23 Mar 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 7 °C

Rss Feeds

Den 4. april fylder NATO 70 år.

NATO kræver oprustning og øget forsvarsbudget af Danmark. Det har ført til en øgning af det årlige forsvarsbudget med 4,8 milliarder og til køb af nye kampfly. Og det er ikke nok. Nu kræver NATO yderligere bevillinger. Det betyder, at der er færre penge til velfærden.

NATO presser på for at øge konfrontationen med Rusland og for at sende fly og kampklare tropper helt op til Ruslands grænse. Samtidig siger NATO nej til FN’s forbud mod atomvåben. Det skader Danmarks sikkerhed og øger faren for krig i Europa.

Global protestdag – NATO 70 år

STOP NATOs OPRUSTNING - INVESTÉR I KOLLEKTIV VELFÆRD

* Nej til en ny verdenkrig – drop koldkrigsretorikken, drop opstillingen af nye raketter. For forhandling, afspænding og nedrustning.

* Invester i kollektiv velfærd, ikke i NATO – drop NATO's krav om 2% af BNP til militær. Danske skattekroner skal ikke gå til våbenindustrien.

* Nej til dansk deltagelse i NATOs aggressioner og krige - Træk de danske tropper hjem og brug pengene på bekæmpelse af fattigdom og genopbygning af de krigshærgede lande, som NATO har ført krige imod.

Den 26. marts er der to måneder til EU-parlamentsvalget. Folkebevægelsen mod EU i Roskilde/Lejre starter valgkampen med et valgkampsmøde – som er åbent for alle interesserede. Det finder sted tirsdag den 26. marts klokken 19 til 21 i Byens Hus (Orangeriet), Stændertorvet 1 i Roskilde.

TTIP blev besejret på den korte bane, men det er ikke slut endnu.
Minearbejderne ved Lucky Friday-minen i Idaho har strejket i over 700 dage imod ledelsens angreb på retten til selv at sammensætte arbejdssjak ved farligt arbejde i mineskakten.
Når Nikolai Wammen rundt om på stationerne slår sig op på, at han går ind for, at velfærd kommer før alt andet, må det siges at være en socialdemokratisk sandhed med modifikationer.
Regeringens stramning af forholdene for flygtninge og indvandrere - det såkaldte paradigmeskifte - giver ingen mening, når man ser på de positive resulater for integration i Danmark.
De politiske mål må være: lighed, frihed, økologi, socialisme og kommunisme.
SF har skiftet fra dengang Holger og konen var EU-modstandere og til i dag, hvor partiet ekskluderer Jørgen Grøn, fordi han vælger at stille op til valget til EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Drop oprustningen, og brug i stedet pengene på velfærd, lyder kravet fra de organisationer, der markerer NATO's 70-årsdag med demonstrationer i København og Aarhus.
Regeringen går ind for en høj pensionsalder. Undtagen når det drejer sig om regeringens egne medlemmer.
En lille genbrugsbutik i Kaas nøjes ikke med at kæmpe for Folkebevægelsen og Liste N, når der er valg og afstemninger. To gange om ugen holder den åbent, og aktivisterne får en snak med lokale og turister.
Fem år efter majdan-oprøret marcherer de højreekstreme kræfter stadig oftere i gaderne. Uligheden stiger, og levestandarden er faldende. Ukraines gæld til IMF vokser. Det samme gør de 100 rigestes formuer – sidste år med 43 procent.

Kom og bland jer i debatten, så vi sammen kan presse politikerne og hjælpe skolebørnene i kampen for vores jord. Danmark skal gå forrest – fordi vi kan!

Sådan lyder opfordringen fra Netværk for Velfærd og Demokrati, som indbyder til en konference om klima og miljø torsdag den 28. marts klokken 17 til 21 hos HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads 11, tæt ved Islands Brygge metrostation.

En ny rapport fra FN slår fast, at der ikke er nogen evidens for, at en strafbaseret tilgang på narkotikaområdet skulle have nogen positive effekter. Tværtimod er den aktuelle politik kontraproduktiv på helt centrale områder.
Sundhedsreformen vil øge kommunernes budgetproblemer. I forvejen mangler kommunerne penge på grund af regeringens spareplaner.

Tirsdag afsagde en domstol i München en opsigtsvækkende dom i en sag om USA's brug af droner for at dræbe formodede terrorister i Yemen.

Når landmænd opkøber mindre gårde, så er det helt i orden, men når fiskerne opkøber mindre skibe, så er det pludseligt ulovligt.
Man kan ikke lade være med at få den tanke, at det kaotiske forhandlingsforløb om Storbritanniens udmeldelse af EU har skullet tjene til skræk og advarsel for andre lande, der kunne tænkes at gå samme vej.
Københavnske fagforeninger starter kampagne for at få skrottet budgetloven. Også i andre dele af fagbevægelsen øges kritikken af budgetloven, der er en konsekvens af EU's finanspagt.
Enhedslisten har fået et flertal i Helsingør Byråd til at stille forslag på det kommunalpolitiske topmøde om konkrete ændringer af budgetloven.

Jeg bor i en ghetto, konstaterer Janni Milsted, næstformand i Mjølnerparkens bestyrelse. Du kan møde hende nu på mandag den 25. marts klokken 11 i Røde Hus, Holmegårdsvej 2 i Hillerød.

Mjølnerparken i København er udpeget til at være med i regeringens ghettoplan – angiveligt for at modvirke parallelsamfund. Hvordan leves tilværelsen med tvangsflytning og tvangsrenovering med huslejestigninger til følge? Hør Janni Milsteds fortælling om vilkårene i Mjølnerparken. Efter oplæg er der politisk diskussion.

Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag den kontroversielle lov mod påvirkning, som flere juraeksperter har advaret imod. Loven skaber en meget uklar retstilstand.
Med naturvidenskaberne er det i de sidste 200 år gået stærkt med både landbrugsproduktionen og fortrængningen af naturen i Danmark, som man kan se det i landskabsmalerier fra samme periode. Det har påvirket klimaet, men hvad eller hvem er synderen?
Der er klare lighedspunkter mellem det nye højreekstreme parti Alternativ for Sverige og flere af de tilsvarende danske partier, for eksempel Nye Borgerlige. Det nye svenske parti måtte drage til København for at finde lokaler til en konference.
Israelske ministerier har nedsat en taskforce, som skal håndtere kritik af landet under Eurovision i maj. Vinderne af Islands Melodi Grandprix risikerer indrejseforbud, fordi de har støttet boykot af Israel.
I Aftenshowet på DR1 falder snakken på kollektiv på trafik, og finansminister Kristian Jensen siger, at så længe DSB ikke har materiellet til at køre i timeplan mellem de fire største byer, så skal vi ikke investere mere i togtrafikken.
Klimakampen er blevet en folkelig sag. Venstrefløjen har et kæmpe ansvar for at bidrage til, at den forbindes med kampen for social retfærdighed.
Hvor er alle de positive erfaringer, som de udsatte boligområder har gjort sig med at få mennesker ud af kriminalitet og i arbejde, spørger ekspert efter at have læst regeringens redegørelse om parallelsamfund.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur