20 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Rss Feeds

Murere, stenhuggere og stukkatører har på deres landsmøde diskuteret de kommende overenskomstforhandlinger, som de har en række krav til, ligeså til den nye regering.

Cinemateket åbner sæsonen med to store film under åben himmel: Tirsdag den 30. juli viser vi Coen-brødrenes kultklassiker ’The Big Lebowski’, mens The Band onsdag den 31. juli serverer rock i verdensklasse i Martin Scorseses ’The Last Waltz’. Fri entre!

Tag en ven i hånden og et picnictæppe under armen, når vi fejrer sæsonstart med film under åben himmel i Cinematekets ”forhave”. Entréen er gratis, og begge dage serverer Restaurant SULT varm mad og kolde fadøl til rimelige priser.

TIRSDAG 30. JULI

16:00: Chill på plænen med DJ Klaus Lynggaard

Efter at Israel har besluttet at tilbageholde dele af skatte- og toldpengene til det palæstinensiske styre på Vestbredden, nægter palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, helt at modtage penge fra Israel. Selvstyret er nu på vej mod bankerot.
Der er rapporteret om kaos i den centralamerikanske stat Honduras, hvor hundredetusinder demonstrerer mod den højreorienterede regerings plan om at privatisere uddannelse og sundhed. Selv politiet strejker for mere i løn.

En utrolig skandale er ved at blive afsløret. Venezuelas selvudnævnte præsident Juan Guaidó og kredsen omkring ham har bevisligt selv brugt store summer af humanitær bistand på dekadent luksusliv.

Demonstration i dag klokken 16:30-17:30 bag Københavns Rådhus: Mjølnerparken og Tingbjerg – fælles kamp for boligen som menneskeret – ikke handelsvare.

På mødet i Københavns Borgerrepræsentation den 20. juni skal implementeringen af “ghettopakken” i Tingbjerg og Mjølnerparken behandles.

Der tegner sig desværre et politisk flertal for privatiseringer, nedrivninger og frasalg af almen jord.

Kom og støt beboere fra de hårdt ramte områder og vis, at vi står sammen, når politikerne og eliten angriber og ødelægger vores hjem og nærområder!

Arrangør: Almen Modstand.

Den 20. juni 2019 markeres FN's Internationale Flygtningedag. En række lokale organisationer inviterer derfor alle til at møde op på Gammeltorv den 20. juni klokken 17-19:30.

Efter flere ugers valgflæsk, retorik, højråbte slagsord og debat er det nu vores tur til at få sagt med vores ord, tanker og historier.

Den 20. juni er det FN's internationale Flygtningedag.

Racismefri By – Odense for Mangfoldighed sætter fokus på flygtninge liv gennem udstilling, musik, dans og små fortællinger. Du vil også kunne stille spørgsmål til flygtningene.

Det gør vi sammen med vores venner i det landsdækkende netværk Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination.

Det hele foregår på Borgernes Torv, 1. sal, den 17.-23. juni.

Program:

Mandag den 17. juni kl. 17: Udstillingen åbner.

17.30: Palæstinensisk børnedansegruppe

I et åbent brev til venner i Enhedslisten skriver Villy Lauridsen, at han nu efter lange overvejelser ikke ønsker at melde sig ind i Enhedslisten, og argumenterer hvorfor.
Forfatteren Ernst Tollers beskrivelser af den tyske revolution og rådsrepublikken i Bayern 1919 kan nu for første gang læses på dansk. Det er en fornøjelse.
Efter et milliardunderskud på aktieinvesteringer sidste år er PFA nu på jagt efter sikre investeringer på boligmarkedet.
Fredagens generalstrejke mod nedskæringer inden for uddannelse og forringelser af Brasiliens pensionsordninger blev er stor succes med millioner af mennesker på gaden i op til 300 byer.

Offentligt møde om forråelsen af udlændingedebatten

Torsdag 20/6 kl. 19-21 på Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C.

Oplæg ved Knud Lindholm Lau, forfatteren til bogen "Bare fordi at – sprog og forestillinger i udlændingedebatten".

Arrangør: Aarhus for Mangfoldighed.

Rådhuspladsen i Aarhus, torsdag 20. juni klokken 17-18:

Demonstration: Flygtninge er velkomne – nej til lukkede grænser

Talere: Jacob Lang, Amnesty International * Reath Kawang Nyak, tidligere kvoteflygtning og aktiv i Sudanmark * Mathias Ottesen Nielsen, Almen Modstand og Inas Alali, kurder fra Syrien og tidligere flygtning.

Musik: Algebrah (hiphop).

Konferencier: Marie Birgitte Lassen.

Arrangør: Aarhus for Mangfoldighed.

