20 Aug 2018  

KBH: Overskyet, 18 °C

153 læger skriver til Obama om Guantanamo

Sultestrejke på Guanatanamo

153 læger skriver til Obama om Guantanamo

Lægerne i fangelejren på Guantanamo tvangsfodrer 43 af over 100 sultestrejkende fanger. Nu beder fangerne om at få besøg af uafhængige læger, som de kan have tillid til.

Aktivister fra Amnesty International forsøgte ved åbningen af G8-topmødet i Nordirland i mandags at gøre præsident Obama opmærksom på, at han har svigtet alle sine løfter om at lukke fangelejren i Guantanamo. Lige nu har fanger sultestrejket i fem måneder i protest mod forholdene og selve indespærringen.
FOTO: Cathal Mcnaughton/Reuters/Scanpix
1 af 1

Sultestrejkende fanger i USA's fangelejr i Guantanamo beder om at blive tilset af uafhængige læger, fordi de ikke har tillid til lejrens læger. Det er de samme læger, der lige nu tvangsfodrer 43 fanger.

Appellen fra fangerne har fået 153 læger til at skrive under på en henvendelse til Obama.

"Vi støtter deres  anmodning, og vi er rede til at besøge dem under passende omstændigheder", skriver lægerne i et åbent brev til Obama, som det britiske lægemagasin The Lancet bragte onsdag.

- Vi er taknemmelig for, at uafhængige læger står frem. Dette er den største krise i Guantanamo i Obamas tid som præsident, siger Cori Rider fra advokatnetværket Reprieve, der repræsenterer nogle af fangerne.

21. jun. 2013 - 20:45   21. jun. 2013 - 20:45

Guantanamo

se@arbejderen.dk