21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Chiles eks-præsident får toppost i FN

Ny menneskerettighedskommissær

Chiles eks-præsident får toppost i FN

Chiles tidligere socialdemokratiske præsident, Michelle Bachelet har overtaget posten som FN's kommissær for menneskerettigheder.

Michelle Bachelet i 2014, da hun blev valgt til præsident i Chile for anden gang.
FOTO: CC 3.0
1 af 1

Den 1. september overtog Chiles tidligere præsident, Michelle Bachelet, posten som leder af FN's Menneskerettighedsråd. Den socialdemokratiske chilener har været præsident i Chile i to omgange – fra 2006 til 2010 og fra 2014 til marts 2018. 

På posten som præsident i Chile førte hun blandt andet an i kampen for ny lovgivning for retten til abort og homoseksuelles rettigheder.

Bachelet blev enstemmigt valgt til posten ifølge den tyske tv-station Deutsche Welle. Her udtaler hun, at hun "ser politik som medicin i en større skala". 

Michelle Bachelet er uddannet børnelæge og studerede medicin i Østyskland. Hun er tidligere flygtning og torturoffer for militærdiktaturet i Chile i 1970'erne. På posten som præsident i Chile førte hun blandt andet an i kampen for ny lovgivning for retten til abort og homoseksuelles rettigheder.

Til det australske medie ABC.net udtaler Michelle Bachelet, at hun håber, at den tendens, USA udviser med at skære kraftigt i støtten til FN's programmer, ikke vil udløse en lavine af nedskæringer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. sep. 2018 - 09:50   10. sep. 2018 - 14:13

FN

rj@arbejderen.dk