25 Feb 2021  

KBH: Spredte skyer, 10 °C

Opråb fra yazidierne i Shengal

Læserbrev

Opråb fra yazidierne i Shengal

Vi kurdere i Danmark er bekymret for den seneste udvikling i Shengal, skriver Feykurd.

Vi kurdere i Danmark er bekymret for den seneste udvikling i Shengal.

Den Demokratiske Forsamling (MXDŞ) har … appelleret til verdens-samfundet om, at Shengal og yazidierne endnu engang står over for at blive udslettet med denne militære aftale mellem KDP og Irak.

Den Demokratiske Autonome Forsamling i Shengal (MXDŞ) har udtrykt stor bekymring for befolkningen i området, efter styret i Bagdad og KDP den 9. oktober 2020 har indgået en aftale om at sætte militære tropper ind i selvstyreområdet i Shengal.

MXDŞ frygter, at aftalen vil medføre nye massakrer på yazidierne. Yazidierne bliver betegnet som vantro af Bagdads shia-dominerede styre, og man er stærkt bekymret for, at militære fraktioner (både shia og sunni) vil udnytte dette vakuum og deres magt til at udrydde yazidierne.

Den Demokratiske Forsamling (MXDŞ) har i en skriftlig erklæring appelleret til verdenssamfundet om, at Shengal og yazidierne endnu engang står over for at blive udslettet med denne militære aftale mellem KDP og Irak. MXDŞ har oplyst, at de flere gange har forsøgt at gå i dialog med styret i Irak og KDP om Shengal, men desværre uden held.

Feykurd Danmark deler Den Demokratiske Autonome Forsamlings bekymring. Feykurd mener, at man jævnfør demokratiske principper bør inddrage MXDŞ i de aftaler, der vedrører det område, som MXDŞ er repræsentanter for.

Med henvisning til den brutalitet, som ISIS udsatte yazidierne for i Shengal i 2014, hvor ISIS med støtte fra Erdogan næsten udslettede yazidierne, så frygter man, at denne aftale vil udsætte yazidierne i Shengal for samme trussel.

Den Demokratiske Autonome Forsamling i Shengal er et led i selvstyreområdet, hvor der er etableret enheder, der står for sikkerheden i området. Aftalen mellem styret i Bagdad og KDP vil ødelægge den stabilitet, der er i Shengal, og vil være en katastrofe for yazidierne.

Vi opfordrer derfor alle venner af det kurdiske folk, demokrater, humanister og fredselskende til at vise solidaritet med yazidierne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. nov. 2020 - 10:39   25. nov. 2020 - 10:54

Læserbrev

af FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).