at de flytter deres ambassade til Jerusalem. Honduras har ligeledes meddelt, at det overvejer det samme.

– Vi håber, at nogle lande i Latinamerika ikke vil flytte deres ambassader til Jerusalem, fordi det er i strid med international lov, sagde Abbas under et møde med Venezuelas præsident Nicolas Maduro, skriver den latinamerikanske TV-station TeleSur.

USA's præsident Donald Trump meddelte i december sidste år, at USA flytter sin ambassade til Jerusalem, og mandag blev der sat skilte op på arabisk, engelsk og hebraisk ved veje, der fører til USA's konsulat i det sydlige Jerusalem. Konsulatet vil formelt blive omdannet til en ambassade den 14. maj.

Trumps beslutning er omstridt, fordi Israel besatte Østjerusalem i 1967 sammen med Gaza, Vestbredden og de syriske Golanhøjder og annekterede området i 1980. Siden 1967 har FN krævet, at Israel forlader de besatte områder. Palæstinenserne ønsker at gøre Østjerusalem til sin hovedstad i et kommende selvstændigt Palæstina.

10. maj. 2018 - 08:48   10. maj. 2018 - 08:50

Palæstina

mj@arbejderen.dk