18 Nov 2019  

KBH: Overskyet, dis, 9 °C

Fogh ny direktør for Maersk Line

Fra NATO til skibsbranchen:

Fogh ny direktør for Maersk Line

Mærsk indleder et nyt samarbejde med NATO, og i den anledning bliver Anders Fogh Rasmussen ny direktør i Maersk Line, når han til oktober træder tilbage som generalsekretær for NATO.

FOTO: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix
FOTO: US Military Sealift Command

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen går til en toppost som direktør for Mærsk-datterselskabet Maersk Line, når han til oktober stopper som generalsekretær for NATO.

Vi håber i løbet af de næste år at kunne overtage hele missioner for effektivt at sikre vores udbytte i forbindelse med genopbygning og råstofudvinding.
Carl Valentin

Det kom frem, da A.P. Møller-Mærsk A/S i går holdt sin årlige generalforsamling i Bella Centeret.

- Anders har gennem de sidste fem år som generalsekretær for NATO gentagne gange vist sin loyalitet over for erhvervslivet. Vi ser meget frem til at kunne byde ham velkommen på holdet, siger Mærsk-direktør Carl Valentin i en pressemeddelelse. 

Ved samme lejlighed annonceredes et nyt samarbejde mellem milliardkoncernen og NATO om global troppeflytning.

- I første omgang har Maersk Line påtaget sig at sejle medlemslandenes tropper, når der planlægges nye indsatser i lande som Mali og Den Centralafrikanske Republik. Men vi håber i løbet af de næste år at kunne overtage hele missioner for på den måde mest effektivt at sikre vores udbytte i forbindelse med genopbygning og råstofudvinding, understreger Carl Valentin.

Det første projekt i det nye samarbejde bliver, at Maersk Line skal stå for at sejle seks danske jagerfly til Baltikum, hvor de skal afpatruljere den russiske grænse.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. apr. 2014 - 08:24   01. apr. 2014 - 13:18

Mærsk

fe@arbejderen.dk
Anders Fogh Rasmussen
  • Født 26. januar 1953 og uddannet økonom fra Aarhus Universitet.
  • Medlem af Folketinget fra 1978 til 2009. Skatteminister under Poul Schlüter fra 1987 til 1992. Formand for Venstre fra 1998 til 2009 og statsminister fra 2001 til 2009.
  • I 2009 fratrådte Anders Fogh Rasmussen sit embede som statsminister til fordel for en stilling som NATO's 12. generalsekretær.