12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Studerende til overborgmester: Opret ungdomsboliger i Mjølnerparken

Unge afleverer underskrifter

Studerende til overborgmester: Opret ungdomsboliger i Mjølnerparken

I morgen skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til, om halvdelen af Mjølnerparkens almene familieboliger skal sælges. På overborgmesterens bord ligger et andet forslag, underskrevet af en masse unge: Opret bofællesskaber i Mjølnerparken.

Drop salget af almene familieboliger i Mjølnerparken og skab i stedet ungdomsbofællesskaber, lyder opfordringen til overborgmester Frank Jensen.
FOTO: Københavns Kommune
1 af 1

Skab almene ungdomsbofællesskaber i Mjølnerparken – i stedet for at sælge boligerne til private spekulanter.

Sådan lyder opfordringen fra Studenterrådet på Københavns Universitet, der har søsat en underskriftsindsamling.

Vi vil vise politikerne, at unge vil bo i bofællesskaber og på den måde undgå unødvendigt salg af et allerede begrænset antal almene boliger.
Mike Gudbergsen, forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet

– Boligmanglen i København blandt studerende er et akut problem. I morgen skal Borgerrepræsentationen tage stilling til, hvad der skal ske med 228 almene boliger i Mjølnerparken som konsekvens af Folketingets ghettopakke, siger forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet, Mike Gudbergsen til Arbejderen.

Bofællesskab

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har lagt op til, at boligerne skal sælges til private investorer. Men sådan behøver det ikke at være, understreger de unge studerende.

– Almene familieboliger kan nemt og billigt ommærkes til bofællesskaber for unge eller ældre og stadig leve op til ghettoplanen. Argumentet imod at gøre dette er, at unge ikke vil bo i bofællesskaber i Mjølnerparken. Det undrer os. Når vi snakker med vores medstuderende, er mange positive overfor at bo i bofællesskab, forklarer Mike Gudbergsen.

– Derfor har vi indsamlet over 600 underskrifter fra unge, der gerne vil bo i bofællesskab i Mjølnerparken, fordi vi gerne vil vise politikerne i Borgerrepræsentationen, at unge vil bo i bofællesskaber og på den måde undgå unødvendigt salg af et allerede begrænset antal almene boliger.

"Hårde ghettoer"

Mjølnerparken er sat på regeringens liste over såkaldte "hårde ghettoer" og skal skære sine almene familieboliger ned til 40 procent af samtlige boliger inden år 2030.

De unge afleverer underskrifterne til overborgmester Frank Jensen i morgen, hvor Borgerrepræsentationen ventes at vedtage planen, der betyder, at Mjølnerparken skal sælge halvdelen af sine almene familieboliger.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. jun. 2019 - 16:44   20. jun. 2019 - 09:34

Ghettoaftale

ml@arbejderen.dk
Ghettoaftale på boligområdet

Venstre, Konservative, Liberal Alliance, SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti blev i maj 2018 enige om en ghettoaftale på boligområdet.

  • Antallet af almene familieboliger i de såkaldt "hårde ghettoområder" skal bringes ned til under 40 procent inden år 2030. Det kan eksempelvis ske ved nedrivning, salg eller ved at bygge nye boliger eller ommærke eksisterende almene familieboliger til eksempelvis ungdoms- eller ældreboliger.

  • Boligministeren og forligskredsen får frie hænder til at nedrive eller sælge hele boligblokke. 

  • Det skal være lettere at smide lejere ud af deres bolig. I dag kan lejere kun opsiges, hvis deres bolig skal nedrives, eller hvis lejeren tilsidesætter skik og orden. Men fremover skal lejere kunne smides ud af deres bolig, hvis boligen skal sælges til private.

  • Det skal være lettere at sælge almene boliger og grunde.

  • Der indføres et forbud mod, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse må flytte til de hårdeste ghettoområder.