25 Feb 2021  

KBH: Spredte skyer, 10 °C

Honest Thief: Solid thriller

En anderledes bankrøver

Honest Thief: Solid thriller

Selv om Honest Thief anvender et velkendt plot, som man har set før, så ligger hele værdien i måden, det er udført på – og det er rigtig fermt lavet.

FOTO: Scanbox Entertainment
1 af 1

Liam Neeson spiller Tom, en tidligere soldat, i filmen Honest Thief. Han kan ikke finde meget mening med livet, så han fordriver tiden med det mest spændende, han kan finde på: at røve banker. Han truer ikke nogens liv; det hele finder sted i nattens mulm og mørke med snedige teknikker, så ingen kan regne ud, hvordan han gør det. Han skal ikke bruge pengene til noget; han stjæler dem mest for at genere korrupte rigmænd og politikere.

Tom skal ikke bruge pengene til noget; han stjæler dem mest for at genere kor-rupte rigmænd og po-litikere.

Men så en dag møder Tom en kvinde og får pludselig en mission i livet: kærligheden. For at lægge sit bankrøverliv bag sig beslutter han at melde sig selv til FBI og give alle pengene tilbage. Så kan han måske slippe med blot et år eller to i fængsel og dermed have betalt sin gæld til samfundet.

Men selvfølgelig sker der det, at nogle af FBI-agenterne ser deres snit til selv at score pengene, og desuden hænge Tom ud som morder. Således går en hæsblæsende jagt i gang, hvor Tom må forsøge at rense sit navn og finde ud af, hvem i FBI, om nogen, han kan stole på.

Velkendt, men veludført plot

Der er lavet en del af denne type film før, og en del af dem har faktisk også Liam Neeson i hovedrollen, og de plejer at få succes, eftersom Neeson er en god og karismatisk skuespiller. Og selv om denne film anvender et velkendt plot med mange elementer, som man har set før, så ligger hele værdien i måden, det er udført på – og det er i dette tilfælde rigtig fermt lavet.

Det er rart at se nogle hoved-personer som til en for-andring ikke er ultra-unge og smukke som i mange andre Hollywood-film.

Filmen er engagerende hele vejen i gennem, og der er rigeligt med neglebidende actionscener. Leder man efter noget god aftenunderholdning, er man i eminent selskab med denne medrivende og velproducerede thriller, som også indeholder et pift af romantik.

I rollen som en af FBI-agenterne ses Jeffrey Donovan, som præsterer en beundringsværdig skildring af sin figur, Agent Meyers. Han er knotten, fordi han lige er blevet skilt, og virker usympatisk i starten, men overrasker ved at træde markant i karakter i løbet af filmen.

God dimension af realisme

Toms nye kæreste, Annie, spilles af Kate Walsh, og det er rart at se nogle hovedpersoner, som til en forandring ikke er ultraunge og smukke som i mange andre Hollywood-film, men faktisk midaldrende og ganske almindelige af udseende.

Annie repræsenterer på en måde seeren, fordi hun er så uvant med thrillerfilmuniversets elementer og chokeres af begivenhederne og bliver bedt om at tage stilling til dem. Dét gør filmen ekstra vedkommende og tilføjer en god dimension af realisme.

03. dec. 2020 - 07:00   03. dec. 2020 - 11:14

Film

Tue Sørensen
Anmelder
  • Honest Thief.

  • Instruktør: Mark Williams.

  • Manuskript: Steve Allrich, Mark Williams.

  • Premiere: 3. december 2020.