26 Jan 2020  

KBH: Overskyet, dis, 4 °C

Rss Feeds

Peter Hummelgaard skulle forholde sig til krav om ændring af reformen af førtidspension og fleksjob, da han fredag mødtes med repræsentanter fra 64 organisationer.
Finansloven 2020 stoppede den akutte blødning i velfærden, men skal den genoprettes, kræver det tilbagerulning af skattelettelser og fremrykning af pensionsskat.

Grundlaget for dette års arrangement: 4. maj 2020 – 75-året for Danmarks befrielse

Krig

For 75 år siden – den 4. maj 1945 – blev Danmark befriet fra 5 års tysk besættelse.

Krigen var slut, og troen på fred var stærk.

I jagten på afbureaukratisering har Berlingskes lederskribent Amalie Lyhne lidt uheldigt forvekslet demokratisk indflydelse på eget arbejde med unødigt bureaukrati. Og så ordinerer hun mere af den medicin, som har skabt patientens symptomer.

Københavns Lufthavn vil bruge 20 milliarder kroner på at udvide lufthavnen, så man kan tiltrække flere fly og ti millioner ekstra passagerer. Folketinget må stoppe udvidelsen, lyder kravet fra klimabevægelsen Extinction Rebellion, der fredag aktionerede i lufthavnen.
Brasiliens justitsministerium går efter den amerikanske journalist Glenn Greenwald, der ved at offentliggøre hackede telefonsamtaler afslørede det retslige komplot mod den tidligere præsident Lula da Silva.
Better Globe er et svindlerforetagende, som udnytter folks gode vilje til at investere grønt, advarer Karsten Mathiasen på baggrund af magasinet Zetlands artikelserie.

Kampagnen ”Skrotbudgetloven” kører fra starten af februar og slutter i juni, når forhandlingerne om økonomiaftalerne for 2021 er forhandlet på plads mellem regeringen, KL og Danske Regioner.

I forbindelse med det bliver torsdag den 14. maj national aktionsdag for penge til kommuner og regioner. Hovedmålet er at sikre milliarder til indhentning af velfærdstabet siden 2009. Sekundært at lægge pres på forhandlingerne, så forskellige lempelser kommer igennem.

>> LÆS MERE 

Ved parlamentsvalget på søndag vil en tredjedel af de registrerede vælgere slet ikke stemme eller overvejer at ødelægge deres stemmeseddel.

Skal din organisation være en del af Skrot Budgetloven, så send en mail til info@skrotbudgetloven.dk.

Det er gratis at være en del af græsrodsinitiativet. Det er kun egne udgifter i forbindelse med egne og lokale aktiviteter, man selv skal betale for.

Kampagnen ”Skrotbudgetloven” kører fra starten af februar og slutter i juni, når forhandlingerne om økonomiaftalerne for 2021 er forhandlet på plads mellem regeringen, KL og Danske Regioner.

Folketingsvalget gav regeringen er klart mandat til at sætte en ansvarlig klimakurs og promovere sig som verdens klimafrontløber. Det vil være et klart brud på det mandat, hvis Danmark fortsætter og ligefrem udvider olie- og gasproduktion.
Et nyt migrantcenter i København skal hjælpe migrantarbejdere, der bliver misbrugt på arbejdsmarkedet, sikre flere medlemmer til fagbevægelsen og bekæmpe social dumping.

International aktionsdag i København lørdag den 25. januar: Ingen krig mod Iran – træk de danske tropper permanent ud af Irak!

Lørdag den 25. januar vil der i byer over hele kloden være protester mod en ny krig i Mellemøsten. I København samler Tid til Fred til en protestaktion gennem byen fra Rådhuspladsen til FredsVagten ved Christiansborg.

Mød op klokken 11 på Rådhuspladsen. Derfra gås ad befærdede veje til FredsVagten ved Christiansborg cirka klokken 13. “Vi deler flyers ud og taler med interesserede på vejen. Deltag meget gerne sammen med familie, venner og bekendte!”

Budgetloven har siden 2012 lagt en stram styring ned over den offentlige velfærd i Danmark. I løbet af foråret 2020 skal den revideres.

Er den rigid, utidssvarende og en sten i skoen for den kommunale frihed og udviklingen af velfærden eller en vigtig garanti for en fornuftig og fremtidssikret offentlig økonomi, som bare virker efter hensigten? Og hvis loven skal revideres, hvordan gør vi det så bedst?

Det er spørgsmålet, når Virkelighedens Velfærd inviterer til høring om budgetloven 19. februar klokken 12 til 15 på Christiansborg.

Birthe Sørensens billede

Dagpengesystemet er igen kommet på den politiske dagsorden. Det er der mange gode grunde til, da det over år er blevet voldsomt forringet, og der er stort behov for genopretning.

Det nye hold danske soldater, der skulle have afløst de danske soldater, der blev evakueret fra Irak til Kuwait tidligere på måneden, skal ikke afsted foreløbigt, har regeringen besluttet. Beslutningen er en konsekvens af krisen mellem USA og Iran.
Arbejderen har i to uger forgæves forsøgt at få statsministeren, forsvarsministeren og udenrigsministeren til at svare på, hvordan regeringen forholder sig til situationen i Irak, krisen mellem USA og Iran og Danmarks fortsatte militære tilstedeværelse i Irak.
Fagbevægelsen har sammen med flere NGO'er taget initiativ til at oprette et center i København, der skal hjælpe migranter, som bliver behandlet dårligt på det danske arbejdsmarked.
Jesper Park van der Schaft kan ikke stå model til 140 millioner kroners besparelse på socialområdet.
PensionDanmark trækker i trådene på det ny byggeprojekt på Amager Fælled, skriver Anders Morten Christoffersen, formand for Verdens Skove.
Torsdag vedtog et snævert flertal i Belgiens parlament, at USA fortsat kan opbevare atombomber på en base i den nordøstlige del af landet.
Social dumping er den vigtigste årsag til, at kravet om højere mindsteløn er blevet et af de vigtige krav ved dette års overenskomstforhandlinger.

Kære alle jer, som enten har været med til at skabe Sydhavnens Folkemøde '19 eller som ønsker at bidrage til Sydhavnens Folkemøde´20 – vi vil meget gerne se jer til en skål og sige tak for et magisk 2019 og velkommen til et vigtigt 2020!

>> Event på Facebook

Fredsaftalen mellem den colombianske regering og oprørsgruppen FARC fra 2016 står i dag over for en række udfordringer.

Siden aftalens indgåelse har landet afholdt præsidentvalg, og implementeringen af aftalen ledes nu af en præsident, som gik til valg på at afmontere væsentlige dele af dens indhold. Hvad har det betydet for fredsprocessen? Hvor skrøbelig er den aftalte fred? Og hvordan forholder det officielle Danmark sig til fredsprocessen i Colombia?

Totalitære tendenser i Danmark hvor magthaverne misbruger skatteborgerens penge og gør alt, hvad de kan, for at straffe frontkæmpere i de sociale modstandsbevægelser.
Mandagens melding fra Danfoss om at lukke fabrikken i Kolding og flytte produktionen til Polen kom som et chok for de ansatte og deres fagforening. Danfoss kører jo med overskud, lyder reaktionen fra 3F Koldings formand. Koncernen flytter samtidig produktion fra Viby og Vejle til andre danske fabrikker.
Mette Frederiksen puster til islamofobien med sine ukorrekte påstande om antisemitisme og indvandrermiljøer, skriver Randers mod Racisme.
Udtalelse fra aarhusianske partier og græsrodsorganisationer om Danmark i Mellemøsten.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur