Termas hovedkvarter blokeret for anden dag i træk: 700 medarbejdere kan ikke møde ind

I går blokerede op mod 100 aktivister for indgangene til Terma, indtil blokaden med magt blev brudt op af politiet. Her til morgen er aktivisterne fra blandt andre Palæstina Solidaritetsnetværk, Klimafælden, Vegan Activism Danmark og 2040 Collapse vendt tilbage og forhindrer igen Termas ansatte i at møde ind.

Aktivisterne ser frem til måske igen i dag at blive mødt af gøende politihunde og hårdhændet behandling fra Østjyllands Politi, når de indgår i fredelig, ikke-voldelig civil ulydighed med krav om, at Terma og regeringen overholder international lov ved at stoppe eksport af våben og militært udstyr til Israels krigsforbrydelser samt håndhæver Den Internationale Domstols afgørelse, der forpligter Danmarks regering til at tage skridt for at forhindre folkedrab i Gaza.

Vi nægter at kigge væk, og vi vil ikke stoppe presset mod Terma og regeringen, før de stopper våbenhandlen med Israel.

Dansk våbenindustri er direkte medvirkende til folkedrabet, der udspiller sig for øjnene af os. I skrivende stund har Israel dræbt over 31.000 civile i Gaza, og over 72.000 er såret. Terma er aktivt medvirkende til massakren i Gaza, for deres komponenter til Israels F-35-kampfly gør det blandt andet muligt at montere de 1.000-kilo bomber, der har medført umenneskelige ødelæggelser.

Alle parter har et medansvar, fra Terma til regeringen og selv Termas arbejdere. Alle forstår, at folk skal have mad på bordet, men det er utilgiveligt, at de produkter, Termas arbejdere producerer, for hver dag dræber flere og flere uskyldige børn, kvinder og mænd og efterlader hele byer i ruiner af aske og støv.

Det er nu 12. gang, at aktivisterne demonstrerer mod Termas produktion og salg af våben til Israel. I går blev én aktivist anholdt, mens to er sigtede for hærværk efter at have tegnet på virksomhedens ruder. Flere aktivister oplevede at blive slæbt væk af politiet med tag i hals- og hovedregionen og havde svært ved at få vejret. Samtidig undlod flere betjente at bære deres ID-nummer synligt og nægtede at identificere sig over for aktivisterne.

På trods af den voldelige og uprofessionelle behandling fra politiet ser vi det som vores pligt at handle. Vi nægter at kigge væk, og vi vil ikke stoppe presset mod Terma og regeringen, før de stopper våbenhandlen med Israel.

Fra den 11. marts. Foto: Léonard Holzer
Fra den 12. marts. Foto: Léonard Holzer
Fra den 12. marts. Foto: Unwisemonkeys
Fra den 12. marts. Foto: Léonard Holzer