17 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

Rss Feeds

I denne weekend samles flere hundrede buschauffører til stormøde i Odense.

I forbindelse med Kunstnere for Freds generalforsamling i Krudttønden, Serridslevvej 2, København Ø, søndag den 25. november vil der efterfølgende være fri entre til det årlige arrangement fra klokken 15 til 17.

Kuki Lise Møller Christensen, bestyrelsesmedlem i Kunstnere for Fred, skriver:

Vil du nedbryde et samfund, så ram børnene. Ødelægger du dem, ødelægger du samfundet.

I anledning af FN's internationale dag for solidaritet med det palæstinensiske folk den 29. november inviteres I til følgende arrangement: PALÆSTINAS BØRN.

Konference om palæstinensiske børn og unge under militærstyre. Om arrestation, forhør og fængsling og om hvordan det påvirker børnenes og familiernes liv.

 

Beboerne fra Udrejsecenter Sjælsmark inviterer i den kommende tid til en række demonstrationer i kampen for bedre vilkår for Sjælsmarks børn og unge. 

Støt vores formand Kim Madsen

PROGRAM

Velkomst v/Claus Jansson

Åbning ved Jobcentres Ofres Kor.

Carsten Larsen leverer første tale – Næstehjælperne

Christian Danvill leverer en anekdote. 

Gyda Heding leverer anden tale – Enhedslisten, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Københavns Kommune

Jan Hoby leverer tredje tale – næstformand i LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger.

Christian Danvill leverer en anekdote.

Lise Müller leverer fjerde tale – næstformand Socialistisk Folkeparti. 

Politikerne i Randers Byråd har besluttet at sende en række nedskæringer på ældre i høring. Et af forslagene er, at plejehjemmet i Havndal, Aldershvile, skal lukkes. Men det vil være en katastrofe for lokalområdet, hvis plejehjemmet lukker, mener Velfærdslisten. Derfor indkalder lokallisten til borgermøde. 

Borgermøde om Dronningborg Plejecenter og de andre nedskæringer på ældreområdet finder sted onsdag den 21. november klokken 19 i Remisen (J.V. Martins Plads 3, Randers C).

Det offentligt ejet selskab Energinet vil grave en 200 kilometer gasrørsledning Baltic, Pipe, ned i Danmark, som skal forsyne Polen med norsk gas.

Aksel V. Carlsen har ph.d. i historie og ph.d. i statskundskab. Han er født i København, men opvokset i Sovjetunionen. Han er forfatter til bøger og artikler om politiske forhold i Norden, Sovjetunionen og de tidligere sovjetrepublikker.

På et forfattermøde i Café Oskar, Mejlgade 49 i Aarhus, fredag den 23. november klokken 16, fortæller Aksel V. Carlsen om sin bog Kærlighed i Krig og Kaos. Han bruger Power Point og besvarer gerne spørgsmål undervejs. Bogen sælges, og det er muligt at få den signeret.

Dansk-Cubansk Forening indbyder til det traditionelle Verdensjulemarked i Casa Latinoamericana, Høffdingsvej 10, lørdag den 2. december fra klokken 13, gratis entre.

Klokken 15 går rapperen Pelle på scenen.

Klokken 17 trækkes vinderne af Cuba-lotteriet med mere end 30 gode præmier – hovedgevinsten er en rejse til Cuba.

Nyt og lækkert mad kan købes, ligesom der vil være en bar med cubanske drinks i verdensklasse. I de cirka 20 boder kan du finde bøger, tekstiler, nips fra Latinamerika, Palæstina, Asien og Afrika.

Enhedslistens rapport "Den politiske regnemaskine" viser, hvordan regeringens og Finansministeriets regnemetoder med dynamiske effekter af skattelettelser og manglende ditto af offentlige udgifter er til fordel for en liberalistisk, højreorienteret økonomisk politik.
I bogens syv kapitler gives en introduktion til Lenins tilgang til fire teoretiske temaer: revolution, parti, stat og imperialisme, hvor der fokuseres på substansen i Lenins politiske tænkning - både før oktoberrevolutionen i 1917 og i de følgende fem år.
Fra 1. januar vil EU's banker og kapitalfonde kunne operere frit over EU's indre grænser med den samme form for lånehandel, der var med til at udløse finanskrisen i 2008.
LO i Oslo – Norges største LO-afdeling – vedtog enstemmigt at protestere mod NATO-øvelsen Trident Juncture og våbenkapløbet, fortæller organisationens formand, Roy Pedersen.
Forslaget om at nedsætte beløbsgrænsen til udenlandsk arbejdskraft er trukket, og nu er der grund til at samle indsatsen om at få de mange tusinde ledige i arbejde.
På mandag fortsætter forhandlingerne om en landsdækkende overenskomst for medlemmer af det svenske havnearbejderforbund. Medlemmerne er parat til at strejke for at få aftalen i hus.
Læger og arbejdsgivere anmelder ikke alle arbejdsskader, og mange af vore medlemmer får det heller ikke selv gjort.
Mandag er der demonstration mod lukning af de bemandede offentlige toiletter i Københavns centrum. Der er også igangsat en underskriftsindsamling.
Når der nu er stigning i antallet af hjemløse – især blandt de unge, og der er overfyldt på diverse herberger og varmestuer, hvor skal de hjemløse så overnatte?
Buschauffører har hver dag ansvaret for at transportere borgere i alle aldre sikkert fra sted til sted. To af chaufførerne fortæller om jobbet og ønsket om anerkendelse og bedre arbejdsbetingelser.
Søndag samles over 800 buschauffører til stormøde i Odense for i fællesskab at gøre noget ved deres arbejdsforhold. Forinden har der været lokale aktioner.
I anledning af kvindernes sidste arbejdsdag den 12.11. aktionerede den nye kvindeorganisation, Kvinder i Kamp, flere steder i landet under parolen Ligeløn NU.
Brasiliens kommende præsident har valgt den dommer, som fik Lula i fængsel, til sin justitsminister og arbejdsministeriet bliver nedlagt trods over 27 millioner arbejdsløse.
Brasiliens kommende præsident Jair Bolsonaro har allerede, før han tiltræder, meddelt, at han ensidigt vil ændre betingelserne for de udsendte cubanske læger i landet. Det får Cuba til at trække dem hjem.
De DSB-ansattes kamp er en kamp for den danske model og for vores allesammens velfærd, hedder det i støtteerklæringer fra private og offentligt ansatte.

Israels hærledelse giver med koldt overlæg sine soldater og snigskytter ordre til at skyde palæstinensiske børn i Gaza.

Der er mange gode intentioner i sundhedsministerens forslag om at forbyde jomfruhindeoperationer, men det skyder ved siden af. For vi løser ikke problemet med social kontrol ved at give ofrene endnu et forbud.
Står det til EU, skal internetudbydere fremover være proaktive for at finde og fjerne opslag på internettet, som har et "terrorrelateret indhold". Det kan anfægte ytringsfriheden.

Enhedslisten inviterer til offentligt møde fredag 28. november klokken 17 til cirka 20 i Fritidshuset, Kirkegade 51 i Esbjerg.

Oplæg af advokat Gerard Horton fra Military Court Watch og advokat/socialarbejder Salwa Duaibis fra Women's Centre for Legal Aid and Counseling (WCLAC) Begge fra Ramallah på Vestbredden.

De kommer om natten

Politiet standsede efterforskning i asbestsag. Nu sigtes VVS-firma og bygherre for at lade ansatte arbejde i halvandet år på en plads med dokumenterede asbest-forekomster.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur