04 Mar 2021  

KBH: Overskyet, 3 °C

Se årets Rosa Luxemburg-konference direkte lige her

Livestream

Se årets Rosa Luxemburg-konference direkte lige her

Se den 26. Internationale Rosa Luxemburg-konference live lige her (scroll ned, videoen ligger lige under programmet). Konferencen byder på et omfattende politisk og kulturelt program og kan kun ses direkte lørdag den 9. januar fra klokken 10:30 til klokken 20:00.

1 af 1

PROGRAM

Konferencen åbnes af den tyske skuespiller Anja Panse og Sebastian Carlens fra det tyske dagblad junge Welt, der arrangerer den årlige konference.

Efter velkomsten er der en digital rundtur på en fotoudstilling af "Progressive Arbejderfotografer" og en kunstudstilling fra kunstnergruppen "Gruppe Tendenzen Berlin".

Klokken 11.00 holder den italienske filosofiprofessor Stefano Azzará fra Urbino Universitet et foredrag med titlen "Irrationalisme". Han efterfølges af redaktøren for det britiske dagblad Morning Star, Ben Chako, som vil tale om retssagen mod den australske journalist Julian Assange.

Klokken 12.00 starter en paneldebat med titlen Unges kamp mod corona og krise. Coranapandemien har accelereret den økonomiske krise, som især rammer unge verden over og fører til nye angreb på sociale og demokratiske rettigheder.

Fem unge fra politiske og faglige organisationer i Tyskland diskuterer, hvordan kampen imod disse angreb kan organiseres og den revolutionære venstrefløjs rolle i denne kamp.

Klokken 13.00 spiller Ezé Wendtoin, musiker, sangskriver og skuespiller fra Burkina Faso.

Klokken 13.30 taler den canadiske professor Rahdika Desai om den økonomiske krise. Rahdika Desai er til daglig leder af tænketanken Geopolitical Economy Research Group ved Manitoba University i Canada.

Klokken 14.00 viser Simon Dach SiDaT! uddrag fra hans opsætning af Bertolt Brechts stykke Kommunens dage.

Efterfølgende taler Mohamed Diara, repræsentant for det maliske parti SADI-partiet om situationen i Mali, hvor danske soldater opererer.

Klokken 15.00 taler forfatter og professor Donna Murch fra Rutgers University i USA om fascisme og racisme. Efter hendes tale sender den politiske fange og journalist Mumia Abu-Jamal en videohilsen fra USA.

Desuden taler den indiske historiker og redaktør for magasinet Tricontinental Vijay Prashad om situationen i Indien, som de seneste måneder har været skueplads for omfattende protester mod landets konservative regering.

Klokken 16.00 taler John Bellamy Foster om miljø- og klimakrisen. John Bellamy Foster er professor i sociologi og redaktør af tidsskriftet Monthly Review.

Klokken 16.30 underholder den tyske komponist, musiker og sanger Konstantin Wecker.

Efter Wecker taler Janohi Rosas om situationen i Venezuela. Janohi Rosas er formand for Venezuelas Kommunistiske Partis ungdomsforbund.

Klokken 17.00 taler Enrique Ubieta Gómez, redaktør for det teoretiske magasin Cuba Socialista, om socialisme.

Efter Enrique Ubieta Gómez fortæller Selahattin Dermitaş om situationen i Tyrkiet. Selahattin Dermitaş er tidligere medformand for Folkets Demokratiske Parti (HDP). Partiet har været udsat for en bølge af forfølgelse og anholdelser fra de tyrkiske myndigheder.

Klokken 18.00 spiller den amerikanske musiker og sanger David Rovics, der flere gange har optrådt i Danmark.

Klokken 18.30 sætter konferencen fokus på Amazon og selskabets profitjagt under coronapandemien, dets udnyttelse og grove overvågning af de ansatte.

Stefan Huth, redaktør på junge Welt, leder en paneldebat om blandt andet erfaringerne fra kampen mod Amazon, internationalt samarbejde med en række repræsentanter fra fagforeninger i Tyskland, Spanien og Italien. Desuden deltager Timothy Bray, tildigere vicepræsident for Amazon Web Service.

Konferencen slutter klokken 20 – traditionen tro med at synge Internationale.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. jan. 2021 - 18:42   08. jan. 2021 - 14:20

Livestream

red@arbejderen.dk
Rosa Luxemburg-konferencen 2021
  • Den Internationale Rosa Luxemburg-konference finder sted hvert år den anden lørdag i januar – dagen før mindedemonstrationen for de myrdede tyske kommunister Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht.
  • Den første internationale Rosa Luxemburg-konference fandt sted i 1996. 
  • Konferencen arrangeres af det marxistiske, tyske dagblad junge Welt og kulturmagasinet Melodie & Rhythmus.
  • I 2021 finder konferencen sted den 9. januar og bliver digital på grund af coronapandemien.
  • Konferencen støttes af over 30 medier og organisationer, heriblandt Arbejderen.
  • Arbejderen streamer en engelsksproget udgave. Den starter klokken 10:30. Se med lige her.