25 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Rss Feeds

Afslutningen på Slaget ved Stalingrad primo februar 1943 er ofte blevet set som vendepunktet i 2. Verdenskrig, men det var først med Panserslaget ved Kursk i juli 1943, at det for alvor gik op for tyskerne og de allierede, at Nazi-Tysklands krigslykke var vendt.

Flygtninge-retorikken må gentænkes. Trods mange planer har hverken Radikale Venstre eller Enhedslisten en klar flygtninge- og indvandrerpolitik.
Tænker du aldrig tanken, at de fleste miljøomlægninger kunne ændres med et snuptag, et par raske love pålagt industri, landbrug, fiskeri, import, byggeri og så videre? Det sker bare ikke, så længe de fleste partier er for EU, samfundsbevarende og dermed i lobbyisternes lommer.
Statsminister Lars Løkke var i gavehumør ved EU-topmødet i sidste uge. Dansk politi og militær skal optrappe sin støtte til EU's lukkede grænser.

Alle børnene havde det godt. Undtagen Lise Toft. Hun blev ramt af et kontanthjælpsloft.

Boykot Israel går på gaden lørdag den 6. oktober ved Nørreport Station i København.

Vi mødes klokken 13 ved det orange Boykot Israel-banner ved Nørreport Station og deler boykot Israel flyers ud. Vi opfordrer forbipasserende og supermarkedskunder til at boykotte Israel, så længe der er israelsk besættelse og apartheid.  

Der er denne dag gæster fra Palæstina med i aktionen. Dem kan man snakke med om situation i Palæstina og om Palæstina-solidaritetsarbejdet.

Boykot Israel – Frit Palæstina

Arrangør: Boykot Israel Kampagnen, tilsluttet BDS

Møde om den palæstinensiske befrielseskamp.

Kom til møde i butikken i Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, 2200 Nørrebro
Fredag den 5. oktober kl. 17-19

Khaled Barakat og Charlotte Kates vil holde oplæg om:

- The Great March of Return i Gaza

- Den aktuelle situation I Palæstina

- De politiske fangers situation og rolle I befrielseskampen

- Det internationale solidaritetsarbejde i forhold til Palæstina

Efter oplæggene vil der være tid til spørgsmål og debat.

Der kan købes kaffe/the og kager til solidaritetspriser

Den nugældende udligningsordning er hverken fair eller retfærdig. Der er brug for en omlægning, så borgernes adgang til service og velfærd er ens uanset bopælskommune.
Mette Frederiksen lover en ny økonomisk politik, ændring af SRSF-regeringens udskældte reformer og bedre velfærd, hvis hun bliver statsminister.
Fagbevægelsen skal være politisk men ikke partipolitisk. Ved at være talerør for medlemmernes rettigheder kan den igen blive til den magtfaktor, den fortjener at være.
John Bolton, sikkerhedsrådgiver for USA's præsident Donald Trump, raser mod FN's Internationale Straffedomstol og truer dens dommere med fængsel og sanktioner, hvis den retsforfølger amerikanske statsborgere.

Offentligt møde om muligheder og udfordringer uden for EU på Jerne Kro, Fredensgade 28 i Esbjerg, tirsdag den 2. oktober klokken 19 til 21. Der er fri entre.

Med briternes nej til EU, brexit, i 2016 viste briterne, at det er muligt at forlade EU. Det ændrede med et slag hele diskussionen om EU-medlemskabet.

Det er nu tiden af samle alle modstandere af EU. Men det er også nødvendigt at diskutere, hvilke muligheder og udfordringer der bliver for Danmark, når vi også er kommet ud og har fået vores daxit.

Wilfred Gluud holder et rejseforedrag – Vietnam i dag – onsdag den 26. september klokken 19:30 i Cafe Globen, Turensgade 2B, København (Vester Farimagsgade over for Ørstedsparken, nær bagindgangen til Vesterport Station). Kom i god tid, sidst var der ikke plads til dem, der kom for sent!

Lørdag den 22. september åbner Kulturhuset Indre By på Charlotte Ammundsens Plads 3, København, dørene til en aften, hvor det latinamerikanske lydunivers er i fokus. På festivalen Sonamos Latinoamerica kan man nyde tre forskellige musikalske rejser, som alle har rødder i den latinamerikanske folkemusik.

Indledningen på Oktoberkorets idegrundlag lyder: ”I Oktoberkoret har vi en mening med det vi synger. Vi synger sange om fred, frihed, solidaritet og retfærdighed. Vi holder også af folkelige viser om livsglæde og kærlighed. Og vi lægger stemmer til drømme om et bedre samfund.”

Søndag den 7. oktober klokken 15 kan man opleve Oktoberkoret i Krudttønden i København akkompagneret af en håndfuld professionelle musikere. Billetter a 100 kroner købes kontant eller med MobilePay ved indgangen, Serridslevvej 2. Koncerten er støttet af Østerbro Lokaludvalg.

Den 5. og 6. oktober indbydes du til loppemarked i NV Bogcafé i København!

Ting til loppemarkedet kan indleveres onsdage mellem klokken 14 og 18, fredage klokken 11 til 16, lørdage klokken 11 til 14 i butikken på Frederikssundsvej 64.

Indtægten fra loppemarkedet går til driften af bogcafeen, som drives af enkeltmedlemmer og forskellige foreninger forenet i Bogcafeens Venner.

Rina Ronja Karis billede
I sidste uge holdt Jean-Claude Juncker sin sidste State of the Union-tale. Efter fem år som formand for EU-kommissionen efterlader han sig en europæisk union præget af social ulighed og splittelse.
I den vestlige presse er Rusland historisk set altid blevet fremstillet som fjende. Selv efter Sovjetunionens sammenbrud hænger den dårlige vane ved.
Politikerne i Rebild Kommune har har fuldstændig abt sutten, når de vil fyre flere pedeller og samle resten centralt i kommunen.
Socialdemokratiet vil skabe et solidarisk EU, der sikrer en fair skattebetaling og ordentlige arbejdsforhold.
I denne weekend samles DKP til kongres i Valby. Her skal der ikke først og fremmest diskuteres kommunistiske samling men behovet for en politisk afklaringsproces, mener formand Henrik Stamer Hedin.
Almene boliger sikrer helt almindelige mennesker et godt sted at bo og et netværk. Derfor er de værd at forsvare mener tre århusianske fagforeninger, der bakker op om demonstration mod ghettopakken i Aarhus.

Da regeringen sammen med Dansk Folkeparti kort før sommerferien landede en ny medieaftale, var der en stor vinder: de kommercielle mediegiganter.

Holmegaard Mose Komiteen har netop afleveret en indsigelse mod Miljø- og fødevareministeriets planer om at gøre det nemmere for Venstres godsejervenner på Broksø Gods at dyrke intensivt landbrug til skade for fuglelivet
De nuværende protester mod korruption og elendige levevilkår i Irak er de mest alvorlige i årevis. De foregår i områder med nogle af verdens største oliefelter, der dagligt producerer fire millioner tønder. Men olieindtægterne på 100 milliarder dollars årligt kommer ikke de fattige tilgode, mener den herboende iraker Kahttan Jasim.
Når man beskæftiger sig med luftforurening, kan man nemt få det indtryk, at trafikbelastning på vores veje er det største sundhedsproblem. Der er knap så meget opmærksomhed omkring røg fra brændeovne.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur