25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 20 °C

Australsk parti vil anerkende Palæstina

Går imod regeringen

Australsk parti vil anerkende Palæstina

Det australske parti Labor vedtog på sin årlige landskonference at anerkende Palæstina. Det er en reaktion på den konservative regerings nylige anerkendelse af Jerusalems status som Israels hovedstad.

Presset på parlamentets partier har givet resultat. Her australsk demonstration for at anerkende Palæstina i 2014.
FOTO: James Wrubb/CC 3.0
1 af 1

Det australske socialdemokrati, Labor, vil anerkende Palæstina, hvis partiet vinder parlamentsvalget i maj 2019. Det vedtog oppositionspartiet på sin årlige landskonference i Adelaide tirsdag. 

Vi har nået dét punkt, hvor argumenterne imod en anerkendelse af en palæstinensisk stat bliver stadig tyndere.
Tony Burke, Labor

Resolutionen støtter "Israels og Palæstinas ret til at eksistere som to stater inden for sikre og anerkendte grænser" og "opfordrer den næste Labor-regering til at anerkende Palæstina som stat", citerer det britiske dagblad The Guardian.

– Palæstinerne fortjener sit eget land. Vi ser i øjeblikket en af verdens længstvarende militære besættelser, og vi har nået dët punkt, hvor argumenterne imod en anerkendelse af en palæstinensisk stat bliver tyndere – og argumenterne for en anerkendelse er blevet stærkere, sagde en af forslagsstillerne, Tony Burke.

>> LÆS OGSÅ: Flyt ikke ambassader til Jerusalem

Labours resolution kom blot få dage, efter at Australiens konservative premierminister Scott Morrison meddelte, at rgeringen vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Dog vil den australske ambassade ikke blive flyttet fra Tel Aviv i stil med USA's, inden der er en fredsaftale, sagde premierministeren.

I dag anerkender 137 ud af FN's 193 medlemslande Palæstina. Colombia var i august i år det foresløbig sidste land til at anerkende den palæstinensiske stat.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. dec. 2018 - 10:29   20. dec. 2018 - 11:05

Australien

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk