30 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 7 °C

Power-cabaret med godt budskab

Eventyrteatrets Nissepatruljen

Power-cabaret med godt budskab

Tre asociale og julehadende nisser på en farlig mission til Den Forbudte Zone leverer et godt budskab om, at børn godt kan tro på sig selv i et fællesskab med gode venskaber.

Julekabareten Nissepatruljen er knivskarp koreografi, perfekt lyssætning og gåsehudsfremkaldende sang.
FOTO: Ole Mortensen
1 af 1

– Nå, hvad synes du så om Nissepatruljen?

Spørgsmålet til min 10-årige søn efter generalprøven på Eventyrteatrets julekabaret i Glassalen i Tivoli, København var åbenbart forventet, kunne jeg se.

– Hold nu op, far. Det var faktisk ret godt, men ham den ene danser lavede Fortnite-dansetrinnene i Hype forkert. Det skal gøres sådan her, sagde den totalt spilafhængige dreng med en irettesættende mine og spjættede belærende med det sit ene ben.

Temaet i julekabareten er dybt relevant for børn som voksne i en tid, hvor alle konkurrerer mod alle: Her slår venskab og fællesskab alt.

Nå, Fortnite eller ej, vi var i hvert fald enige om, at Nissepatruljen var absolut fremragende. Far her synes, at temaet atter i år er dybt relevant for børn som voksne: At venskab og fællesskab i en tid, hvor alle konkurrerer mod alle, er langt det bedste. At "vi" er langt vigtigere end "mig".

Og så er der samtidig plads til budskaber om selvtillid og troen på sig selv, uden at det kolliderer med fællesskabet.

Pointerne bliver sjovt nok leveret af især de tre asociale og julehadende nisser IQ, BB og Funny, der drager ud på en farlig mission i Den Forbudte Zone for at finde Den Magiske Gavesæk, som julemanden har tabt.

Spektakulære danseoptrin

Eventyrteatret skal have ros for i år at bruge lidt mere tid i starten af forestillingen på at sætte os ind i universet og selve handlingen. Det gav ro på og plads til flere spektakulære danseoptrin, der blandt andet inddrog de for børnene så velkendte Fortnite-dansetrin. Ros til koreografen Tara Toya for at følge med tidens fysiske udtryk.

Dog har forfatter og instruktør Bo Skødebjerg nok forregnet sig en anelse ved at tro, at børn kan forstå den fornøjelige leg med ordsprog. Kloge hoveder har fortalt mig, at børn ikke helt er i stand til at afkode den slags ironiske ordspil. Min søn kunne i hvert fald ikke.

Komisk stortalent

Men hvad vi derimod begge kunne afkode var, at Salomon Stampe som en af bjergets vogtere har et umiddelbart komisk stortalent. Han fik grinene til at rulle ved sin blotte tilstedeværelse på scenen. Uden en replik. Ham kommer vi til at se mere til. Tak til Eventyrteatret for at være en unik talentfabrik for nye skuespillere.

Dansenumrene, der var helt up to date og moderne, fik gentagne gange børnene i salen til at klappe vildt og begejstret. Replikkerne blev afleveret friskt, oplagt og præcist – uden famlen og tøven på scenen.

Vi er enige om dommen: Seks ud af seks stjerner til Nissepatruljen for den knivskarpe koreografi, perfekte lyssætning og gåsehudsfremkaldende sang, der spinder sig elegant og fuldstændig fejlfrit ind i hinanden.

27. nov. 2019 - 16:14   04. dec. 2019 - 11:56

Scene

Anders Fenger
Anmelder

Nissepatruljen. Af Eventyrteatret, Glassalen i Tivoli, København.

Forfatter og instruktør: Bo Skødebjerg. Medvirkende blandt andre Stran Benli, Martin Viktor Larsen, Rasmus Elbo og Salomon Stampe. Komponist og arrangør: Christian Dahlberg.

Forestillingen anbefales for børn fra 5 år. Varighed: 1 time uden pause. Spiller lørdage og søndage frem til den 15. december. www.eventyrteatret.dk