26 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer

27 organisationer afviser Trumps trusler

Solidaritet med Venezuela

27 organisationer afviser Trumps trusler

27 latinamerikanske organisationer i Sverige har henvendt sig til udenrigsminister Margot Wallström: Tag afstand fra præsident Trumps trusler om krig mod Venezuela, lyder appellen.

Søndag den 13. august sagde præsident Trump, at USA måske vil bruge militær magt mod Venezuelas præsident og regering for at stoppe den igangværende grundlovgivende forsamling.
FOTO: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix
1 af 1

Sveriges udenrigsminister Margot Wallström har netop modtaget en appel fra 27 latinamerikanske organisationer, der opfordrer ministeren til at stå fast på folkeretten og tage afstand fra præsident Donald Trumps trusler om at gribe militært ind mod Venezuela.

De 27 organisationer samler folk med forbindelser til mere end 10 lande i Latinamerika.

Truslen er i strid med FN-pagten, som pålægger alle FN's medlemslande at "afholde sig fra trusler om eller brug af vold rettet mod en anden stats territoriale integritet eller politiske uafhængighed", påpeger organisationerne.

De 27 organisationer samler folk med forbindelser til mere end 10 lande i Latinamerika. Ud over Venezuela er det blandt andre Cuba, Bolivia, Nicaragua, Chile, Colombia, Peru, Ecuador, El Salvador og Argentina.

Organisationerne henviser til, at Sverige med en plads i FN's Sikkerhedsråd har et særligt ansvar og særlige forpligtelser til at stå fast på folkeretten og pligten til fredelig konfliktløsning.

"Vi, latinamerikanske organisationer i Sverige, som har oplevet det svenske folks solidaritet med de folk, der blev ramt af USA-støttede militærkup og interventioner i Latinamerika, sætter vores stærke håb til, at De vil udtale Dem imod US-præsidentens trussel om militær vold mod det venezuelanske folks suveræne selvbestemmelse, som er et groft brud på FN-Pagten", slutter henvendelsen til udenrigsminister Wallström. 

24. aug. 2017 - 10:41   30. aug. 2017 - 14:29

Venezuela

se@arbejderen.dk