De præcise formuleringer i lokalaftalerne mellem Dansk Jernbaneforbund og DSB er endnu ikke på plads. DSB smøler, og det frustrerer de berørte personalegrupper, oplyser fagforbundet.
Forældrenes protester har sat fokus på kravet om minimumsnormeringer i daginstitutioner. Men der er også brug for at se på normeringerne på landets plejehjem, hvor forholdene mange steder er uforsvarlige.
Den amerikanske kapitalfond Blackstone er i fuld gang med at opkøbe boliger i Danmark. Nu begynder de Blackstone-ramte lejere at organisere sig for at forsvare et København, hvor det ikke kun er rige, der har råd til at bo.
I morgen skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til, om halvdelen af Mjølnerparkens almene familieboliger skal sælges. På overborgmesterens bord ligger et andet forslag, underskrevet af en masse unge: Opret bofællesskaber i Mjølnerparken.

Lørdag den 29. juni klokken 10-18 hos 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, Mølle Allé 26, Valby:

Kom til sommerfest med fokus på kampen for almene boliger:

Klokken 10-12:30: Oplæg og diskussion ved Janni Milsted fra Mjølnerparken.

Klokken 12:30: Grill, musik.

Alle er velkomne! Lotteri og hygge. Mulighed for at købe øl, vin og vand til en billig penge. Alt overskud går til Arbejderen.

Mad til 80 kroner per person.

Tilmelding på mail nødvendig: jonasbry95@gmail.com

USA har omkring 50.000 soldater udstationeret i Mellemøsten, et hangarskib og B-52 bombefly og sender nu yderligere 1000 soldater afsted for at imødegå trusler fra Iran, lyder det fra USA.

USA optrapper for fuld skrue i Mellemøsten mod Iran, med henvisning til at Iran ifølge USA to gange har angrebet tankskibe – første gang med angrebet på fire tankskibe ud for Forenede Arabiske Emirater i maj og anden gang i torsdags, da et norsk og et

AIF – Global Solidaritet gennemfører det store solidaritetslotteri med masser af gode præmier. Overskuddet går til at støtte arbejdere rundt i verden. Kom i Lunden og støt lotteriet!

>> LÆS MERE: AIF Silkeborg

Enhedslisten Brønshøj-Husum, Nordvest og Gladsaxe afdeling afholder midsommerfest/sankthans i Utterslev Mose søndag den 23. juni klokken 16-22.

Velkomst ved Ibrahim Benli. Børnebål tændes. Boder åbner klokken 16. Snobrød, rollespil, RayRay spiller for børn og alle andre. Boldspil ved Brønshøj Boldklub. Kim Jezus spiller. Jeppe Studtmund (SUF). Choirish synger. Bålet tændes klokken 20:30. Midsommervisen med Chorish. Gunni Torp spiller. Der sælges kaffe, kage, popkorn, øl, vand til små priser. Mad fra Ishtar-Etniske Rødstrømper.

Båltale ved Pelle Dragsted (Ø).

Tideenergien er årsag til, at Jorden er varm indvendig, og de såkaldte istider og mellemistider. Som regel er Månen drabant til Solen, men ind imellem er den Jordens drabant, så har vi en såkaldt mellemistid, altså som nu. Men som regel er Månen drabant til Solen, og så har vi istid her på Jorden, forklarer Tom Nielsen.
Den gennemsnitlige levealder for hvide midaldrende falder. Men det rammer kun amerikanere med kort uddannelse. De rigestes levealder stiger fortsat.
I år deltog Landbrug & Fødevarer ikke på Folkemødet på Bornholm. Man skulle ikke tro, det var økonomien, der får dem til at holde sig borte. Måske snarere dårlig eksponering. Landbruget har et kæmpe imageproblem, skriver Holger Øster Mortensen.

Velgørenhedsforeningen TakeMyHand afholder et comedy show med prominente danske komikere med Omar Marzouk som vært, hvor alt overskud doneres til Læger uden Grænsers arbejde i Yemen.

Begivenheden bliver afholdt torsdag den 27. juni klokken 18-22:30 i Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, København. Dørene åbnes klokken 18, showet starter 19:30. Billetprisen er 270 DKK og kan tilkøbes via Ticketmaster

Bo-Vitas repræsentantskab har fortsat tillid til formand Jan Hyttel. Et flertal i bestyrelsen havde ellers stillet mistillidsvotum til formanden og ville udarbejde en uafhængig advokatundersøgelse af forløbet om Mjølnerparkens afviklingsplan.
3F Aalborg inviterer fredag til overenskomstfestival som led i mobiliseringen til OK20. Målet er at skabe sammenhold og fælles kamp på tværs af alle fagforbund.

Slagteriarbejdere, murere, kontorassistenter, smede, industriarbejdere, ja hele den private sektor slår gang i overenskomstforberedelserne i Aalborg. Samarbejde på tværs af forbundene i den private sektor og fælles OK-kamp bliver nøgleordene til OK-festivalen nu på fredag den 21. juni klokken 16-20 på Hadsundvej 184 i Aalborg.

Vi vil ikke længere have en situation, hvor forskellige medarbejdergrupper bliver spillet ud mod hinanden, som vi så i 2017. Redskabet hertil bliver sammenhold og fælles forberedelse til de kommende overenskomstforhandlinger.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur