18 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

Chiles præsidentvalg ud i anden runde

Efter søndagens valg

Chiles præsidentvalg ud i anden runde

Ingen kandidat fik 50 procent af stemmerne ved søndagens præsidentvalg i Chile. Anden valgrunde vil finde sted den 17. december.

Sebastian Pinera, højreorienteret milliardær, vandt den første valgrunde i Chiles præsidentvalg.
FOTO: Agencia Brasil/ Creative Commons Attribution 3.0 Brazil License
1 af 1

Ingen af kandidaterne ved søndagens præsidentvalg i Chile fik de krævede 50 procent af stemmerne. Derfor bliver der nu en anden runde af præsidentvalg, som finder sted den 17 december.

Chiles Kommunistiske Parti støttede Alejandro Guillier

Den højreorienterede kandidat og milliardær Sebastian Piñera fik 36 procent af stemmerne, mens venstrekoalitionen Nyt Flertals kandidat,  Alejandro Guillier fik 22,59 procent, da 85 procent af stemmerne var talt op. Chiles Kommunistiske Parti støttede Guillier, skriver den latinamerikanske tv-station TeleSur. 

På tredjepladsen med 20,4 procent af stemmerne kommer Beatriz Sanchez fra den anden venstreorienterede Den Brede Front, der har kritiseret den siddende regering for ikke at være gået langt nok i reformerne af grundloven, der er et levn fra Pinochettidens fascistiske diktatur. 

Kun 53 procent af de i alt 13 millioner vælgere deltog i valget. Ved præsidentvalget i 2013 deltog 43 procent. Valgdeltagelsen er faldet, efter at det ikke længere er obligatoriske at stemme.

22. nov. 2017 - 10:54   22. nov. 2017 - 16:53

Chile

rj@arbejderen.dk