06 Aug 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Borgerlig forvirring om antisemitisme

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 19. november, 2019, 15:05:28

Borgerlig forvirring om antisemitisme

En bande nynazister benyttede Krystalnatten i år til et antisemitisk fremstød mod blandt andet jødiske gravstene på en kirkegård i Randers. Nu venter et retsligt efterspil, hvor de skyldige nazister forhåbenligt får deres velfortjente straf.

Berlingske og Jyllands-Posten har brugt anledningen til at igangsætte et ideologisk opgør med antisemitismen – eller rettere: Man forsøger at bruge nynazisternes hadforbrydelser til at anklage venstrefløjen for at være bærere af antisemitisme, angiveligt skabt gennem venstrekræfternes historiske bånd til Mellemøsten.

En debattør i Jyllands-Posten benyttede sågar anledningen til at sætte lighedstegn mellem Hitler og Marx og advare imod enhver form for "socialisme".

Det er ikke antisemitisme at opfordre til boykot af Israel.

Disse angreb på venstrefløjen er absurde. Der findes ikke noget venstreorienteret parti eller for den sags skyld fagforeninger eller progressive organisationer i Danmark, som er antisemitiske.

Det, der nok skaber forvirring blandt de borgerlige debattører, er, at mange danskere, også langt ud over mennesker der traditionelt støtter venstrefløjen, er uhyre kritiske overfor den politik, Israel fører. Mange jøder bakker op om en sådan kritik, blandt andet fordi Israels kurs forhindrer politiske løsninger og dermed fred i Mellemøsten. Det har intet med antisemitisme at gøre, selv om Trump og hans venner i Jerusalem og andre steder forsøger at påstå det.

Det er ikke antisemitisme at opfordre til boykot af Israel. Det er ikke antisemitisme at kræve, at Israel trækker sig tilbage fra de besatte områder og efterlever international ret, sådan som en række FN-resolutioner gør det.

Det er ikke antisemitisme at fordømme Israels vilkårlige mord på palæstinensiske ledere, bosættelserne på palæstinensisk område og den apartheidpolitik, staten Israel praktiserer overfor sine palæstinensiske medborgere.

Det er derimod menneskelig anstændighed, som der bliver stadig mindre plads til i den politiske debat – ikke mindst i højrefløjens medier.

De samme medier og politiske kræfter som nu igen sammenblander relevant kritik af Israel med antisemitisme, og som for længst er ophørt med at kræve, at Israel overholder international ret og lever op til FN-resolutioner.

Nyeste artikler

Fagligt
05. aug. 2020 - 13:34
Demo satte spot på omstridt byggeplads i HedehuseneEt murersjak har siden 10. juli stået udenfor deres tidligere arbejdsplads, dels for at få udbetalt de penge, de har til gode, dels for at fortælle om forholdene på pladsen, hvor 2E Bolig er bygherre, og Dansk Totalentreprise er hovedentreprenør. Tirsdag havde BJMF inviteret til demo for at bakke murerne op.
05. augDemo satte spot på omstridt byggeplad...
Udland
05. aug. 2020 - 11:40
Venstrekræfterne i et ulmende HvideruslandPå søndag går hviderusserne til præsidentvalg – og det er mere interessant, end det plejer at være. I denne tredje del af artikelserien om et Hviderusland i opbrud tager vi et kig på landets venstreopposition.
05. augVenstrekræfterne i et ulmende Hvideru...
Idekamp
05. aug. 2020 - 10:27
Klimaforværringens og militarismens onde spiralArne Hansen inviterer klima- og miljøbevægelsen til at samarbejde med fredsbevægelsen.
05. augKlimaforværringens og militarismens o...
Kultur
05. aug. 2020 - 09:50
Sagen om "DE 5" cubanere er blevet til en god filmDet gode ved filmen er, at den kan nå titusinder... måske millioner af tilskuere, der ikke véd noget om USA's terror mod Cuba, med sit budskab. Og så er det god underholdning; en politisk thriller og en agentfilm, som dufter lidt af 007 – måske lige rigeligt.
05. augSagen om "DE 5" cubanere er...
Indland
05. aug. 2020 - 07:14
Dårlige løn- og arbejdsforhold stadig et stort problem for ungarbejdereJobpatruljen har igen i år fundet talrige eksempler på, at unge feriejobberes arbejdsvilkår hverken følger lovgivningen eller overenskomsterne. Alt for mange unge risikerer at få arbejdsskader.
05. augDårlige løn- og arbejdsforhold stadig...
Udland
04. aug. 2020 - 11:51
Beskyldninger om russisk indblanding og terrorisme i hviderussisk valgkampPå søndag går hviderusserne til præsidentvalg – og det er mere interessant, end det plejer at være. Foruden tre kvinders valgkamp mod Hvideruslands præsident gennem 26 år Aleksandr Lukashenko, dukkede der 29. juli pludselig 33 ”russiske terrorister” op.
04. augBeskyldninger om russisk indblanding...
Indland
04. aug. 2020 - 08:41
EU's genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløjEU's 5600 milliarder kroner store genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløj. Er pakken udtryk for mellemfolkelig solidaritet, eller bruger EU krisen til at indføre mere union?
04. augEU's genopretningspakke skaber d...