29 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 8 °C

Tyskland aflyser deltagelse i amerikansk militærøvelse

Efter coronaudbrud

Tyskland aflyser deltagelse i amerikansk militærøvelse

Coronapandemien får nu Tyskland til at aflyse sin deltagelse i USA's gigantiske militærøvelse Defender-Europe 20. Al overførsel af tropper og udstyr fra USA til Tyskland, Holland og Belgien er suspenderet på ubestemt tid.

De første amerikanske soldater ankom til Nürnberg i Bayern den 5. marts for at deltage i Defender-Europe 20. Selv om over 300 mennesker i Tyskland var smittet med corona, bydes de 200 soldater velkommen med håndtryk.
FOTO: Capt. Ellen Brabo
1 af 1

​Fredag meddelte den tyske hær, Bundeswehr, at Tyskland ikke længere vil lægge jord til USA's gigantiske miltærøvelse Defender-Europe 20.

Hele øvelsen er imidlertid ikke suspenderet, og Tyskland vil som værtsnation for øvelsen yde støtte til de dele, der bliver gennemført.

"På grund af spredning af coronavirussen og det særlige ansvar for sundheden for de involverede soldater og den civile befolkning vil øvelsen Defender-Europe 20 ikke blive videreført i Tyskland, skriver Bundeswehr.

De planlagte øvelser i Bergen-Münster i Niedersachsen og i Graffenwöhr i Bayern bliver ikke gennemført. Samtidig meddeler Bundeswehr, at al overførsel af amerikanske soldater til havne i Holland, Belgien og til tyske lufthavne bliver "suspenderet i en overskuelig fremtid".

Defender-Europe 20 var ellers planlagt til at være den største amerikanske øvelse siden afslutningen af Den Kolde Krig. 20.000 amerikanske soldater skulle ifølge planen overføres til lande i Europa sammen med 33.000 tanks, pansrede mandskabsvogne, artilleri og andet militært udstyr.

>>LÆS OGSÅ: USA og Danmark skal øve krig i Europa

Selve øvelsen skulle foregå i 10 europæiske lande med deltagelse af 8000 soldater fra 18 lande, inklusive Danmark, de 20.000 tropper fra USA samt 9000 amerikanske tropper der allerede er udstationerede i Europa.

Dele af øvelsen fortsætter

Hele øvelsen er imidlertid ikke suspenderet, og Tyskland vil som værtsnation for øvelsen yde støtte til de dele, der bliver gennemført.

Ifølge Army Times, USA's hærs egen nyhedsmedie, vil 6000 amerikanske soldater, der er ankommet til Europa siden januar, deltage i øvelsen "Allied Spirit".

"Vi antager, at den pansrede kampbrigade, som allerede er udstationeret i Europa, vil gennemføre artilleribeskydning og anden træning med allierede som en del af den tilpassede Allied Spirit-øvelse", hedder det i en meddelelse fra USA's militær, som fortsætter:

"Tropper, der allerede er udstationeret i Europa til andre øvelser, vil returnere til USA". De øvrige øvelser, som militæret henviser til, er fire andre øvelser, der alle indgår i Defender-Europe 20.

Ingen forholdsregler

Den 5. marts ankom knap 200 soldater fra Fort Hood i Texas i USA til Nürnberg, Bayern i Tyskland, da coronaepidemien allerede florerede i Europa. Samme dag steg det officielle antal af tyskere smittet med corona med 109 personer til i alt 349.

Alligevel bliver der ikke taget nogen forholdsregler for at modvirke smitte, da de amerikanske soldater bliver modtaget i lufthavnen, selv om de første udbrud af coronatilfælde fandt sted i Bayern.

Den officielle modtagelseskomité trykker hånd med alle de ankommende soldater, viser en video fra Ruptly. Om disse soldater er blandt dem, der nu sendes hjem, er uvist, men der er allerede mistanke om corona blandt USA's tropper i Tyskland.

Den 9. marts oplyste Army Times, at den 3-stjernede general og leder af USA's tropper i Tyskland Christopher Cavoli og andre i hans stab kan have været udsat for coronasmitte og var i karantæne.

Svensk fredsbevægelse protesterer

Den svenske fredsbevægelse Aktivister for Fred kræver, at alle militærøvelser i hele verden bliver stoppet for at begrænse spredningen af coronavirus.

Den første øvelse, NATO-øvelsen Cold Response, som skulle være foregået i Nordnorge fra 2. marts til 18. marts, blev afbrudt den 11. marts, melder det norske militær.

Øvelsen omfattede 16.000 soldater, hvoraf Norge stillede med 2000. De øvrige soldater kom fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Holland, Tyskland, Belgien, Frankrig og USA.

"Indsatsen for at stoppe spredningen må også omfatte militære aktiviteter og ikke kun det civile samfund", skriver Aktivister for fred, der har startet en underskriftindsamling til støtte for kravet om stop for alle militære øvelser i hele verden.

Aktivister for Fred kræver også, at regeringerne stopper oprustningen og i stedet bruger pengene på fred, velfærd, sundhed og beskyttelse af miljøet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. mar. 2020 - 07:55   18. mar. 2020 - 13:47

Tyskland

mj@arbejderen.dk
Få artiklen læst op