29 Nov 2020  

KBH: Overskyet, 0 °C

Rss Feeds

Bedre forhold i fritidsinstitutionerne, fortsat kamp for minimumsnormeringer og kravet om højere løn var emner, der stod centralt i beretningsdebatten på BUPL's kongres.
Konflikten mod virksomheder på Copenhagen Markets virker, lyder det fra 3F Høje Taastrup. Foreløbig er 10 virksomheder uden overenskomst i dialog med fagforeningen, der stod for en demonstration i dag med opbakning fra andre brancher.
Krisen i USA rækker tilbage til årtiers neoliberalisme og ned i den amerikanske samfundsmodel. Den politiske skævvridning af magt har i stigende sat den brede befolkning og navnlig underklassen ud på sidelinjen.
I vurderingen af Marx og Engels må man gøre sig klart, at de to hverken var siamesiske tvillinger, eller at den ene frit kunne udveksles med den anden. Der var tale om to selvstændige personer, der begge på afgørende vis har bidraget til udviklingen af en kritisk teori.
I 1872 overtog Engels hvervet som kontaktperson til Den Internationale Arbejderforening for Danmark. Han havde den fordel at kunne læse og til en vis grad også skrive på dansk.
Mandag den 23. november gik tusinder af ansatte i Chiles sundhedsvæsen i strejke på ubestemt tid. De kræver øgede bevillinger fra regeringen i finansloven for 2021 – både i almindelighed og til coronaindsatsen.
Diego Armando Maradona, antiimperialist, socialist og uden tvivl den største fodboldspiller nogensinde, er død i en alder af 60 år. Han hyldede både Che Guevara, Fidel Castro og Hugo Chavez og støttede palæstinenserne.

Af NOAH

Det sidste år har historiske brande hærget Amazonas. Naturødelæggelser når dystre rekorder i Brasilien, når landbrugsindustrien rydder skov for at gøre plads til plantager og kvægdrift. Oprindelige befolkninger bliver frarøvet deres jord, og en unik biodiversitet ødelægges.

Men dette er ikke kun resultatet af en national politik sat i gang af Brasiliens præsident Bolsonaro. Afskovningen bliver drevet af vores europæiske forbrug.

Af Christianias Julemarkedsgruppe

Christiania har besluttet, at der stadig skal være jul – og vi kommer til at have masser at byde på her på Christiania. Vores eventyrlige Julemarked i Den grå Hal er naturligvis aflyst grundet corona.

Men vi ved, at der er mange af vores kære gæster, som vil savne denne magiske årlige og traditionelle begivenhed. Derfor er vi i gang med noget helt andet – vi kan faktisk ikke lade være med at gøre noget!

Af arrangørerne

Kom og vis din støtte til kampen mod fossilindustrien og for klimaretfærdighed!

Den 11. december afholder vi internationalt aktionsdag mod fossilindustrien. Fra Argentina til Irland og Uganda til Tyskland hejser vi flaget for klimaretfærdighed!

I mere end 20 lande koordinerer vi denne dag aktioner og begivenheder mod den fossile industri og dens ødelæggelse af menneskeliv.

En bred international kreds af personligheder og aktivister har rettet en indtrængende appel til EU om at respektere det forestående valg i Venezuela. 1257 har skrevet under på listen, som stadig er åben.
Ofte får en udsat borger ikke klaget over en forvaltningsafgørelse inden for den i loven fastsatte klagefrist. I nogle tilfælde kan man bede myndigheden om at genoptage sagen med henblik på at træffe en ny afgørelse. Dette kaldes remonstration og er en overset mulighed.
Selvom "Greta" som dokumentarfilm er meget basal, så sætter den mange miljøtanker i gang med pigen, der ser de enorme muligheder for at gøre en forskel for klimaet.
Det blev nærmest en 'kold tyrker', da Henrik Thejl vendte hjem til Cuba efter tre måneder i Danmark. Fra lufthavnen gik turen lige hjem til lejligheden, hvor hustru og to piger ventede. Men så kom der otte dage med hjemmeisolation: Nok se, men ikke røre.
Filmen "Saint Maud" indbyder på beundringsværdig vis til diskussion om religiøse problematikker, men som gyserfilm betragtet er den ret tam og indeholder kun enkelte scener, der kan kaldes uhyggelige.

Det planlagte valg den 6. december i Venezuela af en nationalforsamling er lovligt og skal respekteres.

En arbejdsulykke er skyld i, at stilladsarbejder Ulrik Schwartz i dag er blind på det ene øje og har nedsat syn på det andet. Et år efter ulykken er ansvaret stadig ikke placeret. Ved en morgenaktion på havnen i Aarhus kræver kollegerne en afklaring.
Vinderen af Nobels Fredspris 2019, Etiopiens premierminister Abiy Ahmed har sendt regeringshæren til den nordlige provins Tigray, og der er rapporter om hundreder af dødsofre i de militære kampe.
"De uønskede" er en grundig gennemgang af mange aspekter omkring de tyske flygtninge i Danmark. Alt i alt er bogen absolut anbefalelsesværdig som formidling af en vigtig del af historien.
Oskar er fra Østjylland, kommer tidligt ud at tjene på en gård og vi følger bogen igennem hans liv og ikke mindst hans tanker om livet, som det nu udfolder sig.
Stilladsarbejderne i Aarhus: "AAK og Persolit skal tage sig sammen og tage et ansvar for den lud-ulykke, som er sket på oliemøllen."
Udstillingen ”Myter og drømme” er nu flyttet til Ribe Kunstmuseum, men noget beskåret i forhold til Nivågård, og består overvejende af junglebilleder, mens man må undvære mytebillederne.
Vi kurdere i Danmark er bekymret for den seneste udvikling i Shengal, skriver Feykurd.
Birte Vestergaards billede
Store og almægtige boligselskaber hersker i den almene boligsektor – ofte med fatale følger for de enkelte beboere, der ikke har de nødvendige ressourcer til at gå imod overmagten.
Fagbevægelsens Ungdom, der repræsenterer 230.000 elever, lærlinge og studerende, kaster sig ind i kampen for ordnede løn- og arbejdsvilkår for de ansatte ved restaurantkæden Jensens Bøfhus. Den 27. november bliver der demo ved restauranter i otte byer.
De københavnske politikere har besluttet, at alle unge hjemløse skal have tag over hovedet-garanti i mindst tre måneder, hvor de samtidig får social støtte.
Den 6. december er der valg til Venezuelas lovgivende forsamling. EU udtrykker i ord sin støtte til dialog og en fredelig løsning på konflikten i Venezuela, men handler anderledes. Enhedslistens medlem af EU-parlamenet står med et ben i hver lejr.
Den 1. december skal Folketinget førstebehandle forslaget om, at pensionsalderen skal stige til 69 år fra 2035. Nu sætter folkene bag kampagnerne #Stop 68 og #68ErMereEndNok slutspurten ind for at stoppe politikernes hasardspil om pensionsalderen.

Af arrangørerne

Healingen er en bevægelse, en forandring af dit og vores sind. Du skal indoptage os, vi skal gå i et med dig.

Vi vil hermed gerne invitere dig til at deltage i Helbredelsen. Helbredelsen er en totalperformance i og om Lundtoftegade, der har strukket sig over de sidste mange måneder og kulminerer i en fysisk manifestation og kunstperformance den 29. november mellem klokken 14 og 16 ved Lundtoftegade nummer 9.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur