15 Oct 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Argentina søger IMF om penge for at undgå krise

Valutaen i fare

Argentina søger IMF om penge for at undgå krise

Argentina ønsker lån fra Den Internationale Valutafond (IMF) på 30 milliarder dollars. Det sker 12 år efter, at Argentina afbrød båndene til netop IMF.

Præsident Mauricio Macri søger om lån hos IMF. Argentinas nationalbank har hævet renten til 40 procent, og den argentinske valuta har mistet en fjerdedel af sin værdi i forhold til dollaren.
FOTO: Pedro França/Agência Senado/CC 3.0
1 af 1

Det sydamerikanske land Argentina starter nu forhandlinger om lån fra den internationale valutafond (IMF) på 30 milliarder dollars, rapporterer tv-stationen BBC.

IMF's støtte vil styrke væksten og afhjælpe fortidens kriser.
Mauricio Macri

Landets finansminister Nicolas Dujovne har allerede bestilt flybillet til IMF's hovedkontor i Washington, tilføjer BBC. Nyheden kommer efter omfattende uro på landets børs og i de største finanshuse, efter at landets nationalbank hævede renten til 40 procent.

– IMF's støtte vil styrke væksten og afhjælpe fortidens kriser, siger Argentinas ultraliberalistiske præsident Mauricio Macri.

Udtalelsen kommer, 17 år efter at Argentina betalte sine lån til udlandet tilbage, og 12 år efter at landets afbrød båndene til selvsamme IMF.

På mindre end et år har den argentinske valuta pesoen mistet en fjerdedel af sin værdi.

Siden Mauricio Macri trådte til som præsident i 2015 er 200.000 offentligt ansatte blevet fyret. Købekraften er faldet med 25 procent for ansatte på mindsteløn. Siden 2016 er elregningerne i gennemsnit steget 700 procent og gasregningerne med 300 procent.

Hver tredje argentiner er fattig, og den latinamerikanske tv-station TeleSur rapporterer, at fagforeninger og opposition beskylder Macri-regeringen for at "sjakre" med landets penge og "favorisere" de rige.

11. maj. 2018 - 08:49   11. maj. 2018 - 08:50

Argerntina

ah@arbejderen.dk