24 Jan 2020  

KBH: Overskyet, 6 °C

Dræber et barn hver tredje dag

Israel trapper op

Dræber et barn hver tredje dag

Mens medier og politikere raser over drabet på tre israelske teenagere lukker de øjnene for Israels forbrydelser i de besatte områder: Over 1500 palæstinensiske børn er blevet dræbt af israelske styrker siden år 2000.

En palæstinensisk dreng arresteres af israelske soldater i byen al-Khalil (Hebron) den 20. juni under protesterne mod drabet på en 14-årig palæstinenser få dage før.
FOTO: Thomas Coex/AFP/Scanpix
1 af 1

Bortførelsen og drabet af tre israelske teenagere har fået ikke blot de danske politikere og medier til at gå op i en spids af forargelse. Det britiske BBC bragte ni timers live transmission af begravelserne.

Uanset hvem der begår forbrydelserne, kan det være på sin plads at se på proportionerne.
Kamel Hawwash

– Jeg er er ked af at høre om, at de tre forsvundne israelere er døde. Det er på tid at afslutte volden og bane vejen for en retfærdig fred. Over 1500 palæstinensiske børn er blevet dræbt af israelske styrker siden år 2000, siger næstformanden i den britiske solidaritetsorganisation, Palestine Solidarity Campaign, Kamel Hawwash. 

Israel bortfører regelmæssigt palæstinensiske børn, slår dem, ydmyger dem og slæber dem til militære domstole i lænker, siger Kamel Hawwash. I 2012 viste en menneskerettighedsrapport, at Israel behandlede palæstinensiske børn på 16 år som om, de var voksne, mens jødiske israelere ikke blev betragtet som voksne indtil de var fyldt 18 år.

16-årig dræbt

Onsdag morgen blev den 16-årige palæstinenser, Mohammed Abu Khudair, bortført uden for et supermarked i Shoafat-bydelen i Jerusalem. Han blev siden fundet dræbt. Gerningsmændene er efter alt at dømme israelske ebosættere, der ønskede hævn for drabene på de tre israelske teenagere. Drabet udløste voldsomme protester i Østjerusalem, hvor 232 blev sårede, skriver Røde Kors i Østjerusalem.

Kamel Hawwash har dog aldrig oplevet, at begravelsen af en palæstinensisk dreng har fået ni timers mediedækning på BBC.

I de seneste 13 år er et palæstinensisk barn blevet dræbt af israelske soldater, politifolk eller bevæbnede bosættere hver tredje dag. Siden udbruddet af den anden opstand – intifadaen – i september 2000, er 1526 palæstinensiske børn under 18 år blevet dræbt.

Den internationale organisation Remember The Children har en detaljeret gennemgang af drabeme.

>> SE LISTEN HER

I samme periode er 131 israelske børn under 18 år blevet dræbt i konflikten med palæstinenserne, oplyser organisationen. Forskellen er mere end 12 til 50. 

Samtidig sidder 5000 palæstinnensere i israelske fængsler, 200 af dem er administrativt tilbageholdt uden sigtelse eller dom.

Hævntogt mod civile

Siden fundet af ligene af de dræbte israelske teenagere har Israel lanceret en voldsom kollektiv strafaktion mod civilebefolkningerne i Gaza og på Vestbredden.

Natten mellem mandag og tirsdag gennemførte Israel 34 angreb mod mål i Gaza.

>> LÆS ARTIKEL: "Nu skal Gazas civile betale"

De tre unge bosættere forsvandt for den 12. juni, og siden da har israelsk militær anholdt over 400 palæstinensere, tusinder af boliger er blevet ransaget, 11 palæstinensere er blevet dræbt, mens 143 er blevet såret, skriver al-Jazeera.

Tidligt torsdag bombede Israel igen i Gaza. 15 steder blev ramt og ti palæstinensere blev såret.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jul. 2014 - 18:12   04. jul. 2014 - 12:31

Palæstina

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk