20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Kræv tillidsmand genansat i Zoo København

Udtalelse

Kræv tillidsmand genansat i Zoo København

Jernbanearbejdernes Landsklub opfordrer sponsorer til at trække deres støtte, indtil ledelsen finder respekten for deres ansatte.

Trækker du løven i halen, kommer tænderne frem.
FOTO: Frank Rønsholt/Zoologisk Have København
1 af 1

Jernbanearbejdernes Landsklub ser med stor bekymring på, hvordan Zoo København fortsat ignorerer kravet om at genansætte den fyrede tillidsmand for dyrepasserne.

En tillidsmand er medarbejdernes talerør til ledelsen og bør være den absolut sidste medarbejder, der afskediges for en personalegruppe.

En tillidsmand er medarbejdernes talerør til ledelsen og bør være den absolut sidste medarbejder, der afskediges for en personalegruppe. Afskedigelsen kan kun tolkes som, at ledelsen ikke vil tale med deres ansatte.

Afskedigelsen af tillidsrepræsentanten er uden tvivl ledelsens måde at gøre medarbejderne tavse, noget som vi hverken kan eller vil sidde overhørig.

Vi har forståelse for, at der kan være behov for nedskæringer i medarbejderstaben i krisetider, men at afskedige en tillidsmand på lige fod med alle andre er en mangel på respekt for den danske model og en erklæring overfor de resterende ansatte om, at man ikke ønsker dialog, hverken med medarbejderne eller deres fagforening.

Jernbanearbejdernes Landsklub opfordrer derfor Zoo Københavns sponsorer om at trække deres støtte, indtil Zoo igen kan finde kammertonen og respekten for deres ansatte.

Vi mener ikke, at forbund som HK, 3F, DJF og FHO fortsat bør støtte en virksomhed, der i den grad ikke ønsker deres repræsentanters tilstedeværelse på arbejdspladsen, og opfordrer derfor alle sponsorer til at tage kontakt til Zoo og kræve, at tillidsmanden genindsættes, eller trække deres økonomiske støtte som konsekvens.

Trækker du løven i halen, kommer tænderne frem.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. sep. 2020 - 10:46   07. sep. 2020 - 11:28

Udtalelse

af Jernbanearbejdernes Landsklub
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).