09 Mar 2021  

KBH: Ingen skyer af betydning, -4 °C

Rss Feeds

Extinction Rebellion har også i dag blokeret byggeforberedelserne på Amager Fælled. To aktivister er stadig lænket fast til hegnet. De opfordrer alle modstandere af byggeriet til at møde op ved blokaden tirsdag morgen.

I dag, den 8. marts, hylder vi kvindekampen.

Men kvinderne har stadig langt til ligeløn – over 100 år, hvis det nuværende tempo fortsætter.

Åbent brev til Magistraten for Sundhed og Omsorg og Aarhus Byråd ved Jacob Bundsgaard fra en række faglige organisationer.
I dag behandler Arbejdsretten sagen om fyring af to tillidsrepræsentanter, der arbejdede med byggeriet af Storstrømsbroen. Dagen startede med en faglig demonstration foran Arbejdsretten.
I forbindelse med Mette Frederiksens besøg i Israel blev der – omsider – givet taletid til palæstinensere og palæstinaaktivister i de forskellige medier, skriver Irene Clausen.
Ligeløn, et kønsopdelt arbejdsmarked, sexisme og chikane er blot nogle af de emner, der fylder den faglige dagsorden på Kvindernes Internationale Kampdag. Der er et stykke vej, inden Danmark er i mål med ligestilling, mener kvinder i fagbevægelsen.

Valg i Grønland

·        Skal Siumut fortsætte?

·        Vil venstrefløjen fra IA igen tage over?

·        Hvad er de vigtigste emnet i valgkampen?

Valgkampens første vælgermøde på nettet 9. marts klokken 20:00-21:15

Mød nogle af kandidaterne.

Brug dette link:  

Louise Michel var en oprører, som fra den første dag var aktiv i Pariserkommunen. Efter nederlaget blev hun deporteret, men vendte efter syv år tilbage til Paris, hvor hun fortsatte kampen frem til sin død i 1905. Og altid var hun på de udbyttedes side.
Siden 2018 er en enkelt blevet dømt for menneskehandel i Danmark. Det er ikke udtryk for, at der ikke er problemer med menneskehandel i Danmark. Tværtimod. I perioden 2018 til 2020 har Center mod Menneskehandel identificeret 238 ofre for menneskehandel. Hertil kommer et mørketal af endnu flere ofre.
Ligelønsalliancen er klar med plan for, hvordan lønforskellen mellem mænd og kvinder kan udlignes. Efter to overenskomster med særlig ligelønspulje er næste skridt mere retfærdige overenskomstforhandlinger og krav til regeringen om at ændre forældet gradueringssystem.
Jeanette Sjøbergs billede
Kvindernes kampdag er så vigtig, at det ikke er nok med en markering en enkelt dag om året. Der er brug for at arbejde de andre 364 dage om året, hvis vi vil ændre noget til det bedre og til gavn for de mange.
I dag skyder Dansk Sygeplejeråd gang i en ny kampagne, som skal skaffe sygeplejerskerne ligeløn. En underskriftsindsamling sammen med lokale, regionale og nationale aktiviteter skal gøre opmærksom på deres krav over for politikerne.
Kinas femårsplan fremlægges i en tid, hvor USA helt åbent bruger sin dominerende rolle til at forhindre landet i at transformere sig til at producere højteknologi, hvilket er forudsætningen for at hæve levestandarden i Kina.
"Vi håber vi kan ses til sommer, til en rigtig prisoverrækkelse", sagde festivalleder Carlo Chatrains ved en kort pressekonference.

Af arrangørerne

Kære fredsven

Du kan møde professor Ole Wæver, når Aldrig Mere Krig inviterer til online dialogmøde om freden og fredens bevægelser søndag 21. marts klokken 14:00 til 16:00.

Der er gratis adgang til mødet fra klokken 13:45 ved at bruge dette link.

Der findes forskellige og ofte modstridende opfattelser af, hvad fred er.

Flere hundrede organisationer og enkeltpersoner bakker op om denne støtteerklæring. Indtil 15. marts kan du også skrive under.
Efter en uge fuld af frustration og vrede blev sammenholdet og håbet styrket, da omkring 3000 mennesker demonstrerede på Amager Fælled torsdag eftermiddag.
For første gang stiller Kommunistisk Parti selvstændigt op til kommunalvalget i København. Det sker med et opråb om at kæmpe for et København for mennesker og natur – ikke profit.
Med rejsen legitimerer Mette Frederiksen Israels vaccine-apartheid, udtaler Boykot Israel Kampagnen.
Wolt afviser, at en ny afregningsmodel betyder lavere løn til budene. Og tilslutningen til strejken i sidste uge tolkes af platformsvirksomheden som opakning til modellen.
De offentlige overenskomster tilgodeser samlet set ikke de offentligt ansatte. De indgåede forlig øger afstanden mellem top og bund på lønskalaen og skærper uligheden mellem kvinder og mænd. Derfor anbefaler vi at stemme nej, lyder nogle af argumenterne fra Kommunistisk Partis Faglige Udvalg.
Kommunistisk Partis Faglige Udvalg: Om man skal stemme ja eller nej til sin overenskomst må falde tilbage på overvejelsen: Er du tilfreds med din overenskomst? Hvis ikke så stem nej!
Marianne Larsen er helt klart en af vore allerbedste digtere. En ny digtsamling udkom på hendes 70-års fødselsdag. Man fornøjes af tonen og stilen.
På grund af corona gennemføres den 71. Berlinale kun online og er kun åben for fagpublikum og presse. Til sommer skal en del af filmudvalget vises i Berlins friluftsbiografer og biografer.

WFTU is organising a virtual international event for women trade uniosists on March 8, 2021

The WFTU is organising a virtual international event for women trade uniosists on March 8, 2021 at 16.00pm Greek Time through Zoom.

To confirm your participation and receive further information email to: contact@wftucentral.org

>> Event on Facebook

Rosa Luxemburg tog den marxistiske teori til sig langt klarere end så mange andre, som ikke forstod, at marxismen var en levende teori. Den skulle anvendes på forholdene, som de eksisterede, ikke som de engang havde været. I år er det 150 år siden, hun blev født.
Steffen Rasmussen fra Amager Fælleds Venner skriver et åbent brev til teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur