22 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

Første dødsoffer efter abort-nej i Argentina

Foretog selv indgreb

Første dødsoffer efter abort-nej i Argentina

En ung kvinde nær hovedstaden Buenos Aires er død som følge af en illegal abort. For en uge siden forkastede Senatet et forslag om at tillade fri abort.

Modstandere af fri abort jublede den 9. august, efter et flertal i Senatet afviste fri abort.
FOTO: Luisa Balaguer/AP/Ritzau Scanpix
1 af 1

En 24-årig argentinsk kvinde er død efter komplikationer under en ulovlig abort mindre end en uge efter, at Senatet i Argentina forkastede et forslag om at tillade fri abort.

Den 24-årige unge kvinde er død som resultat af afstemningen i Senatet. De er ligeglade med kvinders liv.
Raquel Vivanco, "Ni una menos"

Søndag søgte kvinden til Belgrano-hospitalet i San Martin nær hovedstaden Buenos Aires, men gik i chok på grund af en svær infektion i kroppen efter indre blødninger i kølvandet på abortindgrebet, skriver den latinamerikanske tv-station TeleSur.

Hospitalspersonalet fjernede hendes livmoder, men alligevel døde kvinden to dage senere. Hun havde anvendt persille til at fjerne fosteret, meddeler lægerne ved hospitalet.

Det er det første dødsfald i Argentina, efter at Senatet torsdag i sidste uge forkastede et forslag om at legalisere abort 14. uge af graviditeten, betalt af det offentlige. Dette er i dag kun tilladt efter en voldtægt eller hvis den gravides liv er i fare.

Hvert år får op imod 500.000 kvinder foretaget illegale aborter.

– Den 24-årige unge kvinde er død som resultat af afstemningen i Senatet. De er ligeglade med kvinders liv, siger Raquel Vivanco fra kvindebevægelsen "Ni una menos".

Kampagnen for fri abort spørger på sin hjemmeside, "hvor mange kvinder og gravide skal dø, for at flertallet af politikere i Senatet forstår, at abort skal være lovlig, sikker og gratis i Argentina?"

I Latinamerika har kun Cuba, Uruguay og Mexico City fri abort, mens det i den caribiske østat Guyana er tilladt frem til ottende graviditetsuge. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. aug. 2018 - 14:42   17. aug. 2018 - 14:51

Argentina

ah@arbejderen.dk