15 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, støvregn, 17 °C

Angreb på moskeer fordoblet

Choktal i Storbritannien

Angreb på moskeer fordoblet

2017 har været et hårdt år for moskeer i Storbritannien med angreb og trusler mod den muslimske minoritet.

Moskeer har oplevet angreb med afskårne grisehoveder og hærværk.
FOTO: Dilwar H © (CC BY 3.0)
1 af 1

Angreb mod moskeer i Storbritannien er mere end fordoblet gennem det seneste år. Det meddeler politienheden Metropolitan Police.

Angreb på enhver religiøs gruppe eller minoritet i dette land er afskyelige.
Diane Abbott, Labour

Manchester er blandt de byer, som har oplevet allerflest hate-crimes. I Manchester har man oplevet en stigning fra nul til ni angreb på moskeer på bare et år, skriver det britiske dagblad Morning Star.

De hyppigste angreb har blandet andet været hærværk, voldelig adfærd mod bedende, brandstiftelse og afskårne grisehoveder ved indgangen til moskeerne.

Et af de meste kendte angreb på moskeer det seneste år inkluderer terrorangrebet i juli ved en moske i det nordlige London, hvor en 47-årig familiefar kørte ind i en menneskemængde. Han dræbte én og sårede 10.

Erkin Guney, som leder en moske i London, kalder truslerne det seneste år ”hjerteskærende”. Han fortæller også, at han ikke frygter for sin egen sikkerhed, men sikkerheden for de mennesker, som kommer til arrangementer og fredagsbøn i moskeen.

Ifølge organisationen Tell Mama, som dokumenterer angreb på muslimer i Storbritannien, afspejler de seneste års hate-crimes alt det had, der er mod muslimer på internettet.

Diane Abbott, parlamentarisk ordfører hos oppositionspartiet Labour, kalder hændelserne ”dybt alarmerende”. En talsmand fra det britiske indenrigsministerium siger, at ”alle former for hate-crime er fuldstændig uacceptable, og at Storbritannien har nogle af de strengeste love i verden til at tackle de her sager”.

 

10. okt. 2017 - 07:50   10. okt. 2017 - 08:00

Storbritannien

Oscar Alexander Halkjær