21 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Rss Feeds

Israels regering arbejder aktivt for, at Gazas 1,9 millioner palæstinensiske indbyggere forlader området. Det afslørede en anonym embedsmand under den israelske premierminister Netanyahus besøg i Ukraine forleden.

Kommunerne har brug for 1,3 milliarder kroner, sygehusområdet to milliarder, påpeger FOA, der håber, S-regeringen vil undlade at give med den ene hånd og tage med den anden.
Grækenlands nye regering kræver, at fagforeningernes medlemmer skal stemme elektronisk, om de støtter en strejke. Fagbevægelsen skal nemlig dokumentere, at mindst 50 procent af medlemmerne har stemt ja, før en strejke kan sættes i værk.
På sit sommergruppemøde onsdag fremlagde Enhedslisten forslag til, hvordan der kan skaffes otte milliarder mere i indtægt til statskassen. Pengene skal bruges til den kommende finanslov og være med til at øge ligheden.
Kampfly brager i disse dage igennem luften over fire jyske byer – og på landjorden sniger bevæbnede soldater sig rundt med laserudstyr for at lede "bomber" og "missiler" mod mål i bebyggede områder.
Stewardesserne i det færøske flyselskab kæmper for en ny overenskomst og for arbejdsvilkår på niveau med det, kolleger i sammenlignelige selskaber får. Nu har arbejdsgiver fået første strejkevarsel.
Teknik- og miljøforvaltningen i København vil se nærmere på effektiviseringsplan. Antallet af fyringer skal begrænses så meget som muligt, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester.
Forhandlingerne om kommunernes og regionernes økonomi og senere om finansloven handler om mere end penge. Selve sammenhængskraften i samfundet er i fare.
Efter mange års nedskæringer i både kommuner og regioner er der krav om markante forbedringer ved de økonomiforhandlinger, der starter i dag.
I juni blev det afsløret, at de teleoplysninger, som politi og anklagemyndighed har brugt til at efterforske, anklage og dømme, er mangelfulde. Nu viser det sig, at de også er fyldt med fejl. Derfor har rigsadvokaten stoppet al brug af teledata i retssager. Advokater sidder klar til at kræve sager genoptaget.
Enhedslisten havde som en klar forudsætning for at være parlamentarisk grundlag for en socialdemokratisk regering, at der skulle sættes en ny politisk retning. Det blev der med det fælles forståelsespapir.
USA's forbundspoliti prioriterer at overvåge sorte aktivister, antifascister og miljø- og klimaaktivister fremfor al-Qaeda og hvide, racistiske grupper.
Politikerne hævder, at Danmark er et land, der bygger på kristne principper – er det årsagen til, at de stiltiende efterlever Markus' budskab fra år 5 e. Kr.? spørger Anders Liljensøe.
En ansat må under visse omstændigheder godt optage en samtale med chefen – uden chefens vidende. Det har Højesteret netop afgjort.
Hvor boligejerne jubler over den lave rente, så har den en række andre konsekvenser, som er knap så positive: Større ulighed og mindre i pension til dem, som er unge i dag.

Pressemeddelelse:

Støv er den stille dræber på danske arbejdspladser. Eksperter vurderer, at der hvert år dør mindst 300 som følge af støv på arbejdet – de fleste af dem inden for bygge- og anlægsarbejde.

Derfor sætter aktive arbejdsmiljørepræsentanter fra 3F i Aarhus fokus på problemet. Det sker med et fyraftensmøde om stoffer og støv, 26. august klokken 16:30 hos 3F Transport, Logistik og Byg, Sommervej 5, Aarhus V.

Arrangør: Arbejdsmiljøudvalget i 3F TLB.

En af initiativtagerne er tømreren Marthias Christensen:

Orienteringsløb for familier og fredselskere!

Er du med på fredsholdet? Er du til cykel/løb/gå/skate/rulle/trille?

Alle er velkomne til FREDSLØB 2019, og det er gratis at deltage.

Kl. 12-13: Udlevering af startpakker/løbskort/pynt dig selv og fix dine hjul/sminkebod/fællesdans/musik

Kl. 13-16: 11 poster er åbne på Vesterbro og i Indre By

Kl. 16-19: Fredsplads; folkekøkken/musik/talere/hygge/fredelige freds-aktiviteter/udstillinger

Kl. 19-20: Fælles oprydning for de friske

Det var ikke en joke, da det kom frem, at USA’s præsident Donald Trump overvejer at forsøge at købe Grønland. Det forklarede præsidenten, da han forleden kaldte et muligt køb af Grønland for en simpel ejendomshandel i stor skala.

 #InvesterSocialt #DetBetalerSig!

Sæt kryds i kalenderen allerede nu

Mandag den 9. september 2019 kl. 17.00-18.30 på Københavns Rådhusplads

PROGRAM (med forbehold for ændringer):

Kl.16.45-17.00 Opvarmning v/ DJ fra Lavuk Entertainment

Kl.17.00-17.05 Velkomst v/ Lisbeth Waidtløw, LFS

Kl.17.05-17.10 Tale v/ Anni Sørensen, LEV

Kl.17.10-17.15 Tale v/ Lars Petersen, Socialpædagogerne Storkøbenhavn

Kl.17.15-17.20 Tale v/ FOA SOSU

Kl.17.20-17.30 Taler v/ Mathilde, Sandra, Vanita – Medieskolen Juno 

Af arrangørerne.

Vi demonstrerer for tredje gang i år imod nedskæringer på handicapområdet i Københavns Kommune. Denne gang er Landsforeningen LEV officielle medarrangører – tak til dem for deres opbakning!

Temaet for denne demonstration er alfabetet, inspireret af VoksenUdredningsMetoden (VUM) som bruges til at klassificere borgere med handicap med et bogstav, så de kan proppes ned i et regneark.

60 ansatte risikerer at miste deres job i Københavns Kommune, der vil spare 36,5 millioner på Teknik- og Miljøforvaltningen.
Fattige senegalesere på landet overlever kun i kraft af hjælp fra familiemedlemmer og fra resten af beboerne i landsbyen. Her kender man ikke til goder som kontanthjælp, dagpenge og pension.
Danske ngo'er rejser gang på gang eksempler i pressen på danske virksomheder, der krænker arbejdstager- og miljørettigheder rundt om i verden. Men det er stort set umuligt at få klagenævn til at behandle sagerne.
På lørdag starter de syv rigeste lande i den vestlige verden deres årlige G7-topmøde, denne gang i feriebyen Biarritz, Frankrig. Macron har sat "uligheden i verden" på dagsordenen. Men det er den nyliberale politik, som G7-landene står for, der skaber ulighed, lyder det fra marxistisk økonom.
Hver fjerde 3F'er har problemer med sikkerheden på jobbet, og er der travlt, bliver det endnu værre, viser en ny undersøgelse.
Jeg kender grønlænderne godt nok til at vide, at svaret er enkelt: Grønland er ikke til salg. Trump bør i stedet tilbyde at betale leje for Thulebasen, der indtil nu har stået gratis til rådighed for USA, skriver MF Christian Juhl (Ø).
Forhandlingerne om de kommunale budgetter er udskudt en måned. Forhåbentlig bruger alle parter den tid til at summe over, hvor der kan findes den ekstra honning, der er så desperat brug for.
12.000 er tilmeldt et modtopmøde mod G7 i Frankrig lørdag og søndag i næste uge. Den nyliberale politik, som G7-landene fører, skaber ulighed, lyder det fra 100 organisationer.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur