28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Rss Feeds

For mange psykiatribrugere og socialt udsatte har nedlukningen haft en høj pris. Og desværre er genoplukningen ikke gået som forventet. I nogle kommuner blev opfordringen fra regeringen om en forsigtig genåbning af området ikke fulgt.
EU indsætter skibe, satellitter og fly for at håndhæve FN's våbenembargo mod det nordafrikanske land Libyen. Men alligevel strømmer våbnene ind fra blandt andet Israel, Egypten, Tyrkiet og Forenede Arabiske Emirater.
Finansministeren forventer, at BNP vil falde med omkring 5,25 procent i år, hvilket er større end under finanskrisen. Samtidig vil eksporten falde og arbejdsløsheden stige.

En tikkende bombe. Sådan kaldte den tyske præst Peter Kossen smittefaren på landets slagterier i april:

Coronakrisen har sat gang i diskussionen om, hvornår det giver mening at indlede forhandlinger om nye offentlige overenskomster? Fagforbundene forventes at tage en endelig beslutning senest i juli måned. Foreløbig er holdningerne delte.
Forslaget fra Emmanuel Macron og Angela Merkel om et fælles lån på intet mindre end 3.700 milliarder kroner, hvor alle lande hæfter samlet, er et ekstremt vidtgående skridt i føderalistisk retning.
I Global Aktion kan vi se, at mange af de kampe, som arbejdere i det globale syd har kæmpet, nu også flytter til det globale nord, inklusive Danmark, skriver Ann Langwadt og Morten Nielsen.
EU-kommissionen er klar til kvantespring mod forbundsstat – kommissærerne vil have alle medlemslande med i Eurozonen inden 2025.
Kinas parlament – Folkekongressen – holder samling, hvor 3000 delegerede diskuterer, hvordan landet har klaret coronakrisen og kan komme ud af den. Pandemien og dens eftervirkninger vil betyde mindre økonomisk fremgang, lyder det.
Ghettolovgivningen er diskriminerende, mener en række beboere i Mjølnerparken og deres advokat. I dag stævnede de Transport- og Boligministeriet for at have godkendt den plan, der pålægger boligselskabet at sælge ud af sine almene familieboliger.
Danske Malermestre bruger corona som undskyldning for at hente billig arbejdskraft fra udlandet. Det er en skændsel, mener Carsten Munkholm, formand for Malernes Fagforening Nordjylland.
Instrukskommissionens afhøringer vækker minder om Tamilsagen, hvor der også var en minister, som var villig til at gå langt for at gennemtrumfe sin politik – også selv om det ville være ulovligt.
Verdens 25 rigeste er i løbet af de sidste to måneder blevet en hel del rigere. Faktisk har de tilsammen skrabet knap 255 milliarder dollars ekstra til sig i perioden.
Olielandet Venezuelas raffinaderier ligger stille på grund af mangel på reservedele som følge af USA's sanktioner. Nu kommer Iran venezuelanerne til undsætning. Fem tankskibe med benzin og reservedele er på vej, men skal passere gennem en amerikanske flådeoperation.
I forbindelse med genåbningsplanen kan det ikke gå hurtigt nok med at få genetableret kontrollen af de arbejdsløses jobsøgning og rådighed – uden at der i øvrigt tilkobles rettigheder og nye muligheder.
Den vigtige software i Danmarks nye kampfly er forældet og fyldt med fejl og skal opdateres. Det øger omkostningerne til flyene. Men fejlene skal rettes, for de gør flyene usikre.
Et flertal i Folketinget har nedstemt borgerforslag om afskaffelse af gensidig forsørgerpligt. Borgergruppe og flere partier fortsætter kampen for at få det gennemført.
En gruppe har iværksat en underskriftsindsamling for at få politikerne til at droppe milliardkøbet af nye kampfly. På ti dage har over 1000 skrevet under. Borgerne håber på 50.000 underskrifter, så Folketinget er tvunget til at tage stilling til forslaget.
Lige fra den cubanske revolutions sejr i 1959 har dette lille land og folk udvist en helt forbløffende storsindet og storstilet solidaritet på verdensplan med andre fattige og undertrykte lande og folk, skriver Ken Bruun.

Pressemeddelelse fra arrangørerne:

På fredag samles borgere – med afstand – på Skillinge Strand på Fyn for at vise deres modstand mod anlæggelsen af gasrørledningen Baltic Pipe.

Demonstrationen kommer til at foregå både til vands og til lands i det område, hvor Baltic Pipe skal krydse Lillebælt for at føre fossil-gas fra Norge til Polen. Under demonstrationen vil vi bl.a. fremvise bannere med teksten “Nej tak til fossilgas, nej tak Baltic Pipe” og “Don’t fuel another crisis”.

Tue Tortzen, byrådsmedlem i Hillerød for Enhedslisten, svarer på et brev, borgmesteren har udsendt til alle beboere i Horsevænget om det mulige salg.

Venezuela er økonomisk på hælene på grund af lave oliepriser og USA's sanktioner. Derfor har landet brug for at realisere opsparede værdier, som Venezuela har flere af – blandt andet en kæde af tankstationer i USA.

Lydforholdene i daginstitutionerne er så ringe, at flere pædagoger bruger høreværn. Børnene er den gruppe, som tager mest skade, og BUPL mener, at problemet taler for fremrykning af minimumsnormeringer.
Mauri var født i 1942 i Finland, men flyttede til Aarhus i 1961 for at læse til læge. Med hans klare klasseholdning var hans interesse som læge rettet mod arbejds- og socialmedicin.

KRIDT SKOENE, METTE – #GRØNGENSTART NU

Regeringen har vist imponerende handlekraft, når det kommer til at håndtere coronapandemien. Samme handlekraft savner vi fra statsminister Mette Frederiksen og klimaminister Dan Jørgensen i den grønne omstilling. Vi kræver et reduktionsmål på 60% i 2025, tilstrækkelige CO2-afgifter og visionære virksomheder i klimapartnerskaberne.

Derfor går vi på gaden på årsdagen for S-regeringen og danmarkshistoriens grønneste folketingsvalg for at kræve, at Mette kridter skoene og sikrer en #grøngenstart NU.

Lucas Oliver Bigandt har skrevet digtet "Hellere et klap på skulderen fra toppen", i ønsket om at åbningen efter lockdown ikke overskygger debatten om klimakampen.
Henning Hyllesteds billede
Regeringens udspil til klimahandlingsplan er mildt sagt skuffende. Hvordan regeringen forestiller sig, at det skal lykkes at komme i mål med 70 procents kravet, står hen i det uvisse.
Cuba kan fremlægge tankevækkende tal for coronadødeligheden. Blandt kritisk syge lykkes det at redde livet for 73 procent mod et globalt maksimum på cirka 30. Så som coronasyg ville jeg vælge Cuba ... som osteelsker ville jeg nok vælge et andet land.
I mindst fire år har 3F i Aalborg forsøgt at få HR Group til at tegne overenskomst. Nu sætter byggefagforeningerne hårdt mod hårdt for at sikre ordnede forhold til de udenlandske bygningsarbejdere.
Else Cederborg skriver om baggrunden for denne kirkelige højtidelighed. “Når man taler om historiske fakta, så får man brug for troværdige øjenvidner og fysiske beviser, ganske som i efterforskningen af en kriminalsag.“

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur