30 Oct 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 10 °C

Mere til daginstitutionerne

Læserbrev

Mere til daginstitutionerne

I sit finanslovsforslag afsætter regeringen alt for få penge til minimumsnormeringer i daginstitutionerne, påpeger Jack Hougård Kristensen fra FOA Aarhus. “Kvaliteten i daginstitutionerne kan også kun blive bedre, hvis regeringen holder løftet om mere uddannet personale.”

FOTO: Bille
1 af 1

I sit finanslovsforslag afsætter regeringen alt for få penge til minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Ifølge forslaget vil regeringen bruge 2,1 milliarder kroner på blandt andet mere velfærd – herunder minimumsnormeringer – samt grøn omstilling.

Her er det oplagt at ansætte flere pædagogiske assistenter.

Selv hvis man forestiller sig, at halvdelen af pengene bliver brugt på at forbedre kvaliteten i daginstitutionerne, vil det være utilstrækkeligt. En kommune som Aarhus vil så få omkring 57,5 millioner kroner til formålet.

Men Børn- og Ungeforvaltningen i Aarhus Kommune har beregnet, at det vil koste 270 millioner kroner om året, hvis alle aarhusianske daginstitutioner skal leve op til eksperternes bud på normeringer, nemlig tre børn per voksen i vuggestuerne og seks per voksen i børnehaverne, og der vel at mærke skal være tale om tid sammen med børnene. For så skal kommunen nemlig ansætte 690 fuldtidsmedarbejdere mere.

Så der skal flere penge på bordet, ligesom kvaliteten i daginstitutionerne også kun kan blive bedre, hvis regeringen holder løftet om mere uddannet personale. Her er det oplagt at ansætte flere pædagogiske assistenter.

Vores seneste opgørelse viser, at der er 64 ledige pædagogiske assistenter i FOA Aarhus, som er klar til at løse opgaven, ligesom Aarhus Kommune selv er med til at uddanne 44 pædagogiske assistenter årligt.

Samtidig ved vi, at mange har fundet arbejde udenfor faget, fordi de ikke kunne få arbejde som pædagogiske assistenter. En stor del af dem kan Aarhus Kommune sikkert lokke tilbage i faget, hvis kommunen slår stillinger op, hvor de søger efter pædagogiske assistenter.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. okt. 2019 - 11:53   07. okt. 2019 - 12:24

Læserbrev

af Jack Hougård Kristensen, formand for Pædagogisk Sektor i FOA Aarhus
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).