12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Ecuador fyrer 12.000 offentligt ansatte

IMF-krav indfriet

Ecuador fyrer 12.000 offentligt ansatte

Lige under 12.000 offentligt ansatte er i løbet af tre måneder blevet fyret efter krav fra Den Internationale Valutafond, IMF.

En af flere demonstrationer mod regeringen i hovedstaden Quito.
FOTO: Hugo Ortiz Ron/CC 3.0
1 af 1

11.820 offentligt ansatte i Ecuador har fået sparket.

Disse fyringer sker, fordi den Ecuadors regering, ledt af præsident Lenin Moreno, forsvarer IMF's interesser.
Joaquín Chaluisa, hospitalsansat

Det er kommet frem efter et møde i parlamentets beskæftigelsesudvalg i sidste uge. På mødet oplyste landers  arbejdsminister Andres Madero, at der mellem december 2018 og februar 2019 er fyret 11.820 offentligt ansatte.

Alle offentligt ansatte ned i løn

En del af fyringerne er sket i regeringsapparatet, domstolene og blandt andre statsansatte. I slutningen af denne måned vil regeringen komme med oplysninger om, hvem der yderligere skal fyres.

Den 6. marts lovede regeringen at afskedige op til 3500 ansatte på sygehuse, der kun har midlertidige ansættelseskontrakter.

Formand for de hospitalsansattes fagforbund, Osuntramsa, Joaquín Chaluisa, er rasende.

– Disse fyringer sker, fordi Ecuadors regering, ledt af præsident Lenin Moreno, forsvarer IMF's interesser, siger han til TeleSur.

Oveni fyringerne meddelte regeringen den 19. februar, at landets offentligtejede virksomheder vil skære lønudgifterne ned med 10 procent.

De fleste af fyringerne, der allerede er effektueret, fandt sted blot et par dage efter, at Den Internationale Valutafond, IMF, den 1. marts meddelte, at den har bevilget et lån på 4,2 milliarder dollars til Ecuador. IMF har til gengæld krævet "nyprioriteringer udgifterne til løn" i det offentlige, skriver TV-stationen TeleSur.

IMF foreslår også, at aftalen kan medføre en mindsteløn bliver sænket, en skattereform og "optimere" den statslige støtte til brændstofprisen".

Det sidste betyder, at regeringen skal sænke statsstøtten til olie, petroleum og benzin. 

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. mar. 2019 - 11:14   18. mar. 2019 - 15:20

Ecuador

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk