19 Nov 2019  

KBH: Overskyet, 6 °C

Rss Feeds

Kim Kristensens bog "Det hærdede stål" har undertitlen "Historien om Enhedslistens første 25 år i Folketinget", men kunne lige så godt hedde "Fortællingen om Enhedslistens udvikling væk fra det udenomsparlamentariske arbejde", hvis forfatteren havde haft blik for det.

Ungkommunisterne fejrer 10 års jubilæum!

I den anledning inviterer vi alle til fest og reggaekoncert på ginbaren Papa Bird i Kødbyen. Kom og vær med til at fejre, at kampen fortsætter: Det er i dag common knowledge, at alle studerende, arbejdere og klimaet har brug for et systemskifte – en anden verden er mulig!

Klokken 19:00 er der kage og jubilæumstale ved Kaare Stolt, Ungkommunisternes formand. Klokken 20:00 gi'r den progressive svenske reggaeduo Toviga Love og Kamrat Falk den gas med numre om kærlighed, solidaritet og planøkonomi.

Når Oxfam Ibis vælger at melde så specifikt, ensidigt og politisk skråsikkert ud, burde man nok forinden have sat sig ind i de aktuelle vilkår og betingelser for politisk kamp i Latinamerika, skriver Jesper Brohm Hansen.
Ansættelse i tidsbegrænsede stillinger år efter år skaber utryghed. En ny undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Magisterforening dokumenterer, at løstansatte føler sig mindre trygge end arbejdsløse.
Næste år vil USA gennemføre den største militærøvelse i Europa i 25 år. Også Danmark vil være med.
KommuneKredit må ikke give billige lån til solceller i Sorø. Det er nemlig konkurrenceforvridende at give billige lån til kommuner og regioner, der vil opsætte solceller og sende den overskydende energi til det lokale elselskab.

Danmark og en lang række andre rige lande har lovet udviklingslandene klimabistand for milliarder af kroner, men i regeringens forslag til finanslov er der kun afsat knap 600 millioner kroner. Og de skal tilmed finansieres af den udviklingsbistand, der ellers er afsat til fattigdomsbekæmpelse.

De tre støttepartier er uenige, men kan de presse regeringen til at ændre kurs?

Kom og hør debatten mellem

Daniel Toft Jakobsen (Socialdemokratiets udviklingsordfører)

Halime Oguz (udviklingsordfører, SF)

Christian Juhl (udviklingsordfører, Enhedslisten)

Weekenden markerede et-års-dagen for De Gule Veste i Frankrig. Den spontane franske bevægelse der sidste efterår fik store folkemængder på gaden over hele landet med krav forandring.

Arrangørerne skriver:

Ikke flere racister på Christiansborg!

Ingen platform for Stram Kurs-nazister uden skrårem og støvler – der ønsker etnisk udrensning og spreder had og frygt.

Nej til normalisering af den yderste højrefløj.

Israels højesteret holder fast i, at lederen af den USA-baserede menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch, Omar Shakir, skal udvises af landet for sin påståede støtte til boykot af Israel.
At lade kommunerne vikariere, indtil den private aktør ATP er klar til at lege myndighed, er dårligt politisk håndværk, lyder det fra HK Kommunal.
Lars Saabye Christensen overgår sig selv i andet bind af fortællingen om livet i bydelen Fagerborg i Oslo, hvor alle kender alle. Hans humoristiske sans for dagligsproget er eminent, og det samme gælder hans evne til at skabe levende mennesker af kød og blod.
Edouard Louis har en sjælden evne til at sige meget med få ord, og denne lille bog er både et fint litterært værk og et stort socialt anklageskrift.
En ny verden er på vej op i øst – og i vest går den gamle verden ned. Hvordan forbereder Danmark sig bedst på det, spurgte freds- og konfliktforsker Jan Øberg, da han søndag modtog en fredsdue fra Kunstnere for Fred.
Jeg ved godt, hvad det fagligt dygtige personale i mit barns institution mangler – de mangler flere fagligt dygtige kollegaer. Mange andre sager kan hastebehandles i Folketinget – men det kan vores fremtid ikke? Er vores børn ligegyldige?
 Er det vigtigere, at tidligere politikere kan få eftervederlag i op til to år efter, de ikke længere sidder i Folketinget? Eller en lukrativ pensionsordning ...? Der skal handling til – ikke først i 2025, skriver Majken Hall Høst.

Gratis adgang, Vester Voldgade 11, København, fredag den 29. november klokken 19. Arrangører: The Schiller Institute, Russian-Danish Dialogue, The Russian House and the China Cultural Center in Copenhagen.

En koncert som har til formål at bygge broer – til gavn for menneskeheden.

Septemberforliget er grundstenen i den danske model. Det fik som klassekompromis en afgørende betydning for den faglige og politiske udvikling i Danmark. For borgerskabet var formålet at fastholde sin ejendomsret, at inddæmme arbejderklassens aktive kamp og sikre sig ro på arbejdsmarked.
Ayi Kwei Armah er en af Afrikas mest læste forfattere. Han bruger sit forfatterskab til at skabe en øget bevidsthed om Afrikas historie og sætte fokus på, hvad der skal til for reelt at befri Afrika fra kolonialismens åg.
De studerende på Humanistisk Fakultet i København har besat dekanens kontor på tredje uge. De er utilfredse med ledelsens målplan, som efter deres mening betyder ringere undervisning og tab af specialviden.
Skattevæsenet har brug for en genopbygning. Derfor er det glædeligt, at regeringen lægger op til at opruste med 1.000 ansatte, og det håber jeg, at alle Folketingets partier bakker op om.

Folkebevægelsen mod EU's julemøde i Frederikssund: Gløgg, julekage, kaffe og te i Langes Magasin, Østergade 3, 1. sal, onsdag den 27. november klokken 19:30.

Dea Katharina Petersen, aktiv i både Folkebevægelsen mod EU og Ungdom mod EU, arbejder som forskningsassistent på DTU Miljø og er uddannet civilingeniør.

Dea vil give os et overblik over EU (Den Europæiske Union), EU's magtstruktur: EU-kommissionen, Ministerrådet, EU-parlamentet med videre.

Hun vil kort skitsere EU's historie og berøre EU's betydning for klima og miljø, fred, folkesundhed og velfærd.

Det er længe siden, at den socialdemokratiske partitop kastede håbet om en fredeligere verden over bord som unødig dødvægt på deres skrantende politiske projekt.

Det på tide, at vi får vendt udviklingen. OK20 skal være fagbevægelsens og arbejdernes OK. Det argumenterer Benny Vinther Jensen for. Han er formand for Industrigruppen i 3F Aalborg.
En ubetalt regning på den forberedende grunduddannelse (FGU) har S-regeringen og partierne bag FGU'en besluttet at sende til blandt andet erhvervsskoler og gymnasier. Det kritiserer både fagbevægelse og arbejdsgivere.

Debatmøde om skole-hjem-samarbejdet ud fra migrant-fædres erfaringer.

Med oplæg ved Anne Hovgaard Jørgensen, ph.d. i pædagogisk antropologi fra Danmark Pædagogiske Universitet.

Onsdag den 20.11.19 kl. 19 i Frydenlund Fælleshus, Fuglebakkevej 70, 8210 Aarhus V.

Integrationsrådet i Aarhus Kommune inviterer alle interesserede til debatmøde om skole-hjem-samarbejdet. Gratis adgang.

Demonstration: Torvet 5, fredag den 22. november klokken 14:30. Arrangør: HvorErDerEnVoksen.

Arrangørerne skriver:

Bekymringerne for vores daginstitutioner er på sit højeste i kølvandet på de forhold, som dokumenteres gang på gang i både medier og forskning. Fra politisk side forhandles om minimumsnormeringer på finansloven, men Forældrebevægelsen er stærkt bekymrede for, at hverken tidsplan eller økonomi er tilstrækkelig.

HvorErDerEnVoksen indkalder til protestaktion fredag den 22. november klokken 14:30 på Rådhuspladsen. Herfra til Christiansborg.

Arrangørerne skriver:

Bekymringerne for vores daginstitutioner er på sit højeste i kølvandet på de forhold, som dokumenteres gang på gang i både medier og forskning. Fra politisk side forhandles om minimumsnormeringer på finansloven, men Forældrebevægelsen er stærkt bekymrede for, at hverken tidsplan eller økonomi er tilstrækkelig til at rette op på et alt for længe udsultet område.

Kommunistisk Parti Nørrebro/Østerbro afdeling indbyder alle venner af Arbejderen til en overdådig julefrokost lørdag den 30. november klokken 18 i Hillerødgade 30A.

Lune og kolde retter. Vin, øl og snaps til indsamlingspriser.

Festtale ved Susanna Dyre-Greensite, Folkebevægelsen mod EU, om den fortsatte kamp med udgangspunkt i Folkebevægelsens nye årsplan.

Underholdning ved Poul Erik og Claus fra The Travellin Band.

Desuden bliver der lotteri med flotte præmier.

Forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen fortsætter presset for minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Fredag den 22. november kalder de til national aktionsdag.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur