05 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 12 °C

Rss Feeds

Hyperkapitalismens historiske krise skaber større interesse for kapitalismekritik og det socialistiske perspektiv. Det skal dog tages med i analysen, at USA-imperialismen er en meget stærkere hindring for socialisme, end feudalismen var for kapitalismen.
På søndag går hviderusserne til præsidentvalg – og det er mere interessant, end det plejer at være. Foruden tre kvinders valgkamp mod Hvideruslands præsident gennem 26 år Aleksandr Lukashenko, dukkede der 29. juli pludselig 33 ”russiske terrorister” op.
EU's 5600 milliarder kroner store genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløj. Er pakken udtryk for mellemfolkelig solidaritet, eller bruger EU krisen til at indføre mere union?
Det industrialiserede landbrug er gennem tiderne blevet tildelt så mange fordele, at det har kunnet lægge beslag på det meste af den dyrkbare jord i Danmark. Følgerne er velkendte: Forurening af vandmiljøet, udryddelse af biodiversitet, nedslidning af muldjorden og stor klimabelastning. Dette er prisen for en stor animalsk produktion, der ikke engang bidrager positivt til at ernære verdens snart 8 milliarder mennesker.
Danskernes mulighed for at forsikre sig ved arbejdsløshed afslører massive forskelle i pris og vilkår. Store faggrupper efterlades uden reel mulighed for at tegne forsikringerne, viser en ny analyse fra Tænketanken Cevea.
På søndag går hviderusserne til præsidentvalg. Længe var der udsigt til et forudsigeligt resultat, hvor Hvideruslands præsident gennem 26 år Aleksandr Lukashenko vanen tro kunne fortsætte. Men pludselig er valgkampen blevet overraskende interessant.
Henning Hyllesteds billede
Skal vi lykkes at komme igennem med krav om flere varme hænder i ældre- og plejesektoren, bedre uddannelse og bedre løn til de ansatte, så skal der noget bevægelse til blandt pårørende, i FOA og Dansk Sygeplejeråd og andre.
Jesper Park van der Schaft giver tre eksempler på, at mennesker ikke får den rette hjælp, og påpeger en årsag.
Udtalelse fra Faglig Chaufførklub Stilling om genindførsel af kontant betaling i busserne i Midttrafiks område.

Demonstrationen finder sted tirsdag den 4. august 2020 klokken 07:00-09:00 på adressen Nærheden, Sejlbjerg Allé 3, 2640 Hedehusene.

BJMF opfordrer til at deltage og støtte de bortviste murere og murerarbejdsmænd.

Fagforeningen gør opmærksom på, at demonstrationen ikke må medføre arbejdsnedlæggelse.

Læs artikel i Arbejderen

Jeanette Sjøbergs billede
Set i lyset af den betydning skolelærdom har for alle børn, er det tankevækkende, at man ikke indgår en central arbejdstidsaftale, som kan understøtte lærerne i at varetage deres vigtige opgave.
Donald Trumps indsættelse af føderale styrker i Portland, Oregon, rejser flere spørgsmål, mener dansk professor. Der hersker uklarheder om, hvorvidt indgrebet mod Black Lives Matter-demonstranter er lovligt, og hvad Trumps bagtanker er med indsatsen.
Eksperter vurderer, at 99 procent af USA's 150.000 coronadøde kunne være reddet. Hvor er deres ret til livet blevet af, spørger Henrik Thejl i denne 13. reportage fra Cuba, som også konstaterer, at corona igen flammer op enkelte steder i Cuba.
Tirsdag den 4. august inviterer BJMF til demonstration foran byggeri i Hedehusene, hvor arbejdsmiljø og lønudbetalinger har haltet fra start. Den berygtede rigmand Jesper Skovsgaard står bag firmaerne, der har ansvar for byggeriet. Hans metoder er velkendte.
Inga elsker sine køer og sin gård og vil føre den videre efter mandens mystiske død. Men den lokale brugsforeningen vil ikke have, at hun handler udenom dem, og truer med konkursbegæring.
Der skal ryddes op og gøres noget nu, skriver SOSU-hjælper Gert Stenholt Madsen, som her fortæller lidt om egne erfaringer.
Hvorfor er kommunikationen mellem hjemmeplejen og plejehjemmet på Samsø så rigid, at flytning af et hjælpemiddel ikke blev aftalt ved vores mors flytning, spørger Holger Øster Mortensen.

I Domen på Aarhus Havn er der fra klokken 19:00 debatmøde og mindehøjtidelighed.

Det er FN-forbundet, Danske Læger mod Kernevåben, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed og Århus mod Krig og Terror, der inviterer til debat om, hvad man kan gøre ved atomtruslen.

Borgerforslaget om, at Danmark skal underskrive og ratificere FN-traktaten om forbud mod atomvåben, lanceres, inden man sammen mindes ofrene fra bombningen af Hiroshima og Nagasaki ved, at der sættes lys ud i bassinet ved Navitas.

Af arrangørerne

Kom og tilbring nogle hyggelige timer med taler og underholdning sammen med venner og familie.

Folketingsmedlem Rosa Lund er en af dem, der kommer og holder tale, og det glæder vi os til!

Der vil blandt andet være minitog, hoppeborg, slushice, popcorn og mulighed for at købe lækker mad.

Isbilen kommer, og vi deler is ud til alle, der kommer og fester med.

Det tynder ud blandt dem, som var aktive i de gamle fagforeninger, og derfor er vi blevet enige om at tømme fonden til et godt formål, skriver Tue Tortzen.
Virksomheden Gate Gourmet, der er ejet i skattely, har fået mange millioner fra hjælpepakkerne under coronakrisen, viser en aktindsigt, Arbejderen har fået.
Midttrafik har besluttet at genindføre kontantbetaling i busserne fra den 6. august. Det bekymrer chaufførerne og deres fagforening. De advarer om, at det er for tidligt i forhold til covid-19, og de ser helst kontanterne helt væk fra busserne.

Der er mange områder, hvor der er stor afstand mellem, hvad befolkningen mener, og hvad partierne i Folketinget beslutter.

Josef Hellers satiriske roman "Punkt 22" har på mærkelig og sørgelig måde vundet ny aktualitet mange år efter sin udgivelse i 1961, skriver Else Cederborg.
Sara har ødelagt sin krop gennem utallige overspisninger af mad i enorme mængder på op til fem kilo ad gangen og efterfølgende voldsomme opkastninger. Socialpsykiatrien har ikke de nødvendige ressourcer til at tage sig af mennesker med spiseforstyrrelser.
Lene Reinseth Koch har over 20 års erfaring fra arbejdet i socialpsykiatrien. I årevis har hun forsøgt at skabe opmærksomhed om de alt for pressede forhold på socialpsykiatriske bosteder. I dag starter hun som blogger i Arbejderen.
"Familiefesten" viser familiedynamikker, som vi alle kan nikke genkendende til. Cédric Kahns film er både et ubehageligt og smerteligt selskab. På den allerbedste måde.
Industrien har sat sorte fingeraftryk på EU's klimastrategi – den såkaldte Grønne Pagt – og på EU's klimalov, afslører lobbyvagthunden Corporate Europe Observatory i ny kortlægning.
50 år 30. juli: Thorkild Olesen har viet sit liv til handicapbevægelsen.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur